Onun için imkanım yok.
Macun kurumuş görünüyor. Asetonla macunu hem işlemciden hem de soğutucudan güzelce temizleyin. Yeni macun sürüp tekrar monte edin. Radyatör temizliğini de yapın. Bakın düzelecek mi?
Şansıma son kıs mıydı bu macun almam lazım önerin var mı?
Macun önerim MX5 olacak. Fakat çözmeniz gereken çok büyük problem var. Radyatör yerleştirebilecek en kötü şekilde monte edilmiş. Radyatör dik şekilde monte edilecekse kesinlikle ama kesinlikle boru başları aşağıda olmalı yukarıda değil. İçindeki sıvı biraz bile azaldığı an pompayı bozar. Çünkü pompaya sıvı değil hava kabarcıklar gidecektir.
Pompa arıza yapmış radyatör tozlanmış olabilir.
Kasada küçük o yüzden birkaç ay sonra hava soğutucuya geçmek daha mantıklı olur öneriniz var mı peki.
Birkaç ay önce silmiştim o kadar tozlu durmuyor ama evet belki de bozulmuş olabilir.
Henüz bozulduğunu düşünmüyorum. Bozulmuş olsa daha bilgisayarı açtığınızda işlemci sınır sıcaklığına çabuk ulaşır ve kendisini kapatırdı.Kasada küçük o yüzden birkaç ay sonra hava soğutucuya geçmek daha mantıklı olur öneriniz var mı peki.
Birkaç ay önce silmiştim o kadar tozlu durmuyor ama evet belki de bozulmuş olabilir.
Henüz bozulduğunu düşünmüyorum. Bozulmuş olsa daha bilgisayarı açtığınızda işlemci sınır sıcaklığına çabuk ulaşır ve kendisini kapatırdı.
85 dereceye çıkmasının 2 sebebi var görünüyor. 1 macun kuruması.
2 radyatörün baş aşağı takılmış olması.
Radyatörü boru başları aşağı gelecek şekilde takarsanız bir problem yok ise sıcaklık en az 10 derece fark edecek. Fizik. Isınan sıvı yukarıda durur. Yani soğuk su yerine tepedeki sıcak suyu tekrar geri pompalıyor.
Siz bilirsiniz. Benim akvaryum kasam var ve sıvı soğutmaya yan panele dik olarak taktım. Tabi boru başları aşağıda olacak şekilde. Yük altında en fazla 74 dereceyi gördüm. İşlemcim 7700XO olayı ben düşündüm ama dediğim gibi kasada yerim yok büyük olasılıkla kule tipine grçicem.
Tmm ama sizin yeriniz var attığım fotolara bakarsanız imkansız olduğu belli zatenSiz bilirsiniz. Benim akvaryum kasam var ve sıvı soğutmaya yan panele dik olarak taktım. Tabi boru başları aşağıda olacak şekilde. Yük altında en fazla 74 dereceyi gördüm. İşlemcim 7700X
Radyatörü baş aşağı nasıl çeviremiyorsunuz onu anlayamadım. Yer ile alakalı değil gördüğüm kadarıyla.Tmm ama sizin yeriniz var attığım fotolara bakarsanız imkansız olduğu belli zaten
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.