Galaxy Tab S9 vs iPad Air

jakura51

Zeptopat
Daha fazla  
iPhone telefon sahibiyim ancak buna rağmen IPad'e mesafeliyim. Tab S9 256 GB depolama 12 GB RAM 22 bin TL civarına denk geliyor, kalemi zaten yanında geliyor. iPad Air ise Apple Pencil Pro ile 31 bin TL civarına denk geliyor. Tabii öğrenci indirimi kullanacağım bunların üstüne. IPad'e bu kadar para bayıldıktan sonra bize sunduğu ekran 60 Hz LCD ekran, gerçekten şaka gibi. Donanım kısmında IPad'in tek artısı işlemcisi galiba. Güncelleme ve ekosistem konularında endişelerim olmasa direkt Tab S9 alırdım ancak Samsung 4 sene yazılım, 5 sene güvenlik güncellemesi sunuyor. Ancak Apple zaten uzun süre kullanımı için harika bilen bilir. Ben ise üniversite bitene kadar yani 6 sene kullanmak durumundayım. Ayrıca iPhone telefon Samsung tabletle ekosistem sorunu çeker miyim?

İphone telefon samsung tablet sorun çıkarırmı bilemiyorum.
Fakat 6 yıl kullanacaksınız üniversite için kullanacaksınız güncelleme servis teknik destek vs. Gibi şeylerde bana kalırsa apple samsung un yanında dev gibi kalıyor herhangi bir sorunda çabucak çözüm üretebiliyorlar ki son çıkan ipad air m2 modelini ben çok beğendim bende üniversite için ipad air almayı düşünüyorum uzun süre kullanım teknik ve yazılımsal destek açısından apple ilk tercihim.

Ben tıp öğrencisiyim 5 yıldır iPad kullanıyorum. 1.5 sene önce IPhone'da aldım. İkisini birlikte kullanmak çok keyifli. Örneğin WhatsApp'tan IPhone'a bir dosya gönderiliyor AirDrop ile hemen gönderiyorum en sevdiğim yanı bu ama fiyat olarak fark bariz, Samsung'unda birtakım avantajları var hem video açıp hem not tutabiliyorsun mesela, senin için önemli olan ne ona göre karar ver, ben not tutmak için kullanıyorum ve ekosistemin birlikte olması işime geliyor ama Samsung da kalite diye biliyorum kullanlar var. İkisini de 6 yıl kullanırsın sorun olmaz.

Hocam eksiğini şöyle çekersiniz üniversitede Apple ve iPad yan yana kullanan birisni görürseniz yakından sizin dosya aktarımı vs yapmak için verdiğiniz çaba size yük gelebilir.
Air ile S9 arasında Air'in tek eksiği ekran oda aşırı büyük bir konu değil bence diğer konularda S9'dan üstün.

Gidip iPad Air'ı deneyeceğim, 60 Hz konusu canımı sıkmazsa muhtemelen onu alırım. Yazılım konusunda takıntılıyım ve dediğiniz gibi yazılımda Apple lider konumda.

iPhone telefon Samsung tablet sorun çıkarır mı bilemiyorum.
Fakat 6 yıl kullanacaksınız üniversite için kullanacaksınız güncelleme servis teknik destek vs. Gibi şeylerde bana kalırsa Apple Samsung'un yanında dev gibi kalıyor herhangi bir sorunda çabucak çözüm üretebiliyorlar ki son çıkan iPad Air M.2 modelini ben çok beğendim bende üniversite için iPad Air almayı düşünüyorum uzun süre kullanım teknik ve yazılımsal destek açısından Apple ilk tercihim.

Apple'ın mı servisi Samsung'dan iyi? Samsung yetkili servisi batarya değişiminde çok az hasar gören, değişim ücreti 4000 TL'dan fazla olan ekranı bedava değişirken Apple servisinde garantisi devam eden cihazın içindeki etiketi söküp yetkisiz müdahale diyerek garanti hakkını yok ediyorlar kullanıcının. Servis ve destek anlamında Apple Türkiye’de çöp, aksi iddia edilemez.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı