Gambody süreç nasıl işliyor?

razor8587

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar.
Gambody sitesinden bir 3D baskı dosyası almak istiyorum, ücret ile satılıyor burada süreç nasıl işliyor.
Ve burada model parçalar halinde dosyalara bölünmüş, küçük parçalar bile 10-20 saatte basılıyor yazıyor. Daha önce buradan model alan varsa aydınlatabilir mi?

Selamlar.
Gambody sitesinden bir 3D baskı dosyası almak istiyorum, ücret ile satılıyor burada süreç nasıl işliyor.
Ve burada model parçalar halinde dosyalara bölünmüş, küçük parçalar bile 10-20 saatte basılıyor yazıyor. Daha önce buradan model alan varsa aydınlatabilir mi?
Selam!
gambody’nin birçok modelini bastım, o yüzden biraz açıklık getirebilirim.
Evet, modelleri birçok parçaya ayrılmış oluyor. FDM versiyonları genelde standart yazıcı boyutlarına göre kesiliyor, reçine versiyonları ise tipik tabla ölçülerine göre hazırlanıyor. Hepsi normal hobi yazıcılarına rahatça sığıyor, model zaten devasa değilse ekstra büyük parçalar olmuyor.
Baskı sürelerine gelirsek: küçük parçalar 10–20 saat sürmez. Bu süreler büyük parçalara ait. Küçük parçalar dakikalar içinde basılıyor, biraz daha büyük olanlar ise bir-iki saat sürebiliyor. 10–100+ saatlik uzun baskılar her zaman büyük segmentler içindir.
Model sayfasına göz atarsan - ben bu modeli kendim de bastım, istersen bakabilirsin (fotoğrafı ekledim, sayfadaki bilgileri de inceleyebilirsin) - her bir parça için tahmini filament kullanımı ve baskı süresi belirtilmiş. Planlama için çok faydalı.
Ben Bambu Slicer kullanıyorum, ama onlar Cura, Orca vb. için de ayarlar sağlıyor. Tavsiyelerine yakın ayarlarla çok iyi sonuçlar aldım.
Umarım yardımcı olmuştur! 😇

Dosya Ekleri

• IMG_3782.jpg
    IMG_3782.jpg
    361,2 KB · Görüntüleme: 15
  • IMG_3816.jpg
    IMG_3816.jpg
    426,6 KB · Görüntüleme: 15
Son düzenleme:
Selam!
Gambody'nin birçok modelini bastım, o yüzden biraz açıklık getirebilirim.
Evet, modelleri birçok parçaya ayrılmış oluyor. FDM versiyonları genelde standart yazıcı boyutlarına göre kesiliyor, reçine versiyonları ise tipik tabla ölçülerine göre hazırlanıyor. Hepsi normal hobi yazıcılarına rahatça sığıyor, model zaten devasa değilse ekstra büyük parçalar olmuyor.
Baskı sürelerine gelirsek: Küçük parçalar 10–20 saat sürmez. Bu süreler büyük parçalara ait. Küçük parçalar dakikalar içinde basılıyor, biraz daha büyük olanlar ise bir-iki saat sürebiliyor. 10–100+ saatlik uzun baskılar her zaman büyük segmentler içindir.
Model sayfasına göz atarsan - ben bu modeli kendim de bastım, istersen bakabilirsin (fotoğrafı ekledim, sayfadaki bilgileri de inceleyebilirsin) - her bir parça için tahmini filament kullanımı ve baskı süresi belirtilmiş. Planlama için çok faydalı.
Ben bambu slicer kullanıyorum, ama onlar cura, orca vb. için de ayarlar sağlıyor. Tavsiyelerine yakın ayarlarla çok iyi sonuçlar aldım.
Umarım yardımcı olmuştur! 😇

Öncelikle yorumun için teşekkür ederim. Ama anlamadıgım şu; mesela resimdeki basım süreleri 10 Cm'lik bir cıktı için 30-40 saat yazmakta bunu tam olarak anlamadım bu süreler gercek mi yoksa eski bir model oldugu için eski cihazları baz alıpmı bir ortalama çıkarıyor. Almak istedigim birkaç model var fakat baskı sürelerinden dolayı gözüm korkmakta. İstedigim model ise LOTR barad dur modeli.

1763659702559.png

Öncelikle yorumun için teşekkür ederim. Ama anlamadıgım şu; mesela resimdeki basım süreleri 10 Cm'lik bir cıktı için 30-40 saat yazmakta bunu tam olarak anlamadım bu süreler gercek mi yoksa eski bir model oldugu için eski cihazları baz alıpmı bir ortalama çıkarıyor. Almak istedigim birkaç model var fakat baskı sürelerinden dolayı gözüm korkmakta. İstedigim model ise LOTR barad dur modeli.

Eki Görüntüle 2607893

Evet, Barad-dûr gerçekten çok büyük bir proje)))) 10 Cm'lik bu parçalar bile oldukça hacimli ve detaylı, bu yüzden beklediğinden daha uzun süre basılıyorlar. Muhtemelen kuleyi taşıyacak kadar sağlam olsun diye böyle tasarlanmışlar. Benim deneyimime göre, sitede verilen baskı süreleri genelde biraz yüksek tutuluyor, ama yeni yazıcılarda bu süreleri azaltmak mümkün - yine de çok uzun bir proje oluyor. facebook'ta bir grupları var, orada insanlar Barad-dûr baskı sürecinin nasıl geçtiğini paylaşmıştı. Toplulukta gördüğüm kadarıyla, bu modeli basanların yaklaşık 2–3 ay gerçek baskı süresine ihtiyacı olmuş. Yazıcı 24 saat çalışmıyorsa bu süre daha da uzayabiliyor. Süreci, farklı ayarlarla oynayarak veya birden fazla yazıcın varsa aynı anda birkaç parçayı basarak hızlandırabilirsin. Bu arada destek ekipleri gerçekten çok yardımcı oluyor ve baskıyı güvenli şekilde hızlandırmak için slicer ayarlarını nasıl düzenlemen gerektiğini çok iyi anlatıyorlar

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı