GameGaraj Slayer 5 9XL RTX 5070 Ti 17'' alınır mı?

Bütçe
80000-90000

gorefest

Hectopat
Daha fazla  

Merhaba arkadaşlar, siteye çok önce üye olmuştum ama bu benim ilk mesajım.

Daha çok exocad, Blender tarzı yazılımlar ve 3D modelleme için kullanacağım bir bilgisayar istiyorum. Oyun konusu 2.planda. Önemli olan ekranının iyi olması, ekran kartı ve işlemci güçlü olacak ama en önemlilerinden birisi takılmadan çalışmalı, daha önce 3D modelleme için Monster kullanmıştım ama çok kötüydü hızlıca satıp Mac Studio almıştım. Fakat bazı yazılımlar Mac'te çalışmadığı için şimdi Mac satıp tekrar laptop almak istiyorum.

GameGaraj konusunda çok bir bilgim yok ama donanım güzel, 17 inch ekranı olması ve Thunderbolt 5 girişleri olması benim için artıları ama marka konusunda tereddütlerim var. Aynı seviyedeki ASUS ROG STRIX G18 130 bin civarlarında. Kasa olarak kaliteli midir? Soğutması nasıldır?

Bir de MSI var özellikleri bir miktar daha düşük ama iş görür seviyede. Marka olarak MSI daha mı öne çıkar?

Hangisini önerirsiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:

Merhaba arkadaşlar, siteye çok önce üye olmuştum ama bu benim ilk mesajım.

Daha çok exocad, Blender tarzı yazılımlar ve 3D modelleme için kullanacağım bir bilgisayar istiyorum. Oyun konusu 2.planda. Önemli olan ekranının iyi olması, ekran kartı ve işlemci güçlü olacak ama en önemlilerinden birisi takılmadan çalışmalı, daha önce 3D modelleme için Monster kullanmıştım ama çok kötüydü hızlıca satıp Mac Studio almıştım. Fakat bazı yazılımlar Mac'te çalışmadığı için şimdi Mac satıp tekrar laptop almak istiyorum.

GameGaraj konusunda çok bir bilgim yok ama donanım güzel, 17 inch ekranı olması ve Thunderbolt 5 girişleri olması benim için artıları ama marka konusunda tereddütlerim var. Aynı seviyedeki ASUS ROG STRIX G18 130 bin civarlarında. Kasa olarak kaliteli midir? Soğutması nasıldır?

Bir de MSI var özellikleri bir miktar daha düşük ama iş görür seviyede. Marka olarak MSI daha mı öne çıkar?

Hangisini önerirsiniz?
Hocam benim durumumda benzer ben de aynı ikilimdeyim markaya güvenmiyorsan daha güvenli bilinen markalardan almak mantıklı ama iyice araştırıp alınabilirde game garaj. f/p olarak gayet güzel duruyor diğer markalara göre.

Vector iyidir ekran hariç, geçen nesilin pildeki performansı kötüydü, bu tarz cihazlarda bahsedilen programlar için prize bağımlılık söz konusu olabilir.

Alınır, MSI Vector kasa kullanıyor. Soğutma ve kasa kalitesi iyi. Ekran, oyun ve işlemci gücü daha önemliyse bu cihaz bir tık daha mantıklı fakat:

Bunda da bağlantılar daha eski kalıyor ve ekran da biraz daha küçük sanırım. Ama aklımda o da var. Gerçi stok yok heralde. İşlemci olarak AMD kesin önde midir?

Bunda da bağlantılar daha eski kalıyor ve ekran da biraz daha küçük sanırım. Ama aklımda o da var. Gerçi stok yok heralde. İşlemci olarak AMD kesin önde midir?
iGPU dışında evet, AMD 9955HX3D oyun ve testlerde önde. Ekran 16 inç, gayet ideal değer aslında. Büyük ekran ve kasa kalitesi takıntınız varsa attığınız da alınır, tamamen sizin tercihinize bağlı.

Bunda da bağlantılar daha eski kalıyor ve ekran da biraz daha küçük sanırım. Ama aklımda o da var. Gerçi stok yok herhalde. İşlemci olarak AMD kesin önde midir?

Hocam ikisi de güçlü işlemci işlemci önerilen sistem gereksinimleri gerektirdiği takdirde yeterli oluyor. Arkadas oyun performansı olarak diğeri önde demiş halbuki ikisi de aynı FPS verecek. Arkadaşın oyun testi dediği Cs2.İşlemci farkı anca CS LoL gibi oyunlarda farkını gösterir oda ekran Hz'sinden etkisi fark edilmez. İslemci özelliklerine boşuna bakmaya gerek yok.Kasa ve soğutma daha önemli 17 inc size büyük gelmezsse onu alin.

Hocam ikisi de güçlü işlemci işlemci önerilen sistem gereksinimleri gerektirdiği takdirde yeterli oluyor. Arkadas oyun performansı olarak diğeri önde demiş halbuki ikisi de aynı FPS verecek. Arkadaşın oyun testi dediği Cs2.İşlemci farkı anca CS LoL gibi oyunlarda farkını gösterir oda ekran Hz'sinden etkisi fark edilmez. İslemci özelliklerine boşuna bakmaya gerek yok.Kasa ve soğutma daha önemli 17 inc size büyük gelmezsse onu alin.
2K çözünürlükte oynasa bile 9955HX3D oyunlarda daha iyi performans veriyor. Arada çok büyük bir L3 Cache farkı var, 2K çözünürlükte oynasa da FPS farkı olacak. %1 Low değerde çok daha iyi sonuçlar veriyor 9955HX3D. İki cihazında soğutması iyi, kasa kalitesi daha iyi olsun diyorsa Slayer 5 alıp geçsin.

Yani aynı özelliklerdeki Msi Vector bundan yaklaşık 40k fazla, keza Asus da aynı şekilde. Dediğiniz gibi MSI Vector kasa kullanıyorsa o kadar farka değmez diye düşündüm ama tabii kaçırdığım birşeyler olmasın istiyorum. Soğutma, ekran kalitesi üzmemeli.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı