Gamepower güç kaynağı değiştirilmeli mi?

Arkadaşlar sizleri de gerçekten yordum. Sadece demek istediğim internette bu marka hakkında patlar, yanar, hemen değiştirmelisiniz, gibi gibi birçok yazı okudum. Ben bu güç kaynağını 3 ay civarı kullandım ve hiçbir sorunu yok ama internete yazılan mesajlar beni korkuttu. İlginiz için hepinize teşekkür ederim.
Patlayıp çatlayacağı yok ama daha kaliteli güç kaynaklarına bakabilirsiniz.

Sosyal'de kalıplaşmış saçma sapan düşünceler cirit atıyor.

Teknolojik ürün olarak ne alırsan al, bu marka iyi bunu al demek aşırı komik geliyor bana. FSP iyi bir marka diye gidip AHBC serisi bir PSU alınmaz misal. Cooler Master iyi bir marka diye White olan PSU modelleri de alınmıyor.

Bu arada şu C4 benzetmelerinden sıkıldım, bende önceden benzetme yapıyordum. Fakat yanlış yaptığımın farkına vardım.

Konuya gelecek olursam, herhangi bir sorun yoksa değiştirmenin pek bir mantığı yok. GP 500W olan model ise 1650 Super'den fazlasına lüzum yok lakin.

GP vb PSU'lar C4 değil, kaliteli olmayan güç kaynakları.

Son düzenleme:
Her markanın zamanında sorunlu modelleri olmuştur ama bu bütünlemeyi gerektirmez. Gamepower, Platoon gibi markaların modelleri neredeyse hepsi sorunlu bu yüzden bir genelleme yapılıyor. @Samotne Ciasteczka'un da dediği gibi bir modelde sorun var diye tüm markaya kitlememek lazım. Ama birden çok modelinde sorun varsa orada bir düşünmek gerekiyor.

Bak benim güzel kardeşim;

Güç kaynakları bileşenler belli bir kaliteye göre yapılır, genelde kapasitör, MOSFET, promet ve regülatör belli bir marka tarafından üretilir, yani High Power marka bir PSU'nun iç donanımı High Power tarafından üretilmez sadece dizgi firma tarafından yapılır ve piyasaya sürülür.

Eeee?"O zaman Platon'da kaliteli bir marka" dediğini duyar gibiyim, PSU'da önemli olan voltaj kapasitesidir, 600W bir platon PSU ile RX 5700 XT sistem kullanırsan bomba gibi patlar, ama sen 600W PSU ile GT 1030 bir sistem kullanırsan gayet iş görür.

Gamepower merdiven altı üretim yapmaz,önerdiğim bir marka değildir fakat iç parçalar iyi bir kalitededir, PSU kalitesini belirleyen şey testlerdir, örneğin platon fabrikasından 100 PSU'dan 96'sı sağlam olarak görülürken High Power fabrikasında 100 PSU'dan 80 tanesi sağlam olarak piyasaya sürülür.

Gamepower ürünler orta kalitedir, bir kere alındıysa "amaninnn gaç bomba" denemez, R3 3100 ve RX 570 bir sistemde 600W Gamepower PSU gayet iş görür.

Umarım anlatabilmişimdir, hala sormak istediğin bir şey var mı?

E o zaman neden iyi bir markadın dedin?
Neden o zaman mesajını editledin?
PSU'nun verdiği değerler/serfikaları/korumaları önemlidir! GT1030 sistemde de patlar parçalara zarar verir RTX 3090'lı sistemde de patlar zarar verir!GamePower/PowerBoost/Frisby/Rampage/Platoon gibi markaların hepsi çöp denilen markalardır. Bu arada o muhteşem iyi bütçeli kaliteli diye tabir edilen sistemlerde bu PSU'ların kullanılması onları kaliteli yapmaz aksine ucuzlatmak içindir. Bu arada yakın zamanda bir piskoloğa git çünkü hayalinde saçma sesler duyuyorsun😉
Arkadaşlar sizleri de gerçekten yordum. Sadece demek istediğim internette bu marka hakkında patlar, yanar, hemen değiştirmelisiniz, gibi gibi birçok yazı okudum. Ben bu güç kaynağını 3 ay civarı kullandım ve hiçbir sorunu yok ama internete yazılan mesajlar beni korkuttu. İlginiz için hepinize teşekkür ederim.
Teknoloji sanş işidir ancak şöyle birşey var. Corsair bir PSU'nun patlama ihtimali 100/5 ise bu tür kalitesiz markaların patlama oranı 100/50'dir.

E o zaman neden iyi bir markadın dedin?
Neden o zaman mesajını editledin?
PSU'nun verdiği değerler/serfikaları/korumaları önemlidir! GT1030 sistemde de patlar parçalara zarar verir RTX 3090'lı sistemde de patlar zarar verir!GamePower/PowerBoost/Frisby/Rampage/Platoon gibi markaların hepsi çöp denilen markalardır. Bu arada o muhteşem iyi bütçeli kaliteli diye tabir edilen sistemlerde bu PSU'ların kullanılması onları kaliteli yapmaz aksine ucuzlatmak içindir. Bu arada yakın zamanda bir piskoloğa git çünkü hayalinde saçma sesler duyuyorsun😉

Teknoloji sanş işidir ancak şöyle birşey var. Corsair bir PSU'nun patlama ihtimali 100/5 ise bu tür kalitesiz markaların patlama oranı 100/50'dir.
Şu an sorumuz bu değil, şu ana kadar sorun yoksa değiştirmeye gerek yok.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı