GamePower GPR27C1MS144'te FreeSync açınca ani parlaklık titremesi

emirxd

Hectopat
Katılım
31 Temmuz 2020
Mesajlar
75
Arkadaşlar, FreeSync açınca ani parlaklık titremeleri oluyor, aniden beyaz bir parlaklıp inip gidiyor. Çözümü nedir, nasıl çözerim?

Monitör: Gamepower 27" GPR27C1MS144 Curved 1ms 144Hz Gaming monitör (Samsung VA panel).
Ekran kartı: ASUS TUF 3 5600 XT OC.
İşlemci: R5 3600X.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hangi sürücü sürümünü kullanıyorsunuz? Sürücü kaynaklı olabilir monitör kaynaklı değilse.
Son sürücüyü yükledim, ddu ile temizleme yaptım, farklı versiyonlar denedim. En sonunda çareyi teknik servise gelmekte buldum. Hata yüksek ihtimal monitörde dediler. Bekliyorum. Bilgilendirme yapacağım.
Sorun monitörden kaynaklanıyormuş, servis sıfırı ile değiştirdi sorun çözüldü arkadaşlar.
 
Son düzenleme:
Son sürücüyü yükledim, DDU ile temizleme yaptım, farklı versiyonlar denedim. En sonunda çareyi teknik servise gelmekte buldum. Hata yüksek ihtimal monitörde dediler. Bekliyorum. Bilgilendirme yapacağım.
Sorun monitörden kaynaklanıyormuş, servis sıfırı ile değiştirdi sorun çözüldü arkadaşlar.

Bende teknik servise vereyim mi monitörü benim alalı 3 ay oldu ama.
 
Bende teknik servise vereyim mi monitörü benim alalı 3 ay oldu ama.

Yazımı güncellemeyi unutmuşum kusura bakma, sorun ekran kartı yazılımında hocam. Yenisi ile değişti orada kontrol ederken dikkatimden kaçmış ama titreme devam ediyor. En sonunda
İade ettim bugün, Dell(S2719DGF) 144Hz monitör aldım. Hala aynı sorun var :) AMD ekran kartı aldık, FreeSync kullanamıyoruz bu nasıl iştir anlamadım. Bu sorun 2018'den beri var ve kullanıcılar halen güncelleme gelip düzelmesini bekliyor ama nafile. Aldığım mönitörde 1ms(MPRT)ve freesync aynı anda açılmıyor. Bu yüzden aksiyon oyunlarında 1ms, hikaye modlu oyunlarda freesync tercih ediyorum. Şuan için sorun yaşamıyorum. (Pubg Emulator vs freesync açmayarak)
 

Geri
Yukarı