Gamepad vs Mouse/Klavye ile oyun oynamak

Makaleler
2
Daha fazla  
Başlıkta belirtiğim gibi FPS dışındaki oyunları PC de DS4 gamepad ile oynamak istiyorum sizce de kolay mıdır ilk defa FIFA dışında başka oyunlarda oynayacağim. bugün AC Odyssey'de denedim de hissiyati çok güzeldi ancak aim almak ağir geliyor. Özellikle ok kullanmak falan. Sizce de sürekli oynarsam alışabilir miyim yoksa hep boyle devam mı edecek?

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyuna göre değişiyor aslında. GoW gibi oyunlarda çok iyi ama RDR 2'yi hiç oynayamadım Gamepad ile. Nişanla çok uğraşılmayan oyunlarda gamepad daha iyi bir seçenek bence.

Oyununa göre değişir. Mesela FPS oyunlarda kesinlikle tavsiye etmem. Haptic Feedback olmasına rağmen Dying Light 2'yi Dualsense yerine klavye ile oynamıştım. Dying Light gibi parkur barındırmayan yani Call of Duty gibi oyunlarda da önermem. TPS oyunlarda ise gamepad daha iyi deneyim sunar fakat alışman gerekir. Mesela Uncharted gibi PS özel oyunlarda aim assist kullanmadan çok rahat nişan alırken AC Odyssey, RDR 2 gibi oyunlarda aim assist olmadan nişan almak çok kötüdür fakat aim assist de direkt düşmana kitlenir. Gerçi AC oyunlarında aim assist'i kısmı olarak ayarlarsan direkt düşmana kitlenmez.

Ben ilk zamanlarda FPS hariç tüm oyunlarda kullanıyordum. Fakat son zamanlarda FPS oyunlarında da gamepad kullanmaya başladım. Gayet zevkli geliyor bana açıkçası. Hele ki yürüme hassasiyeti olan oyunlarda gamepad çok iyi gidiyor. FPS olarak en son MW oynadım onda da yürüme hassasiyeti vardı ve Price ile birlikte gece görüşüyle binayı bastığımız o bölüm bayağı zevkli oldu.

Kısacası bir tık alışmak gerekiyor ve kişiden kişiye değişiklik gösteriyor. Tamamen size kalmış bir durum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı