Çözüldü Gamepower Ogre klavye nasıl tamir edilir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

StickMans

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar eve geldim. Klavyem yağlıydı ve çalışıyordu. Ben de bilgisayarı kapatıp bezi ıslattım ardından suyunu sıkıp klavyemi silmeye başladım. Sadece harflerin üstünü fakat bilgisayarı açtığımda klavyem çalışmıyordu. Rastgele tuşlara vs. basıyordu. Tuşları kaldırdığımda içerisinde damla damla sular vardı. Kurumasını bekledim fön makinesiyle vs. kuruttum ardından tekrar denedim ve sonuç olarak rastgele harflere basıyor, renklerini değiştiriyor ve sağ üstte 3 tane Caps Lock ışığı vs. olan isimler yanıp sönüyor.

Klavye: Gamepower Ogre RGB mechanical keyboard.

Dosya Ekleri

• 17399693221062064664942598456103.jpg
    17399693221062064664942598456103.jpg
    255,7 KB · Görüntüleme: 46
Çözüm
Hocam böyle durumlarda fön makinelerine asla başvurulmamalı çünkü suyu ulaşması ve kuruması daha zor yerlere itebilir. Yapacağınız en güzel şey öncelikle tüm keycapsleri sökme. Ardından bir yerde kurumaya bırakmak. Sıvı teması varsa o nedenle kısa devre ve saçma sapan basma durumları olabilir. Bu arada eğer bezin suyunu iyi sıksaydınız büyük ihtimal o kadar içine sızmazdı su. 1 2 gün kurumaya bırakınkeycapsler sökülü halde, hatta çok sıcak değilse bir kalorifer üzerine veya buzdolabı üstüne fakan da koyaiblirsiniz. Daha hızlı bir çözüm olarak vidalarını söküp arka kapağını açın ve öyle kurumaya bırakın. Islak veya nemli bir yer görürseniz kuru peçeteyle silin.

Daha sağlam bir bakım için devrelerini İzopropil aklolle silip suyun yaratacağı oksitlenme ve benzeri sebeplerin de çoğunu ortadan kaldırmış olursunuz.
Hocam böyle durumlarda fön makinelerine asla başvurulmamalı çünkü suyu ulaşması ve kuruması daha zor yerlere itebilir. Yapacağınız en güzel şey öncelikle tüm keycapsleri sökme. Ardından bir yerde kurumaya bırakmak. Sıvı teması varsa o nedenle kısa devre ve saçma sapan basma durumları olabilir. Bu arada eğer bezin suyunu iyi sıksaydınız büyük ihtimal o kadar içine sızmazdı su. 1 2 gün kurumaya bırakınkeycapsler sökülü halde, hatta çok sıcak değilse bir kalorifer üzerine veya buzdolabı üstüne fakan da koyaiblirsiniz. Daha hızlı bir çözüm olarak vidalarını söküp arka kapağını açın ve öyle kurumaya bırakın. Islak veya nemli bir yer görürseniz kuru peçeteyle silin.

Daha sağlam bir bakım için devrelerini İzopropil aklolle silip suyun yaratacağı oksitlenme ve benzeri sebeplerin de çoğunu ortadan kaldırmış olursunuz.

Çözüm

Daha sağlam bir bakım için devrelerini izopropil aklolle silip suyun yaratacağı oksitlenme ve benzeri sebeplerin de çoğunu ortadan kaldırmış olursunuz.

Dediğin gibi kısa devre gibi bir şey oldu sanırım dediğini yaptım keycapsleri vs. söktüm kurumaya bıraktım oldu.

Dediğin gibi kısa devre gibi bir şey oldu sanırım dediğini yaptım keycapsleri vs. söktüm kurumaya bıraktım oldu.
Gerçekten sevindim hocam. Ama uzun vadede kuruyan su bazı yerlerde oksitlenme riskini her zaman barındırır. O nedenle klavyenin devrelerini izopropil alkolle nazikçe yumuşak bir fırçayla iyice temizlemenizi öneririm. Çözüldü olarak işaretler veya raporlarsanız da çok mutlu olurum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı