GameGaraj Slayer R9T3D vs GameGaraj Slayer5 9XL

Bütçe
100.000TL

Slenlord

Centipat
Daha fazla  
Geçen gece laptop önerisi için bir konu açmıştım fakat kimse cevap vermedi. O yüzden ben de kendim araştırıp iki tane laptop buldum. Fakat ikisi arasında kaldım. Donanım konusunda acemi olduğum için de sormaya karar verdim. Şimdilik GameGaraj Slayer R9T3D almayı düşünüyorum ama hayatımda hiç AMD Ryzen işlemcili bir bilgisayar kullanmadım, yakınlarım bile Intel kullanıyor. Diğer seçenek olan GameGaraj Slayer 5 9XL'de de Intel Core Ultra 9 275HX'i görünce de sorayım dedim. AMD Ryzen üzer mi bilmiyorum.

Özellikle yeni nesil oyunları oynamayı, oynarken de VPN açıp arkadaşlarım ile Discord'da konuşmayı düşünüyorum. Bazen de video çekeceğim.

İki cihazında birbirine kurduğu üstünlükler var. Slayer R9T Tongfang Aistone kasa kullanıyor, Slayer 5 ise MSI Vector. Kasa kalitesi olarak Slayer 5 daha önde. Slayer R9T de anakart oldukça sıcak çalışıyor, termal stabilite olarak pek iyi değil bu kasalar. Performans olarak ise Slayer R9T işlemcisi sebebiyle biraz daha iyi, onun dışında fazla büyük bir fark yok. Şahsen Slayer 5 tercih ederdim. Kasa kalitesi ve soğutma olarak çok daha iyi bir cihaz, garantin bitince MSI BIOS kurabiliyorsun. Panel olarakta bir tık daha iyi bir cihaz. Onun dışında bütçen çıkarsa kesinlikle bu cihaza yönel:

İki cihazında birbirine kurduğu üstünlükler var. Slayer R9T Tongfang Aistone kasa kullanıyor, Slayer 5 ise MSI Vector. Kasa kalitesi olarak Slayer 5 daha önde. Slayer R9T de anakart oldukça sıcak çalışıyor, termal stabilite olarak pek iyi değil bu kasalar. Performans olarak ise Slayer R9T işlemcisi sebebiyle biraz daha iyi, onun dışında fazla büyük bir fark yok. Şahsen Slayer 5 tercih ederdim. Kasa kalitesi ve soğutma olarak çok daha iyi bir cihaz, garantin bitince MSI BIOS kurabiliyorsun. Panel olarakta bir tık daha iyi bir cihaz. Onun dışında bütçen çıkarsa kesinlikle bu cihaza yönel:

Hocam peki ya R9T'nin yanına laptop soğutucu alsam işimi görür mü?

Hocam peki ya R9T'nin yanına laptop soğutucu alsam işimi görür mü?
İşinizi görür, güzel etki etmiş bazı kişilerde. Önceki konunuza baktığımda bütçenizi biraz arttırabileceğinizi belirtmişsiniz, ROG cihaza bütçeniz el yetiyorsa en mantıklısı o olur fakat.

İşinizi görür, güzel etki etmiş bazı kişilerde. Önceki konunuza baktığımda bütçenizi biraz arttırabileceğinizi belirtmişsiniz, ROG cihaza bütçeniz el yetiyorsa en mantıklısı o olur fakat.
RAM'ı ve işlemcisi R9T'den düşük geldi ve aralarında yaklaşık 10 bin TL fark var o yüzden biraz tereddüt ettim.
(Edit: Yine de donanımdan pek anladığım söylenemez o yüzden bir bakacağım)

RAM'ı ve işlemcisi R9T'den düşük geldi ve aralarında yaklaşık 10 bin TL fark var o yüzden biraz tereddüt ettim.
RAM ve SSD yetersiz gelirse ileride yükseltebilirsiniz, çok sıkıntı olmamalı bu konular. 10 bin TL farka kesinlikle değer. Ben o bütçede GameGaraj tercih etmezdim, ne olduğu belli olmayan BIOS'lu cihazlara o kadar para vermek mantıklı gelmiyor. Hem soğutma ve kalite olarak ROG cihaz çok daha iyi, kafanız rahat olur kullanırken.

Geçen gece laptop önerisi için bir konu açmıştım fakat kimse cevap vermedi. O yüzden ben de kendim araştırıp iki tane laptop buldum. Fakat ikisi arasında kaldım. Donanım konusunda acemi olduğum için de sormaya karar verdim. Şimdilik GameGaraj Slayer r9t3D almayı düşünüyorum ama hayatımda hiç AMD Ryzen işlemcili bir bilgisayar kullanmadım, yakınlarım bile Intel kullanıyor. Diğer seçenek olan GameGaraj Slayer 5 9XL'de de Intel Core Ultra 9 275HX'i görünce de sorayım dedim. AMD Ryzen üzer mi bilmiyorum.

Özellikle yeni nesil oyunları oynamayı, oynarken de VPN açıp arkadaşlarım ile Discord'da konuşmayı düşünüyorum. Bazen de video çekeceğim.

Daha çok performans istiyorsan r9t3D.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı