Galaxy Note 20, Exynos 992 İşlemci İle Gelebilir

Overclock edildiği ile ilgili bir haber de bulamadım.
Exynos 9825 modeli 9820 modelinin OC edilmiş halidir, bir de nanometresi 9820 modelinden farklı. Exynos 990 bambaşka bir işlemci mimarisi, aralarında benzerlik yok. Fablar ayn demişsin, fab derken?

Exynos 9825 modeli 9820 modelinin OC edilmiş halidir, bir de nanometresi 9820 modelinden farklı. Exynos 990 bambaşka bir işlemci mimarisi, aralarında benzerlik yok. Fablar ayn demişsin, fab derken?

EUV fabrikasyonu yani.

7 nm

990 dediğiniz gibi architecture anlamında bile farklı bir işlemci.

Ancak şu var samsung exynos tarafında mongoose'dan vazgeçiyor sanırım. Tamamen ARM'a dönecek.

EUV fabrikasyonu yani.
Evet bu noktada aynılar, SD 865 modeli de aynı nanometre.

Ancak şu var Samsung exynos tarafında Mongoose'dan vazgeçiyor sanırım. Tamamen ARM'a dönecek.
Evet özelleştirilmiş çekirdeklerden vazgeçecek, Qualcomm firması da vazgeçti. Mongoose çekirdekleri saf güç bakımından çok güçlüler ama güç tüketimi ve ısınma noktasında SD rakipleri kadar başarılı değil maalesef. Özellikle Exynos 990 yongasındaki güç tüketimi önceki nesil Exynos işlemcilerine göre çok fazla. Bu yüzden Exynos 992 diye bir model çıkaracak Samsung. Güç tüketimi ve ısınma konularında iyileştirme yapmalı. Exynos 992 modelinde A78 çekirdekleri kullanılabilir diye düşünüyorum, Exynos 990 modelinde A76 var, SD 865 modelinde A77 var. Özelleştirilmiş çekirdekleri de var ayrıca, Exynos 992 modelinde Mongoose kullanılacak mı bilmiyorum.

Evet bu noktada aynılar, SD 865 modeli de aynı nanometre.

Evet özelleştirilmiş çekirdeklerden vazgeçecek, Qualcomm firması da vazgeçti. Mongoose çekirdekleri saf güç bakımından çok güçlüler ama güç tüketimi ve ısınma noktasında SD rakipleri kadar başarılı değil maalesef. Özellikle Exynos 990 yongasındaki güç tüketimi önceki nesil Exynos işlemcilerine göre çok fazla. Bu yüzden Exynos 992 diye bir model çıkaracak Samsung. Güç tüketimi ve ısınma konularında iyileştirme yapmalı. Exynos 992 modelinde A78 çekirdekleri kullanılabilir diye düşünüyorum, Exynos 990 modelinde A76 var, SD 865 modelinde A77 var. Özelleştirilmiş çekirdekleri de var ayrıca, Exynos 992 modelinde Mongoose kullanılacak mı bilmiyorum.

992'yi göreceğiz bakalım. Büyük ihtimal vazgeçecekler.

990 Kore'de çıkmadı diye yer yerinden oynadı zaten.

1588273512443.png

Güç tüketimi arasında iki yonga arasında bu kadar net bir fark varken kullanıcıların itiraz etmesi gayet anlaşılır bir durum. 2021 yılından itibaren yeni Exynos yongalarında AMD GPU kullanılacak bu da büyük bir gelişme. Sızdırılan performans testlerinde AMD GPU, Adreno 650 modelinden 3 kat daha güçlüymüş sonuçlara göre, daha net bir şey yok yalnız. Exynos 1000 serisiyle AMD GPU kullanılacak gibi duruyor Samsung.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı