Galaxy S25 Ultra vs iPhone 17 Pro & Pro Max

Bütçe
70000
İlk iPhone'dan bu yana kullanan biri olarak S25U der geçerim :)
Apple Jobs'tan sonra özellikle iPhone alanında neredeyse hiçbir inovasyon, yenileme şu bu yapmadı, uzundur eleştiriliyor bu yüzden. Önceden her iPhone modeli ile bir "yenilik" gelirdi.
Artık Samsung özelliklerini taklit ediyorlar başka bir şey yok.

Selamlar telefon alacağım, seyahat ediyorum önemli olan kullanış, şarj ve kamera. Hangi telefonu tercih etmeliyim?
Öncelikle rakip cihaz değiller. 17 Pro serisinin rakibi yakında çıkacak olan S26 Ultra'dır. Pil ömrü konusunda 17 Pro neredeyse S25 Ultra ile aynı pil ömrünü verirken 17 Pro Max çok daha uzun dayanıyor. Kaldı ki işlemci olarak da 17 Pro serisi daha üstün. Ekranda Samsung ekranlarını tek geçerim. 17 Pro serisinden daha iyi S25 Ultra'nın ekranı. Yapay zeka konusunda da Samsung açık ara iyi şu anda. Soğutma, oyun performansı, ekran parlaklık değerleri olarak ise 17 Pro serisi üstün.
Kamera kısmı zevke giriyor biraz ama Samsung'da eski sensörler var, yıllardır değişmiyor. Apple sensörleri bu sene yeniledi ve çok güzel çekiyor açıkçası. Ön kamera özellikle 17 Pro serisinde muazzam. Zoom kamerası olarak bence hâlen Samsung önde olsa da 17 Pro serisi de 8x ve 4x optik zoom seçeneklerinde çok iyi sonuçlar veriyor. S26 Ultra'da da sızıntılara bakarsak pil ömrü, işlemci güncellemesi gibi şeyler harici pek de değişen bir şey olmayacak.
17 Pro ile 17 Pro Max arasında özellik farkı yok zaten. İkisi de birebir aynı telefonlar. Biraz daha ele oturan, cepte rahatsız etmeyen cihaz istiyorsanız 17 Pro, yok büyük ekran severim pil ömrü de 1-2 saat daha fazla gitsin derseniz o zaman 17 Pro Max seçebilirsiniz.
S25 Ultra fiyat olarak çok bariz ucuz bu 17 Pro serisinden. Yani düz 17 fiyatına resmen hatta ondan bile uygun. Bütçeniz zorlanacaksa S25 Ultra en iyi seçim olur. 4 aydır 17 Pro kullanıcısı olarak sorularınızı da alabilirim.

Bende zamanında başlıkta belirttiğiniz modeller arasında kalmıştım ve sonunda Iphone 17 Pro Max aldım. Yaklaşık 2 aydır kullanıyorum ve oldukça memnunum. Bütçenizi zorlamayacak ise ve büyük ekran sizin için problem olmazsa Iphone 17 Pro Max cihazını öneririm. Özellikle batarya anlamında bu kadar iyi olduğunu beklemiyordum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı