Galaxy S4 Android 4.3 Güncelleme Sorunu

WhoWalksAlone

Megapat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,
Bu başlığı ben ve benim gibi Samsung Galaxy S4 cihazına bir türlü 4.3 güncellemesini yükleyemeyenlerle bir araya gelip varsa bir çözümü olan telefonu garanti dışı bırakmadan herkesle paylaşsın ve bu henüz çözümlenmemiş sorun artık çözülerek mağduriyetimiz giderilsin diye açtım.
Benim telefonumun csc kod I9500XXUBMG9 ve hala güncellemeleri denetlediğimde en yeni güncellemeler zaten yüklü mesajıyla karşılaşıyorum.
İnternet üzerinden sayısız kez araştırmama rağmen bulamadım çözümü.
Aynı soruyu yaşayanlar ve çözümü olanlar yorum yaparlarsa sevinirim.
Teşekkürler..

Evet Kies'e bağlayıp denedim fakat cihazımın Kies üzerinden güncellemeye uygun olmadığına dair ya da buna benzer bir hata alıyorum.
Sammobile'dan baktığımda da henüz gelmemiş gözüküyor fakat bu durum artık canımı çok sıkmaya başladı.
Arkadaşımda Note 2 var ve 4.3 güncellemesi gelmil fakat benim S4'üme hala gelmedi.

Düzeltme:
Telefonum ithalatçı firma garantili.Güncellemeleri sorunsuz bir şekilde alıyordum fakat bir gün telefonumu servise gönderdim.Sonra geldiğinde içinde silinmeyen Yandex uygulamaları mevcuttu ve 3 ya da 4 adet oyun vardı.Oyunları sildim.Daha sonra telefonumu fabrika ayarlarına döndürdüm fakat oyunlar tekrar geldi.
Daha iyi yardımcı olmanız için telefonumda *#1234# yi tuşladığımda karşıma gelenleri aynen yazıyorum şimdi buraya.

AP:I9500XXUBMF8

CP:I9500XXUBMG9

CSC:I9500SERBMF8

Ayrıca cihazımın Ana Bant Sürümü ve Yapım Numarası kısmında da şunlar yazıyor.

Ana Bant Sürümü:I9500XXUBMG9

Yapım Numarası:JDQ39.I9500XXUBMF8

Bu arada SamMobile'dan indireceğim Android Sürümü ile telefonumu garanti dışı bırakmadan 4.3'e sorunsuz bir şekilde yükseltmem mümkün mü?
Ve bildiğiniz gibi benim CSC, AP ve CP kodlarıma uygun Android 4.3 sürümü mevcut değil.Türkiye'nin Android 4.3 sürümünü indirip yüklemem mümkün mü ya da başka bir ülkenin sürümünü?Ayrıca tekrar belirtiyorum, SORUNSUZ bir şekilde çünkü yükledikten sonra telefonumun kamerası, Wi-Fi özelliği gibi şeylerin çalışmaması beni son derece rahatsız eder ve Android'den anlamayan biri olarak bu sorunlara çözüm bulana kadar kafayı yerim sanırım.

Çözümlerinizi bekliyorum. Teşekkürler.

Arkadaşlar hala sizden cevap bekliyorum.Yok mu bu sorunumun bir çözümü ya da benimle aynı sorunu yaşayan kimse yok mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle arkadaşım bu linkteki Türkiye sürümü olan Android 4.3 Firmware dosyasını indir. http://dl.sammobile.com/PVFcQ1krLD0...lNBWEdCWQ../I9500XXUEMJ8_I9500OJVEMJ8_TUR.zip

Daha sonra ise Odin 3.09 programını indir
https://mega.co.nz/temporary/mega/UdRRyCAT

İndirmiş olduğun firmware dosyasını rardan çıkart. Md5 uyumlu tek bir dosya çıkacaktır. Odin 3.09 programını aç AP bölümünü tıkla rardan çıkartmış olduğun Md5 firmware dosyasını seç. Daha sonra ise telefonunu download mode al. ( Telefon kapalı iken ses kısma+ home+ power ) Android simgesini gördüğünde başarılı bir şekilde aldın demektir. USB kablosunu tak Odin programı Com Port olarak tanıyacaktır. Tanıdıktan sonra Start tıkla bitmesini bekle. Telefon yeniden başladıktan sonra Fabrika Ayarlarına almayı unutma. Yani yazılım yükleme bitince.

Cevabınız için teşekkür ederim fakat bu söylediklerinizi yaptığımda bir sorun çıkmayacak değil mi?
Çünkü elimdeki telefonu Migros'tan almış olmama rağmen csc ve buna benzer kodları Rusya'dan ithal edilmiş bir ürüne uygun.Sizse bana Türkiye Android 4.3 yazılımını yüklememi yazmışsınız.
Bunu yaptığımda herhangi bir uyumsuzluk sorunu ya da buna benzer bir sorun (wi-fi ya da sensörlerde çalışmama) karşılaşmam değil mi?Ve garanti durumu hakkında da bilgi verirseniz kendi degerlendirmemi yapıp ona göre söylediğiniz şeyi uygulayacağım.
Tekrar teşekkürler.

Bu konuyla ilgili olarak Erhan arkadaşımız dışında bilgisi olan varsa lütfen söylesin.Uzun zamandır bu sorundan şikayetçiyim ve henüz çözüm bulamadım.Bir süre daha araştırmaya devam edeceğim tabiki fakat yine bir sonuca ulaşamazsam bırakacağım peşini.Ama günümüzde bu sorunun çözümsüz olması bana garip geliyor.
Neyse, eğer varsa bir bilginiz ve paylaşırsanız sevinirim arkadaşlar.
Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar lütfen bilenler bana yardımcı olsun artık.1 aydan fazla süredir burada bu soruna çözüm arıyorum fakat kimse tam anlamıyla yardımcı olmadı.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı