Exynos 9825 modeli 9820 modelinin OC edilmiş halidir, bir de nanometresi 9820 modelinden farklı. Exynos 990 bambaşka bir işlemci mimarisi, aralarında benzerlik yok. Fablar ayn demişsin, fab derken?Overclock edildiği ile ilgili bir haber de bulamadım.
Exynos 9825 modeli 9820 modelinin OC edilmiş halidir, bir de nanometresi 9820 modelinden farklı. Exynos 990 bambaşka bir işlemci mimarisi, aralarında benzerlik yok. Fablar ayn demişsin, fab derken?
Evet bu noktada aynılar, SD 865 modeli de aynı nanometre.EUV fabrikasyonu yani.
Evet özelleştirilmiş çekirdeklerden vazgeçecek, Qualcomm firması da vazgeçti. Mongoose çekirdekleri saf güç bakımından çok güçlüler ama güç tüketimi ve ısınma noktasında SD rakipleri kadar başarılı değil maalesef. Özellikle Exynos 990 yongasındaki güç tüketimi önceki nesil Exynos işlemcilerine göre çok fazla. Bu yüzden Exynos 992 diye bir model çıkaracak Samsung. Güç tüketimi ve ısınma konularında iyileştirme yapmalı. Exynos 992 modelinde A78 çekirdekleri kullanılabilir diye düşünüyorum, Exynos 990 modelinde A76 var, SD 865 modelinde A77 var. Özelleştirilmiş çekirdekleri de var ayrıca, Exynos 992 modelinde Mongoose kullanılacak mı bilmiyorum.Ancak şu var Samsung exynos tarafında Mongoose'dan vazgeçiyor sanırım. Tamamen ARM'a dönecek.
Evet bu noktada aynılar, SD 865 modeli de aynı nanometre.
Evet özelleştirilmiş çekirdeklerden vazgeçecek, Qualcomm firması da vazgeçti. Mongoose çekirdekleri saf güç bakımından çok güçlüler ama güç tüketimi ve ısınma noktasında SD rakipleri kadar başarılı değil maalesef. Özellikle Exynos 990 yongasındaki güç tüketimi önceki nesil Exynos işlemcilerine göre çok fazla. Bu yüzden Exynos 992 diye bir model çıkaracak Samsung. Güç tüketimi ve ısınma konularında iyileştirme yapmalı. Exynos 992 modelinde A78 çekirdekleri kullanılabilir diye düşünüyorum, Exynos 990 modelinde A76 var, SD 865 modelinde A77 var. Özelleştirilmiş çekirdekleri de var ayrıca, Exynos 992 modelinde Mongoose kullanılacak mı bilmiyorum.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.