Galaxy S8 şarjdayken kapandı

Marshmello

Kilopat
Merhaba dün akşam Galaxy S8+ telefonumu şarja taktım. Aşağı yukarı bir saat sonra baktığımda "powered by Android" ekranında olduğunu gördüm. Power tuşuna basılı tuttum, tepki vermedi. Ses kısma ve Power tuşuna aynı anda bastım, telefon yeniden başladı ama siyah ekranda kaldı. Bazı kombinasyonlarla birkaç kez kapatıp açtım telefonu fakat kayda değer bir şey olmadı. Şarjda açmayı denedim, sıfırdan seksendokuza salise sayar gibi hızlıca çıktı. Sonra şarjda bıraktım, doksandörde kadar şarj oldu. Kabloyu çıkardım ve tekrar açtım. Bu sefer açılış ekranı geçti devamında ekran siyah oldu. Bildirim LED'i mavi yanıyordu ve aynı zamanda yeşil renkte yanıp sönüyordu. Bütün gece o şekilde kaldı, sabah kalktığımda o ışık da yanmıyordu. Bugün şarja takınca bazen tepki veriyor bazen vermiyor. Sorun sizce nerede? Umarım bataryadadır, içindeki verilerin gitmesini istemiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şarjda takılıyken açılabiliyorsa (her zaman olmayabiliyor) batarya kaynaklıdır. Başıma 2 kere geldi. Ekrana da görüntü gelmiş anladığım kadarıyla. Teknik sebebi daha detaylı açıklayacak vardır ama batarya kaynaklıdır dediğim gibi.

Siz telefon açıldı ama siyah ekranda kaldı derken aslında saniyelik açılıp kapanıyor batarya arızalıyken. Daha fazla deneyip kısa devre vs. yaptırtmadan yeni batarya ile değiştirin. Geri tamiri yok çünkü.

Telefonun ilk sahibiyseniz ve pili hiç değiştirmediyseniz altı senedir aynı pille kullanıyorsunuz demektir. Piller zamanla eskir, eskisi kadar şarj tutamaz ve telefonun ihtiyacı olan gücü de sağlayamaz. Büyük ihtimal de pilden kaynaklıdır ki havalar da soğuk, dışarıyla çıktıysanız telefonla birden kapanmış olabilir. Aşırı soğuk piller için düşmandır. Telefonunuzu bir süre şarjda bırakın, çözüm olursa ki yeni bir pille değiştirin eğer telefonu kullanacaksanız.

Telefonun ilk sahibiyseniz ve pili hiç değiştirmediyseniz altı senedir aynı pille kullanıyorsunuz demektir. Piller zamanla eskir, eskisi kadar şarj tutamaz ve telefonun ihtiyacı olan gücü de sağlayamaz. Büyük ihtimal de pilden kaynaklıdır ki havalar da soğuk, dışarıyla çıktıysanız telefonla birden kapanmış olabilir. Aşırı soğuk piller için düşmandır. Telefonunuzu bir süre şarjda bırakın, çözüm olursa ki yeni bir pille değiştirin eğer telefonu kullanacaksanız.
Pilin aşınması değil bir nevi kısa devre olması sonucu kullanılamaz hale gelmesi bu problem. "Yani artık pili tutamaması" gibi bir sorun değil. Ha ama zaten eskimesi bu probleme zemin oluyor orası ayrı. Şimdi unuttum ama teknik bir detayı var bunun.

Ablamın da aynı telefonu olduğundan onun bataryasını çıkarıp kendi telefonuma taktım fakat yine ilk ekranda kaldı. @Rivai @Cruslan
O zaman chipsette problem var. Geçmiş olsun. Ekrana da görüntü geliyorsa başka seçenek kalmıyor çok fazla. Gerisi teknik servisin işi.

Ayrıca bataryayı o kadar kolay nasıl çıkardınız arka kapağı çıkarmak zor iş. Tebrik ederim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı