GAMEON 24 inc 180 HZ Fast-IPS 0.5 MS 330 Nit Gaming Monitör İnceleme (3.685 TL F/P)

Herkese Selamlar arkadaşlar 🫡 Biraz yazım uzun olabilir ama herşeyi detaylı anlatmak istedim sizlere..

Hayatımda ilk defa inceleme yaptığım için hatam varsa affedin. İkinci bilgisayarım için aldığım monitör'den çok memnun kaldığım için sizlerle paylaşmak istedim. Öncelikle inceleme'ye geçmeden önce bazı marka takıntılı arkadaşlar gelip direk önyargı ile ürünü kötüleme'den belirtmek isterimki ; 34 yaşında bir insan olarak PlayStation ve PC'de oyun oynama hastalığı bende'de mevcuttur. Bir çok kez TV ve Monitör aldım , değiştirdim. Şuan evde kullandığım TV ; 65 inc LG G3 OLED baya para bayıldığımdan dolayı uygun fiyatlı monitör almaya karar verdim. Tabiki herkes gibi bende'de marka yani kalite takıntısı vardır. Teknoloji olayı biraz'da şans işidir emin olun. Ben nice insanlar gördüm bilinmedik uyduruk dediğin marka teknolojik aletleri alıp 10-15 yıl kullananları. Tabiki kalite farkı olucaktır malum ne kadar para o kadar köfte..

Şimdi arkadaşlar ben monitör'ü almadan önce iki monitör alıp iade ettim hemen özet geçeyim. İlk olarak Lenovo G24-20 İPS modelini amazon'dan 4.850 TL aldım. Ertesi gün hemen geldi kurulumu yaptım. 2 saat sonra Coil-Whine sesi başladı 144 HZ yapınca ses azaldı ama yinede ince tiz sesi vardı , üstelik bendeki monitör kapalı olsa bile tiz sesi geliyor. Bende ses takıntısı biri olarak hemen ürünü iade ettim. Sonra gittim daha basit ucuz birşey aliyim dedim N11'de kuponla çok uygun fiyata gelen Acer Nitro 24 inc 165 VA panel monitör satın aldım. Geldi abi kutudan çıkarır çıkarmaz ürünün çok kalitesiz olduğunu anladım kuş gibi hafifti . Monitör içinde güç kaynağı olmadığı için harici bir adaptör ile geldi. Adaptör bir görseniz küçücük ve acayip uyduruk birşeydi , dedim bu monitörü bu adaptör nasıl besler. Taktım kurulumu yaptım abi beş para etmez bir görüntü kalitesi cansız soluk renkler. Güya VA panel kontrast yüksek diye canlı görüntü beklerken berbat çıktı. Uygun fiyata gelmesine rağmen dedim ben bunu kullanamam satıcıya rica minnet falan onuda iade ettim.

Akıllanmadım yine uygun fiyatlı monitör arayışına girdim. Bu markayı şans eseri gördüm , biraz araştırdım kendi siteleride mevcut ; Buy the Best Gaming Monitors, Chairs, Desks, and Arms Online Sitelerinde iletişim kısmında dubai diyor. Arap malı sanırım üretim Çin ve Tayvan montaj ise gameon fabrikasında diyor açıklama kısmında. Sonra Sinerji sitesinde GAMEON 24" GOPS24180IPS modelini 3.685 TL gibi fiyata görünce hemen özelliklerini araştırdım. Bu model ürün linki ; GAMEON GOPS24180IPS 24

Özellikleri ve fiyatı'nı görünce bir cesaretle Sinerji sitesinden mağaza teslim olarak satın aldım. 3.685 TL 80 TL'de bonus verdi kredi kartım toplamda 3.600 TL gibi bir rakama geldi bu monitör. Mağazadan teslim alırken dedim bunun garantisi falan varmı diye :) 2 yıl boyunca ServisPoint garanti veriyormuş bilgisini aldım.

Teknik Detay ve İnceleme ;

- 24 inc Full HD (1920x1080) IPS Panel'e sahiptir.
- Bu fiyata 330 Nit parlaklık ile gelen bu ekran renkleri canlı ve kaliteli göstermektedir. Ben ekranın parlaklığı ve canlılığına çok şaşırdım ve hayran kaldım.
- %105 sRGB renk gamı ile bütün renkleri detaylı ve cap canlı görebiliyorsunuz.
- 180 HZ ile çok akıcı ve hızlı. Bazı monitör'ler 180 HZ ile sadece yarım saat kalabiliyor 165 HZ düşüyor. Ama bu monitörü aldığımdan beri hep 180 HZ ile kullandım saatlerce oyun oynadım hiç düşme falan olmadı üstelik monitör gram ısınmadı bile bu özelliği'de şaşırttı bile :)
- NVIDIA G-SYNC ve Adaptive-Sync ile bütün ekran kartları ile uyumludur. Benim ekran kartım AMD olduğu için hemen eşleşti akıcı ve yırtılma olmadan oyun keyfi.
- 0.5 MS Fast-IPS diye geçiyor bu model ama her monitör'de olduğu MPRT özelliğini açınca parlaklıkta düşme oluyor o yüzden normal standart ayarı ile kullanıyorum.
- Mavi ışık filtresi ve Titreşim Azaltma özellikleri mevcuttur. Saatlerce oyun oynadım her hangi bi baş ağrısı veya gözlerde kuruma , yanma falan olmadı.
- En önemlisi ise Ghosting UFO Testi'ni ise keşke bir canlı görseniz. Kaymak gibi geçiyor , en ufak bir hayalet izi yoktur. Cep telefonum ile videosunu çektim ekliyorum. Her ne kadar telefon ile ekranı çekince dalgalı ve net çıkmasada emin olun kaymak diyorum başka birşey demiyorum.
- UFO Ghosting Test Video ; Upvi — İzle — VID_20230828_131412.mp4
- Ekran sağa ve sola dönmüyor , yukarı aşşağı hareket edebiliyor. ( Bazı ucuz monitör'ler onu bile yapmıyor sabit aynı şekil kalıyor )
- Evet arkadaşlar aklıma gelen bütün detayları sizlerle paylaştım unuttuğum veya sormak istediğiniz birşey varsa sorabilirsiniz seve seve yanıtlarım..

Ürünün dış kutusu görseli ;

IMG_20230825_193400.jpg

Kutu içeriğinde ; Oldukça Kaliteli bir Display Port Kablo ve Adaptör çıkmaktadır. ( Acer Monitör'den çıkan küçücük kalitesiz adaptör'den sonra , bundan çıkan daha büyük ve çok daha kaliteli adaptör mutlu etti beni.. )

IMG_20230825_193323.jpg

-Monitör ağırlığı öyle kuş gibi falan değil oldukça tok bir hissi var , plastik kalitesi ise fiyatına göre gerçekten başarılı.
-Display Port 1.2 , HDMİ 2.0 ve kulaklık veya hoparlör takma girişleri mevcuttur.

IMG_20230825_193455.jpg

IMG_20230825_193813.jpg

IMG_20230825_194010.jpg

PXL_20230828_070205952.jpg

PXL_20230828_091318760.jpg

PXL_20230828_091737373.jpg

PXL_20230828_095117397.jpg

Clipboard012.jpg

Clipboard01.jpg

Hayırlı olsun. Aygıt yöneticisinde yazan panel modelini de paylaşabilir misiniz? Alacak arkadaşlar panelide araştırabilsin.

Herkese selam arkadaşlar 🫡 biraz yazım uzun olabilir ama her şeyi detaylı anlatmak istedim sizlere.

Hayatımda ilk defa inceleme yaptığım için hatam varsa affedin. İkinci bilgisayarım için aldığım monitör'den çok memnun kaldığım için sizlerle paylaşmak istedim. Öncelikle Inceleme'ye geçmeden önce bazı marka takıntılı arkadaşlar gelip direk ön yargı ile ürünü kötüleme'den belirtmek isterimki; 34 yaşında bir insan olarak PlayStation ve PC'de oyun oynama hastalığı Bende'de mevcuttur. Birçok kez TV ve monitör aldım, değiştirdim. Şu an evde kullandığım TV; 65 inc LG G3 OLED bayağı para bayıldığımdan dolayı uygun fiyatlı monitör almaya karar verdim. Tabii ki herkes gibi Bende'de marka yani kalite takıntısı vardır. Teknoloji olayı Biraz'da şans işidir emin olun. Ben nice insanlar gördüm bilinmedik uyduruk dediğin marka teknolojik aletleri alıp 10-15 yıl kullananları. Tabii ki kalite farkı olacaktır malum ne kadar para o kadar köfte.

Şimdi arkadaşlar ben monitör'ü almadan önce iki monitör alıp iade ettim hemen özet geçeyim. İlk olarak Lenovo G24-20 IPS modelini Amazon'dan 4.850 TL aldım. Ertesi gün hemen geldi kurulumu yaptım. 2 saat sonra coil-whine sesi başladı 144 Hz yapınca ses azaldı ama yine de ince tiz sesi vardı, üstelik bendeki monitör kapalı olsa bile tiz sesi geliyor. Bende ses takıntısı biri olarak hemen ürünü iade ettim. Sonra gittim daha basit ucuz bir şey aliyim dedim N11'de kuponla çok uygun fiyata gelen Acer Nitro 24 inc 165 VA panel monitör satın aldım. Geldi abi kutudan çıkarır çıkarmaz ürünün çok kalitesiz olduğunu anladım kuş gibi hafifti. Monitör içinde güç kaynağı olmadığı için harici bir adaptör ile geldi. Adaptör bir görseniz küçücük ve acayip uyduruk bir şeydi, dedim bu monitörü bu adaptör nasıl besler. Taktım kurulumu yaptım abi beş para etmez bir görüntü kalitesi cansız soluk renkler. Güya VA panel kontrast yüksek diye canlı görüntü beklerken berbat çıktı. Uygun fiyata gelmesine rağmen dedim ben bunu kullanamam satıcıya rica minnet falan onu da iade ettim.

Akıllanmadım yine uygun fiyatlı monitör arayışına girdim. Bu markayı şans eseri gördüm, biraz araştırdım kendi siteleride mevcut; Buy the Best Gaming Monitors, Chairs, Desks, and Arms Online sitelerinde iletişim kısmında dubai diyor. Arap malı sanırım üretim Çin ve Tayvan montaj ise gameon fabrikasında diyor açıklama kısmında. Sonra Sinerji sitesinde gameon 24" goPS24180IPS modelini 3.685 TL gibi fiyata görünce hemen özelliklerini araştırdım. Bu model ürün linki; GAMEON GOPS24180IPS 24

Özellikleri ve fiyatı'nı görünce bir cesaretle Sinerji sitesinden mağaza teslim olarak satın aldım. 3.685 TL 80 TL'de bonus verdi kredi kartım toplamda 3.600 TL gibi bir rakama geldi bu monitör. Mağazadan teslim alırken dedim bunun garantisi falan var mı diye :) 2 yıl boyunca ServisPoint garanti veriyormuş bilgisini aldım.

Teknik detay ve inceleme;

- 24 inc Full HD (1920x1080) IPS Panel'e sahiptir.
- Bu fiyata 330 nit parlaklık ile gelen bu ekran renkleri canlı ve kaliteli göstermektedir. Ben ekranın parlaklığı ve canlılığına çok şaşırdım ve hayran kaldım.
- %105 sRGB renk gamı ile bütün renkleri detaylı ve cap canlı görebiliyorsunuz.
- 180 Hz ile çok akıcı ve hızlı. Bazı monitör'ler 180 Hz ile sadece yarım saat kalabiliyor 165 Hz düşüyor. Ama bu monitörü aldığımdan beri hep 180 Hz ile kullandım saatlerce oyun oynadım hiç düşme falan olmadı üstelik monitör gram ısınmadı bile bu özelliği'de şaşırttı bile :)
- NVIDIA G-Sync ve Adaptive Sync ile bütün ekran kartları ile uyumludur. Benim ekran kartım AMD olduğu için hemen eşleşti akıcı ve yırtılma olmadan oyun keyfi.
- 0.5 ms Fast-IPS diye geçiyor bu model ama her monitör'de olduğu MPRT özelliğini açınca parlaklıkta düşme oluyor o yüzden normal standart ayarı ile kullanıyorum.
- Mavi ışık filtresi ve titreşim azaltma özellikleri mevcuttur. Saatlerce oyun oynadım herhangi bir baş ağrısı veya gözlerde kuruma, yanma falan olmadı.
- En önemlisi ise ghosting UFO Testi'ni ise keşke bir canlı görseniz. Kaymak gibi geçiyor, en ufak bir hayalet izi yoktur. Cep telefonum ile videosunu çektim ekliyorum. Her ne kadar telefon ile ekranı çekince dalgalı ve net çıkmasada emin olun kaymak diyorum başka bir şey demiyorum.
- UFO ghosting test video; Upvi — İzle — VID_20230828_131412.mp4
- Ekran sağa ve sola dönmüyor, yukarı aşağı hareket edebiliyor. ( bazı ucuz monitör'ler onu bile yapmıyor sabit aynı şekil kalıyor )
- Evet arkadaşlar aklıma gelen bütün detayları sizlerle paylaştım unuttuğum veya sormak istediğiniz bir şey varsa sorabilirsiniz seve seve yanıtlarım.

Ürünün dış kutusu görseli;

Eki Görüntüle 1920975

Kutu içeriğinde; oldukça kaliteli bir DisplayPort kablo ve adaptör çıkmaktadır. ( Acer monitör'den çıkan küçücük kalitesiz adaptör'den sonra, bundan çıkan daha büyük ve çok daha kaliteli adaptör mutlu etti beni. )

Eki Görüntüle 1920989

-Monitör ağırlığı öyle kuş gibi falan değil oldukça tok bir hissi var, plastik kalitesi ise fiyatına göre gerçekten başarılı.
-DisplayPort 1.2, HDMI 2.0 ve kulaklık veya hoparlör takma girişleri mevcuttur.

Eki Görüntüle 1921009

Eki Görüntüle 1921010

Eki Görüntüle 1921011

Eki Görüntüle 1921015

Eki Görüntüle 1921017

Eki Görüntüle 1921018

Eki Görüntüle 1921019

Eki Görüntüle 1921021

Eki Görüntüle 1921022

FPS oyunu oynadınız mi ghosting testi iyi gibi bugün monitör alacaktım güzelmiş fiyatı filan.

@atar1993 Teşekkür ederim. En çok merak ettiğim konu ise panelin marka ve modeli idi. Bir türlü onu bulamadım monitör donanım kimliklerinde verdiği kod bu ; MONITOR\HCS0238 google hiç bir bilgiye erişemedim.

@SmallPanda Call of Duty ve Crysis 3 Remastered sürümlerini oynuyorum en ufak hayalet ekran sorunu yaşamadım.

@atar1993 Teşekkür ederim. En çok merak ettiğim konu ise panelin marka ve modeli idi. Bir türlü onu bulamadım monitör donanım kimliklerinde verdiği kod bu ; MONITOR\HCS0238 google hiç bir bilgiye erişemedim.

@SmallPanda Call of Duty ve Crysis 3 Remastered sürümlerini oynuyorum en ufak hayalet ekran sorunu yaşamadım.
Teşekkür ederim

Merhaba,

Öncecelikle yaptığınız bu güzel inceleme için teşekkür ederim. Gayet bilgilendirici olmuş. Monitöre gelirsek, yazdıklarınıza baktığımda alınabilir duruyor. Konuyu pazartesi günü açmışsınız. Hala kullanıyor musunuz? Alınır mı? Yanıtınızı görür görmez eğer dönüşünüz olumlu ise alacağım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

GAMEON markasının 240Hz monitörlerinde ghosting ve ışık sızması konusunda iyi görünüyor. Fakat VESA standı ve kablolama olarak kötü görünüyor monitörleri. Biraz araştırdımda bu markanın panellerinden pek olumsuz dönüş olmamış gibi görünüyor. Tabii uzun vade kullanımda ne gibi durumlar ortaya çıkabilir bu belirsiz.
@theozan ileride bir sorunla karşılaştığınızda bu konuya yorum olarak ekleyebilir misiniz?

Bende de 165Hz IPS 24" var 3000 TL'ye almıştım 3 aydır kullanıyorum memnunum. Bir tek ayarlar kısmı klasik tüplü monitorler gibi, daha güzel bir arayüz ve daha fazla özellik koyabilirlermiş. Onun dışında harika.

@Zenioth34 Teşekkür ederim. Ürünü alalı 10 gün oldu , nerdeyse her akşam oyun oynuyorum ve çok memnunum. Görüntü kalitesi bu fiyat bandında gerçekten çok iyi diyorum. Şuan hala fiyatı 3.700 TL civarında bence fiyatı yükselmeden alın derim.

@atar1993 Tabi eklerim. Kolay kolay'da bozulucak bir ürüne benzemiyor gibi ( Tabi teknoloji işi birazda şans ) 180 HZ sürekli kullanıyorum , gram ısınma yok. Öyle kuş gibi kalitesiz bir kasasıda yok , adaptörüde oldukça kaliteli ben genel anlamda monitörü çok beğendim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı