Game Garaj Slayer R9T-5050 almak hata mı?

Bütçe
50000
5050>4060. şu anda daha sürücüleri yeni çıktı 5050 yeni gelen güncellemeler ile 4060ı kas gücünde geçecektir. MFG falan derken 5050 her türlü daha iyi. O konuda üzülmeyin 5050 laptoplar 50xx serisinin en fiyat performans cihazlarından birisi şu anda.

Yoruma bak bu yorumu daha önce 5060 Mobile ekran karti içinde yapmıştın. Hiçbir güncelleme ile bir ekran kartının kas gücü değişmez ekran kartının bant genişliği ve gölgelendirmeleri sabittir. RTX 4060 kas gücü konusunda 5050'den her zaman daha iyi olacaktir. Yazılım DLSS güncellemeri ile FPS artışı sağlanabilir ama DLSS 4 güncellemesi zaten RTX 40 serisi de aldığı için değişen bir şey olamayacaktir. Yani 5050 de DLSS 4 güncellemesi ile ne kadar FPS artışı sağlanıyorsa 4060 da bu FPS artışından nasiplenir. 50 serisinin bir tek MFG özelliği var başka numarası yok oda bence fgden farkı yok kim gecikmeyi göze alıp 4X açar ki. 2X açar insanlar o da fg ile eşit.

Yoruma bak bu yorumu daha önce 5060 Mobile ekran karti içinde yapmıştın. Hiçbir güncelleme ile bir ekran kartının kas gücü değişmez ekran kartının bant genişliği ve gölgelendirmeleri sabittir. RTX 4060 kas gücü konusunda 5050'den her zaman daha iyi olacaktir. Yazılım DLSS güncellemeri ile FPS artışı sağlanabilir ama DLSS 4 güncellemesi zaten RTX 40 serisi de aldığı için değişen bir şey olamayacaktir. Yani 5050 de DLSS 4 güncellemesi ile ne kadar FPS artışı sağlanıyorsa 4060 da bu FPS artışından nasiplenir. 50 serisinin bir tek MFG özelliği var başka numarası yok oda bence fgden farkı yok kim gecikmeyi göze alıp 4X açar ki. 2X açar insanlar o da fg ile eşit.

Tamam ben hatalım diyelim kabul. Ekran kartının özellikleri değişmez buna da kabul. Benim burada kastettiğim zaten ekran kartı yeni çıktı daha kendine ait düzgün sürücüler ile gelmedi demeye çalıştım. Yani bu ekran kartı daha oyunlara tam optimize değil o yüzden oyunlarda 1-2 FPS eksik alıyor şu anda. Senin dediğin olay ise ilk 5050 vs 4060 testinde 5050'ler max performansında çalışmıyordu. Ondan demiştim öyle.
Kas gücü ve özellik olarak zaten 4060 5050'den az farkla daha üstün bakabilirsin. Fark yaratacak kadar değil.

Edit: Baktığım site değerleri yanlış vermiş ondan düzettim bazı yazıları.

Ben bir kez daha iddia ediyorum bu 5050'ler fiyat performans olarak rakipsiz olacak giriş seviyesinde. Millet 4060 Mobile'a da laf atıyordu ilk başta şimdi en populer 2. ekran kartı Steam'de :) 5050'de onun kadar güçlü üstüne MFG'a sahip. Üstüne kendinden üst 2 model ile aynı bellek kapasitesinde.

Son olarak elinde 40xx serisi bir laptop olan birisi satıp 50xx serisine geçmesi çok saçma olur hatta 30xx serisi düzgün bir laptopu varsa bile saçma. 3060/3070/3070 Ti gibi. Benim gibi 1650 Ti'den geçiyorsanız gayet mantıklı. Ya da 2060'tan falan.

Son düzenleme:
GameGaraj sitesinde BIOS güncellemesi geldi

BIOS güncellemesi satıcı sitesinde verilir. Onun dışında NVIDIA her ay yeni güncelleme yayınlar onları indirmen lazım. Bu güncellemeler ile RTX 5050 performansı artacaktır. Bende bazı sıkıntılar çekiyorum God of War: Ragnarok'ta mesela oyun çöküyordu. Yeni güncellemeler ile düzeldi bayağı 5050 yeni bir kart daha 1 güncellemesi geldi.

Hee bende şey sandim üretiminde güncelleme geldi sandim iyi o zaman ben yaparım her zaman guncellemesini teşekkür ederim

Vallaha bilmiyorum ama ben bu bilgisayari beğendim ekranı falan da cok guzel o yuzden aldım

Hee bende şey sandim üretiminde güncelleme geldi sandim iyi o zaman ben yaparım her zaman guncellemesini teşekkür ederim.

Vallaha bilmiyorum ama ben bu bilgisayari beğendim ekranı falan da cok guzel o yuzden aldım.

Ya bence bu laptoplar ile GameGaraj ünlü olur ülkede çok agresif bir fiyatlandırma ile girdiler adamlar. Ortada bir hata yok güle güle kullanın.

Ya bence bu laptoplar ile GameGaraj ünlü olur ülkede çok agresif bir fiyatlandırma ile girdiler adamlar. Ortada bir hata yok güle güle kullanın.

Bencede bugün elime ulaşacak laptop hayırlısıyla bakalım artık ama ben memmunum iyi ki almısım 5050 de yeni bir ekran kartı bence daha iyi olacaktır.

Cihazda batarya süreniz kaç saat? Üniversite için düşünüyorum ama batarya konusunda şüphelerim var.

Normal ve pil modunda 5 saat gider herhalde normalde 3 saat diyor en düşük ayarlara alırsan bence 6 saat rahat gider gibi düşünüyorum performans odaklı bir laptop olduğu icin cok gitmiyor haberin olsun watt limiti koyarak bu süre arttırılabilir.

Normal ve pil modunda 5 saat gider herhalde normalde 3 saat diyor en düşük ayarlara alırsan bence 6 saat rahat gider gibi düşünüyorum performans odaklı bir laptop olduğu icin cok gitmiyor haberin olsun watt limiti koyarak bu süre arttırılabilir.
5 saat çok zor çünkü Amd hx işlemcileri belli bir değerin altına düşmüşyor. Ben 3 saati zor gördüm tabi çekirdeklerin yarısını kapatınca değişiyormuş onu bilemem

İşte bende tum ayarları kısıp şey yaparsak olur diye düşündüm.
Sende hangi GameGaraj laptopu var.
Bugün ben 9955hx 3d ile denedim. İşlemcinin yarısını kapatıp video izledim. 2.5 saat pil ömrü veriyor kesintisiz. Ekran süresi olarak 3-4 saat verir herhalde. 2.5 saat video veriyorsa. Yine de bu işlemcinin yarısı kapatılmış hali.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı