Galaxt Z Fold 5 256 GB "Unlocked" nedir?

Makaleler
3
Yer
Azərbaycan
Daha fazla  
Resmi sitesinden sipariş verirken aşağıda T-Mobile, Verizon ve s gibi mağazalardan ziyade bir de üstte Unlocked yer alamaktadır. Bu nedir?

Tamam İngilizce ne demek olduğunu biliyorum ama refurbished ve unblock kelimelerini eBay'den hatırlıyorum o yüzden diyorum umarım yeni telefondur :)

Bir de en alt kısımda trade diye bir kısım var. Yes mi No mu seçiliyor o?

1704037641375.png

1704037701698.png

Resmi sitesinden sipariş verirken aşağıda T-Mobile, Verizon ve s gibi mağazalardan ziyade bir de üstte Unlocked yer alamaktadır. Bu nedir?

Tamam İngilizce ne demek olduğunu biliyorum ama refurbished ve unblock kelimelerini eBay'den hatırlıyorum o yüzden diyorum umarım yeni telefondur :)

Eki Görüntüle 2070266

Eki Görüntüle 2070268
Eski telefonu getirince indirim yapıyor, o olsa gerek.

Trade-In kısmı eskiyi getir yenisinden indirim al gibi bir şey. Türkiye'de de benzerleri var.
T-Mobile, Verizon GSM operatörleri, onlarda tarifene ek alıyorsun.
Kilitli olan da takas kredisi gibi bir şey

Amerika'daki telefon servis sağlayıcıları, telefonları sadece kendi hatlarının (örneğin T-Mobile alırsan T-Mobile hatlarına) kullanılması için ayarlar. Kullanıcıların bu seçeneği seçme nedeni, sağlayıcıların belli başlı indirimler yapmasıdır. Eğer yurt dışından telefon alacaksan "Unlocked" (Herhangi bir sağlayıcıya kilitli kalmadan) almalısın.

Trade-in seçeneğini boş bırak. Trade-in için eski telefonunu Amerika'daki bir mağzaya götürmen gerekir.

Trade-In kısmı eskiyi getir yenisinden indirim al gibi bir şey. Türkiye'de de benzerleri var.
T-Mobile, Verizon GSM operatörleri, onlarda tarifene ek alıyorsun.
Kilitli olan da takas kredisi gibi bir şey
Yani onu seçsem bile yenisi gelir öyle mi?

Samsung refurbished olunmuş bir telefon gönderecek değil her halde.

Amerika'daki telefon servis sağlayıcıları, telefonları sadece kendi hatlarının (örneğin T-Mobile alırsan T-Mobile hatlarına) kullanılması için ayarlar. Kullanıcıların bu seçeneği seçme nedeni, sağlayıcıların belli başlı indirimler yapmasıdır. Eğer yurt dışından telefon alacaksan "Unlocked" (Herhangi bir sağlayıcıya kilitli kalmadan) almalısın.

Trade-in seçeneğini boş bırak. Trade-in için eski telefonunu Amerika'daki bir mağzaya götürmen gerekir.
Unlocked olanı seçmeliyim yani. Şimdi anladım galiba. Diğer dilenen operatörlerde de çalışması için seçebileceğim aslında ilk seçenek. Doğru açıkladınız. Teşekkürler!

Eki Görüntüle 2070266

Eki Görüntüle 2070268
Trade dediği takas oluyor hocam. Takasla almak ister misin diye soruyor. Unlocked cihazlar ise normalde yurt dışında telefonlar T-Mobile gibi büyük telefon operatörlerine bağlı oluyor. Açılıp kapanırken onun logosu gözüküyor. ROM olarak T-Mobile'ın ROM'u yüklü oluyor. Ve bu cihazlara sadece T-Mobile hat takabilirsin. Ayrıca operatörden operatöre daha ucuza geliyor diye biliyorum. Bu olay sadece Amerika'da var sanırım. (T-Mobile'ı TR'deki Turkcell gibi düşün ama daha kapsamlı)

Mesela T-Mobile olan cihazlarda telefon önceden tanımlı ayarlar ile vs. geliyor, açılış ekranında bile T-Mobile yazabiliyor ve sadece o operatörün hattı ile çalışıyor ama Unlocked versiyonunda bir operatöre bağlı değil.

Trade dediği takas oluyor hocam. Takasla almak ister misin diye soruyor. Unlocked cihazlar ise normalde yurt dışında telefonlar T-Mobile gibi büyük telefon operatörlerine bağlı oluyor. Açılıp kapanırken onun logosu gözüküyor. ROM olarak T-Mobile'ın ROM'u yüklü oluyor. Ve bu cihazlara sadece T-Mobile hat takabilirsin. Ayrıca operatörden operatöre daha ucuza geliyor diye biliyorum. Bu olay sadece Amerika'da var sanırım. (T-Mobile'ı TR'deki Turkcell gibi düşün ama daha kapsamlı)
Tamam oraya kadar anladım hocam da şimdi unlocked seçeceğim anladığım kadarıyla ki, Azerbaycanda operatorlerden herhangi birini alıp takarken çalışsın diye. Trade kısmında da No olarak öyle mi?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı