Gamepower kasada RGB fanlar çalışmıyor

YasoYasoo

Hectopat
Merhaba arkadaşlar. Yakın bir arkadaşımdan bir kasa almayı planlıyorum. Kendisi uzakta olduğundan dolayı kasayı almadan önce birkaç video, fotoğraf istedim. Kasayı kullanmak için elinde bileşen olmadığından dolayı bir bilgisayarcıya götürüp bana video yolladı. Ancak bilgisayarcı, fanların anakart olmadan güç alamadığını söylemiş. Acaba bilen biri bana bu fanların nasıl çalıştığı ve güç aldığı konusunda açıklama yapabilir mi? Videoların linkini buraya bırakıyorum.

Sanırım WhatsApp üzerinden yolladığı için kalite bayağı düşük olmuş, kusura bakmayın.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Fanın Molex veya 3/4 pin güç bağlantısı yapılmamış sanırım, orada pek çok bağlantı gördüm. Bir tanesi de 4 pinli bir PWM fan kablosu gibiydi. Fandan gelen tüm kablolar takılı mı anakarta veya PSU'ya kontrol edin, yapılmadıysa yapın.

Fanın Molex veya 3/4 pin güç bağlantısı yapılmamış sanırım, orada pek çok bağlantı gördüm. Bir tanesi de 4 pinli bir PWM fan kablosu gibiydi. Fandan gelen tüm kablolar takılı mı anakarta veya PSU'ya kontrol edin, yapılmadıysa yapın.

Ben de tam olarak bunu anlatmaya çalıştım. Ama elinde bileşenler olmadığı için neyi nereye bağlayacağını bilememiş. Bilgisayarcı da bu fanların yalnızca anakart üzerinden bağlanabileceğini söylemiş. Nasıl iş yapıyorlar bilmiyorum. Orası ayrı.

Ben de tam olarak bunu anlatmaya çalıştım. Ama elinde bileşenler olmadığı için neyi nereye bağlayacağını bilememiş. Bilgisayarcı da bu fanların yalnızca anakart üzerinden bağlanabileceğini söylemiş. Nasıl iş yapıyorlar bilmiyorum. Orası ayrı.

Eğer fanın güç kablosu 3 veya 4 pinli bir dişi pin girişi ise anakarta yapılmalı bağlantısı, Molex ise PSU'ya yapılmalı. Bilgisayarcıya bağlantıları yapmasını söyleyin eğer sistem elinde ise.

Eğer fanın güç kablosu 3 veya 4 pinli bir dişi pin girişi ise anakarta yapılmalı bağlantısı, Molex ise PSU'ya yapılmalı. Bilgisayarcıya bağlantıları yapmasını söyleyin eğer sistem elinde ise.

Fanlar Molex üzerinden güç alıyormuş. Ancak RGB'ler yalnızca 5V RGB pinleri üzerinden çalışıyor. Anakartımda RGB soketi yok. Bu fanların RGB'lerini çalıştırmak için ne gerekli?

Fanlar Molex üzerinden güç alıyormuş. Ancak RGB'ler yalnızca 5V RGB pinleri üzerinden çalışıyor. Anakartımda RGB soketi yok. Bu fanların RGB'lerini çalıştırmak için ne gerekli?

ARGB fan, 3 pin 5V kullanıyor.

Eğer yoksa kontrolcü almak lazım, aksi takdirde olmaz. Gerçi attığınız videoda fan LED'leri çalışıyordu.

Evet onu ben de anlamadım. Galiba fanın birini anakartın RGB pinlerine bağlamışlar.

Anakart ve kasa modeli nedir? 4 pin 12V pinlerine montaj yaptılarsa yanlış bir montaj bu.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı