İnceleme GameGaraj Slayer R9T-99HX-5070 Ti laptop

Cihaz sonunda elime ulaşmış olup istek üzerine yeni konu açıyorum.
Öncelikle oldukça kaliteli duruyor tuşları falan dokunma hissiyatı gayet güzel ancak ben bu cihaza Monster Abra v16.6.8'den geçmiş birisiyim yani üst düzey MSI, ASUS gibi cihazlara kıyasla malzeme kalitesi daha kötü olabilir onları hiç denemedim. Kasa ve ekran alüminyum ancak kasanın alt kapağı ya plastik ya da alüminyum oranı çok düşük plastik gibi duruyor. Oradan kısmış adamlar maliyetten sanırım :). Devam edersek. Windows 11'i kurup sürücüleri kurmaya başlarken performans moduna aldım cihazı ve işlemci fazla güç çekmeye başladığı an 75-80 arası gördü. Normal bu satırları yazarkenki sıcaklığı ise 58 derece civarında geziyor. Fanlar susmuş vaziyette(sanırım ben bütün bunları yaparken bir de Windows güncelleme yapmış) bu sitede olsun başka yerden olsun ilk defa inceleme yaptığım için ve benchmarklar ile aram olmadığı için sizin dediklerinizi ve internette bakım bir iki tane daha benchmark yaptım. Sonuçları gayet tutarlı olması gerekenler ile.
Cinebench 2024 sonuçları tek çekirdek 125 çoklu çekirdek 1947 sanırım çoklu çekirdek olması gerekenden biraz düşük kaldı.

Ekran görüntüsü 2025-05-08 224903.png

Bu benchmarkta işlemci 100 dereceyi gördü maalesef. Yine anladığım kadarıyla işlemci 150W çekmiş :) keşke kendini biraz sınırlasaymış.

Ekran görüntüsü 2025-05-08 231950.png

Devam edersek Steam'den 3D mark demo indirdim onda da ekran kartı 3951 puan almış iyi mi kötü mü bilmiyorum daha bilgili olanlar burada söylerler.

Ekran görüntüsü 2025-05-08 212340.png

Ekran görüntüsü 2025-05-08 223104.png

Geekbench 6'da da değerler olması gerektiği gibi ama niyeyse multicore azıcık daha az(belki arkada güncelleme yapıyordu hain Windows bilinmez)
5070 Ti'nin Geekbench 6 skoru ise normalden düşük sebebini bilmiyorum.

Ekran görüntüsü 2025-05-08 222536.png

Cihaz ısınınca fanlar en sonda çalışırken bir hayli ses çıkartıyor ee onu da işlemcinin ve laptopun performansına veriyorum. Gece oyunlarımı yükler bir de oyunda test ederim sabaha doğru.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-05-08 224903.png
    Ekran görüntüsü 2025-05-08 224903.png
    147,3 KB · Görüntüleme: 152
  • Ekran görüntüsü 2025-05-08 222536.png
    Ekran görüntüsü 2025-05-08 222536.png
    143,1 KB · Görüntüleme: 135
  • Ekran görüntüsü 2025-05-08 212340.png
    Ekran görüntüsü 2025-05-08 212340.png
    402 KB · Görüntüleme: 134
  • Ekran görüntüsü 2025-05-08 231950.png
    Ekran görüntüsü 2025-05-08 231950.png
    154,3 KB · Görüntüleme: 140
Son düzenleme:
90k olan 3d versiyonu bugün teslim aldım bende bi kaç oyun kurup denedim fps değerleri güzel ama cpo sıcaklığı min 75 yapabildim daha fazla düşmüyor ama genel olarak performanslı 90 derecelerden düşmüyor. Boşta 65 derece
Onun haricinde kasası ve malzeme kalitesi baya iyi, ses kalitesi hoşuma gitmedi hoparlörler zayıf.
Ekranı kaliteli güzel, ölü pixel vs yok ama ışık sızması var pc açılıp kapanırken fark ediyorsunuz.

90k olan 3D versiyonu bugün teslim aldım bende birkaç oyun kurup denedim FPS değerleri güzel ama cpo sıcaklığımin 75 yapabildim daha fazla düşmüyor ama genel olarak performanslı 90 derecelerden düşmüyor. boşta 65 derece
Onun haricinde kasası ve malzeme kalitesi bayağı iyi, ses kalitesi hoşuma gitmedi hoparlörler zayıf.
Ekranı kaliteli güzel, ölü pixel vs yok ama ışık sızması var PC açılıp kapanırken fark ediyorsunuz.

Görsel var mı acaba? Ben düz versiyonun alacağım inşallah. Limitli mi test yaptınız limitsiz mi? Limitsiz ise 90 derece görmeniz normal o işlemci ile.

90k olan 3d versiyonu bugün teslim aldım bende bi kaç oyun kurup denedim fps değerleri güzel ama cpo sıcaklığı min 75 yapabildim daha fazla düşmüyor ama genel olarak performanslı 90 derecelerden düşmüyor. Boşta 65 derece
Onun haricinde kasası ve malzeme kalitesi baya iyi, ses kalitesi hoşuma gitmedi hoparlörler zayıf.
Ekranı kaliteli güzel, ölü pixel vs yok ama ışık sızması var pc açılıp kapanırken fark ediyorsunuz.
Yani fiyatına göre kısılmış bazı şeylerden en azından böyle diyebiliriz. Ayarlarınızı benle de paylaşabilir misiniz acaba ?

Görsel var mı acaba? Ben düz versiyonun alacağım inşallah. Limitli mi test yaptınız limitsiz mi? Limitsiz ise 90 derece görmeniz normal o işlemci ile.

Dışarıdan görüntüsünü ekledim limit koymadım.

Cihazda G-SYNC var mı acaba? @musacvk

Ben harici monitör ile kullanıyorum ama sanırım kendi ekranında yok.

Yani fiyatına göre kısılmış bazı şeylerden en azından böyle diyebiliriz. Ayarlarınızı benimle de paylaşabilir misiniz acaba?

Ekstra bir ayar yapmadım aslında modlar arası geçiş yaptım sadece hepsi default.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2025-05-09 at 21.49.38.jpeg
    WhatsApp Image 2025-05-09 at 21.49.38.jpeg
    115,7 KB · Görüntüleme: 248
Son düzenleyen: Moderatör:
Dışarıdan görüntüsünü ekledim limit koymadım.

Ben harici monitör ile kullanıyorum ama sanırım kendi ekranında yok.

Ekstra bir ayar yapmadım aslında modlar arası geçiş yaptım sadece hepsi default.

Ekran kartını sürücülerini yeniden kurdum altını da biraz kaldırınca 81-82 derecelere düştü halen fazla aynı PC'nin yapılan test sıcaklık değerlerine göre ama iade etmem bu durumda. Ekran kartı 87 dereceden sonra kendini kısıyor internette yazana göre. Gerçi ben hiç 88 derece NVIDIA ekran kartı görmedim ama :). 6 ay falan geçince termal macununu değiştirtirim olay çözülür. Arkadaşım 5 sene 87 derece laptop kullandı. NVIDIA o derecede zarar görmüyor deneyimlerim sonucu :) bizi bu hale getiren ekonomi utansın. MSI'ye geçip o kadar donanım düşemem.

Red Dead Redemption 2 Screenshot 2025.05.09 - 22.04.09.85.png

Ekran kartını sürücülerini yeniden kurdum altını da biraz kaldırınca 81-82 derecelere düştü halen fazla aynı PC'nin yapılan test sıcaklık değerlerine göre ama iade etmem bu durumda. Ekran kartı 87 dereceden sonra kendini kısıyor internette yazana göre. Gerçi ben hiç 88 derece NVIDIA ekran kartı görmedim ama :). 6 ay falan geçince termal macununu değiştirtirim olay çözülür. Arkadaşım 5 sene 87 derece laptop kullandı. NVIDIA o derecede zarar görmüyor deneyimlerim sonucu :) bizi bu hale getiren ekonomi utansın. MSI'ye geçip o kadar donanım düşemem.

Eki Görüntüle 2487603

Benim ekran kartı 70'i geçmedi hiç sadece cpo 90'larda.

Eki Görüntüle 2487603

Güzel donanim hayirli olsun tekrardan. Valorant testi gelir mi?
Bu fiyata bu ülkede bu donanimi alabilmek guzel islemcisi masaustu ust seviye masaüstü islemcilerine kafa tutar 90+ dereceler normal CPU için.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı