İnceleme Galaxy Tab A9+ İncelemesi

Merhaba arkadaşlar. Galaxy Tab A9+ 8/128 modelinin inceleme detaylarını sizinle paylaşıyorum.
Ben Galaxy Tab A7 10.4 modelinden geçtiğim için ara ara onunla karşılaştırma da yapacağım.

Ekran: 11 inç büyüklüğünde 1980x1200 Piksel çözünürlüğünde LCD ekran teknolojisini kullanan ve 90 Hz yenileme hızına sahip tablet gayet başarılı bir ekran deneyimi vermekte. Bir AMOLED ekran değil belki ama yine de sizleri üzmeyecek bir ekran. Fiyatına göre LCD ekran kullanılması gayet normal.
Cihaz özellikle medya kullanımı için hem ideal boyutta hem de ideal çözünürlükte.

İşlemci ve RAM: Qualcomm Snapdragon 695 işlemci ve 8 GB RAM ile, çoğu programda, sosyal medya araçlarında donma, kasma yaşatmadı.
Akıcı bir şekilde kullanım sağlıyor. Eski tabletimde Snapdragon 662 işlemci vardı, belki işlemci açısından devasa bir değişim olmamış A9+ cihazında A7'ye göre ama RAM kısmındaki değişikliği çok bariz hissettim. Çünkü 3GB RAM'den 8 GB RAM'e geçmek gerçekten güzel bir gelişme.
GPU; Adreno 619 grafik işlemcisi ile desteklenmektedir.

İşletim Sistemi: Android 14 şu anda güncel bir şekilde yüklü, One UI 6.0 sürümü de şu an güncel bir şekilde yüklü.

Batarya: 7040 mAh kapasitesinde ve 15W hızlı şarj desteği bulunmaktadır. Eski tabletim A7'de de bu kapasitede batarya vardı ama A9+ 90 Hz olduğu için onun kadar uzun süre gitmiyor. Ben oyun oynamıyorum daha çok YouTube, TikTok gibi içeriklerde 3 gün kullanabiliyorum cihazı.
Kutunun içinde sadece kablo çıkıyor ve kablonun iki ucu da Tip-C. Hızlı şarjınız varsa ben Apple 20W ile şarj ediyorum 3-3.5 saat civarında doluyor.

Hoparlör: hoparlör kısmına ayrı bir başlık açtım çünkü Tablet tarzı cihazlarda maalesef hala 2 hoparlör kullandıldığını ve bunun çoğu zaman yetersiz kaldığını görüyoruz. Özellikle A7'den sonra acaba hangi cihazda bu kalitede bu yükseklikte ses alırım diye kara kara düşünürken araştırmalarımda A9+'ın da 4 hoparlör olduğunu görünce çok mutlu olmuştum diyebilirim. Şu anda müthiş bir ses kalitesi var çok net ve çok yüksek ses, zaten en yüksek seste kullanamıyorsunuz bile.

Genel olarak izlenimlerim cihaz için oldukça iyi. A7 tabletim benim için gerçekten güzel bir tabletti ama hantallaştığı için onu sattım ve yerine abisi A9+ aldım.
Cihaz gayet akıcı ve hızlı. Ben multimedya kullanıcısıyım, oyun değil. Şu an için belki PUBG tarzı oyunlarda düşük düzeyde performans alınabilir ama zamanla bu performans da azalacaktır. Oyun anlamında çok üst düzey bir beklentiniz olmasın yani. Film, dizi izlemek için güzel bir cihaz.
Cihazda dikkat ettiğim bir diğer husus dokunmatiği sanki A7'ye göre daha kötü diyebilirim. A7 gibi tam net algılamıyor sanki ya da bana öyle geliyor.
Şu an tek eksi yanı bu diyebilirim.
Tabii ekranın da LCD olması evet bir eksidir ama bu fiyatlarda çok üst düzey bir ekran olmaz diye tahmin ediyorum. Orta segment güzel bir cihaz.
Eğer bu cihazı seçecekseniz kesinlikle 8 GB RAM olan modeli seçmenizi öneririm. 2023 sonlarına doğru çıkan güncel bir cihaz hala alınacak güzel bir tablet.
 

Geri
Yukarı