Gamepower Air turbine düşük devirde takırtı sesleri

Wolfszen

Femtopat
Katılım
24 Mart 2021
Mesajlar
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar. Yakın zamanda Gamepower Air turbine aldım. Çok enterasan bir sorun yaşamaktayım. 6 fan kendi 6 pinli kontrolcüsüne bağlı. Kontrolcü de SATA PSU girişine bağlı. 4 ayrı hız ayarı var. Olayı şu ki; stop ayarında ve Max hızda fanlarda sorun yok. Ne zaman ki kumandasından 1-2-3. seviye düşük devire geçirsem, kasanın kestiremedğim bir bölgesinden aralıksız olarak "tak tak tak" sesi geliyor. Emin olmak için bütün fanları teker teker stop halindeyken sabitleyip düşük devirde çalıştırıp denedim. Hem fanlara sürten bir şey olmadığından eminim hem de yaptığım bu testte hiçbir fanda tekil olarak soruna rastlamadım. 6 fanı da tek tek denememe rağmen her defasında düşük devir ayarlarında kasadan tak tak tak ses geliyor. Hem sesin çözümü hem de bundan önce sorunun kaynağını nasıl tespit edebilirim? Ek olarak PSU da bir sorun olma olasığı var mıdır?

Anakart ASRock Fatal1ty Z170.
High Power 700W 80+
GTX 1060.
i5 7400.
Zalman Z11 Neo.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sesi videoya alıp iletme şansınız varsa anlamak daha kolay olabilir ancak tahminimce ses çıkartan fan yuvasından çıkmış veya ömrü bitmiş. Genel olarak takırdamak tabiri kullanılan fanlar artık "ömrü bitmiş" denebilecek hale gelmiştir.
Fanları yeni almışsanız iade süresi dolmamışsa iade edip yenisini sipariş etmeyi deneyin.
Ses çıkartan fan ise muhtemelen (eğer takmışsanız) kasanın üstüne egzoz fanı olarak takmış olduğunuz fanlardan biridir genelde aşağıya doğru asılı kalan fanlar, yuvasında sorun çıkınca bu tarz sesler çıkartıyor (Aynı sorunları yaşadığım için tecrübe var birazcık :))
 
Bugün biraz uğraşarak tekrar kontrol ettim. Her bir fan düşük devirdeyken az az takırtı yapıyor. 6 fan olunca bir tanesini durdursam bile anlamamıştım, meğer hepsi aynı anda düşük devirde ses yapıyormuş. 6 tanesi birleşince tek ağızdan bir takırtı geliyor. Yani max devirde takırtı yapmayan sıfır alınmış fanların, düşük devirde takırtı yapmaları normal mi? Bunu fanların kalitesizliğine mi yormalıyız yoksa gerçekten ömrü tükenmiş sıfır mal mı satılıyor piyasalarda?

Video burada

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı