GameGaraj Slayer R9T 5070 CPU ısınıyor

Oinomaos

Femtopat
Daha fazla  
Dostlar selam, bilgisayarı yeni aldım buradaki dostların önerileriyle fakat şu an bir sorun yaşıyorum. Örnek vererek anlatacağım. Bilgisayar boştayken (sadece web sitesi ve DC gibi şeyler çalışırken)
GPU1 65 derece.
GPU2 51 derece.
CPU 72 derece.
Valorant'a girdiğimde düşük ayarlarda GPU1 ve GPU2 düşük ama CPU 85 90'lara çıkıyor.
Bir önerisi olan var mı?

Dostlar selam, bilgisayarı yeni aldım buradaki dostların önerileriyle fakat şu an bir sorun yaşıyorum. Örnek vererek anlatacağım. Bilgisayar boştayken (sadece web sitesi ve DC gibi şeyler çalışırken)
GPU1 65 derece.
GPU2 51 derece.
CPU 72 derece.
Valorant'a girdiğimde düşük ayarlarda GPU1 ve GPU2 düşük ama CPU 85 90'lara çıkıyor.
Bir önerisi olan var mı?
Yapılıyorsa undervolt yapın yapılmıyorsa yapacak bir şey yok gibi.

Gamegaraj teknik ekibiyle İstanbul'daki ofislerinde bu konuyu yüzyüze konuştum. Ben de üst segment bir GG kullanıcısıyım 90 üstünü rahat görüyor cpu. Amd official specs sayfasında 100 dereceye kadar ısınır bilgisi mevcut ayrıca teknik servis yetkilileri ürünün cpu sıcaklıklarının normal olduğunu ve sorun çıkarmayacağını teyit ettiler. Limitleme olayını tavsiye etmiyorlar ve default kullanımı öneriyorlar ancak sıcak yaz günlerinde bu güçlü işlemciyi yüksek sıcaklık değerlerinde uzun süre kullanmak stabiliteyi bozacaktır. Bu yüzden 45w limitli kullanım minimum ya da sıfır performans kaybıyla 80 dereceler civarında optimum kullanım sunuyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı