Game Dev Tycon İncelemesi

Makaleler
1
Yer
Sovngarde
Merhaba arkadaşlar yeni bir incelememle karşınızdayım. GreenHearts Games'in geliştirdiği harika bir Tycoon oyununu inceleyeceğim. GDT Tycoon oyun türünde en sevdiğim oyunlardan birisi.

Oyunu yıllar önce oynamıştım ve unutmuştum. İnceleme için tekrar indirmek istedim. Yine içine çekti diyebilirim. Oyuna girdiğimde kendi orijinal adımı karaktere verip şirketimin adını M&B'de sıkça kullandığım krallık adım olan Worserex'i kullandım. Başta 2 tane ortalama oyun yaptıktan sonra şaşırtıcı bir şekilde üst üste harika oyunlar çıkardım. Sermayemi de baya kabarttı. Hiçbir şekilde de kombinasyonlara bakmadım baya bi başarı oldu bu :)

4PWm5q.png
Ja8Lvn.png

O082PA.png
GBWnl3.png

z3OQAY.png

Nerdeyse 10 Milyon kar ettikten sonra yeni ofise geçtim. Eskiden hatırımda az parayla geçince çok sıkıntı çıkardığı kalmıştı.

İlk olarak bir garajda oyuna başlıyoruz. Eski zamanlardan günümüze. O zamanlarda PC oyunları popüler ama Nintendo, Playstation, Xbox gibi konsollar git gel yaparak piyasayı çalkalandırabiliyor. Doğru oyun kombinasyonları yapıp ne türe neye ağırlık (grafik, ses, bölüm dizaynı, yapay zeka vb.) vermeniz gerektiğini iyi ayarlamanız gerekiyor. Benden size tavsiye, oyununuz bittikten sonra karaktere tıklayıp "Oyun raporu oluştur" deyin. Böylelikle oyunu analiz edip bir daha yaparken size ayarını söyleyecektir. +++ varsa ona abanın - vb. varsa kısın gibi.

Oyunu uzunca süre oynayınca düşüncelerim şu şekilde;

OLUMLU
plus_small.png
Oyun içine çekmeyi başarıyor.
plus_small.png
Oyun üretimi hakkında bilgi sahibi oluyorsunuz.
plus_small.png
Boyutu düşük.
plus_small.png
Oynarken heyecan duygusu yaşıyorsunuz :)

OLUMSUZ
minus_small.png
Uzun süre oynayınca sıkıyor.
minus_small.png
Üst üste başarısız oyun çıkarmak bunaltıcı geliyor.
minus_small.png
Oyun içi sabit gibi geliyor. Kişiselleştirme neredeyse yok (Ofis düzeni, kıyafet düzeni vb.)

Greenheart Games'in korsan oyunculara verdiği ders
Steam: Game Dev Tycoon on Steam
Fiyat: 18 TL

Son düzenleyen: Moderatör:
Mad games tycoon oyununu da denemenizi ve incelemenizi tavsiye ederim. GDT nin biraz daha gelişmiş versiyonu diyebiliriz. @Rosseckx
minus_small.png
Oyun içi sabit gibi geliyor. Kişiselleştirme neredeyse yok (Ofis düzeni, kıyafet düzeni vb.)
diye olumsuzluk belirtmiştim. Sanırım dediğiniz oyunda o olayı iyi yapmışlar :) Güzele benziyor almaya değer gibi duruyor. Öneri için teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı