Sivilce çukurları geçer mi?

Krak3n_0

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, şu anda 20'lerimdeyim, ergenliğimde sivilce problemi yaşadım. Ve o zamanki bilinçsizligimden dolayı sürekli patlatıp koparıyor ve internetteki yüz maskelerini denedim. Belki bunların etkisinden dolayı ya da bazı insanlarda doğal olarak olduğu gibi sivilce probleminden sonra sivilce çukurları oluştu.

Cildimde hem çukur hem de doku/elastiklik kaybı da var gibi. Mesela vücudumun herhangi bir yerindeki cilde dokunduğumda veya baktığımda kolaylıkla sağlıklı, normal bir cilt olduğunu hissedebiliyorum ama yüzüme baktığımda veya dokunduğumda sanki eskimiş, yıpranmış gibi. (Işık altında daha çok belli oluyor)

Bazen hala sivilcem çıkıyor ama nadiren diyebilirim. Bu çukur veya doku kaybı yüzümün daha çok sol tarafında var. Sağ tarafta daha az.

Bunun kesin bir çözümü var mı? Varsa nedir? Süreç ve maliyet hakkında da bilgi verebilir misiniz?

Ayrıca kendi kendi geçme gibi bir ihtimal var mı? Yaşım çok büyük olmadığı için kaliteli beslenme ve spor ile kolajen arttırımı yapmaya çalışsam, böyle bir duruma faydası olur mu?

Dosya Ekleri

• IMG_20260106_234158.jpg
    IMG_20260106_234158.jpg
    166,7 KB · Görüntüleme: 89
  • IMG_20260106_234233.jpg
    IMG_20260106_234233.jpg
    124,9 KB · Görüntüleme: 88
Bir doktora danışmakta fayda var bende de sizinkine benzer bir problem vardı o doku kaybında sonradan yağ bezesi oluştu.

Hocam sizi üzmek istemem ama geçmez diye biliyorum ama siz yine de bir doktora danışın.
Problem yok hocam teşekkür ederim 🙏

Bir doktora danışmakta fayda var bende de sizinkine benzer bir problem vardı o doku kaybında sonradan yağ bezesi oluştu.
Yani benimki gibi çukur varken kendi kendi sonradan doldumu? Doğru mu anladım

İyi geceler bende de var zamanla azalıyor aşırı yavaş şekilde en mantıklısı altın iğne veya dermapen deniyor cildinde mikro kanallar açıyor ve vücut o bölge zarar gördüğünü düşünüp onarıyor ekstradan kremlerle vs desteklersen bu süreçte bayağı azaltırsın başlamak için 2 ayın var bence erkenden başla çünkü güneşe karşı aşırı hassaslaşıyor cildin. Seans ücreti değişiyor ben 3-4 sene önce araştırıyordum 2000TL civarıydı seansları şu an bilmiyorum ama en net sonuç alabileceğin çözüm bu veya evde dermaroller yapabilirsin aynı yöntem ama riskli biraz aşırı titiz olman lazım ve ne kullanacağını yine bir doktordan öğrenmen lazım cilt tipine göre vs daha büyük dert açabilir başına bilinçsiz kullanırsan kozmetik ürünlerini.

İyi geceler bende de var zamanla azalıyor aşırı yavaş şekilde en mantıklısı altın iğne veya dermapen deniyor cildinde mikro kanallar açıyor ve vücut o bölge zarar gördüğünü düşünüp onarıyor ekstradan kremlerle vs desteklersen bu süreçte bayağı azaltırsın başlamak için 2 ayın var bence erkenden başla çünkü güneşe karşı aşırı hassaslaşıyor cildin. Seans ücreti değişiyor ben 3-4 sene önce araştırıyordum 2000TL civarıydı seansları şu an bilmiyorum ama en net sonuç alabileceğin çözüm bu veya evde dermaroller yapabilirsin aynı yöntem ama riskli biraz aşırı titiz olman lazım ve ne kullanacağını yine bir doktordan öğrenmen lazım cilt tipine göre vs daha büyük dert açabilir başına bilinçsiz kullanırsan kozmetik ürünlerini.
Mikroigneleme ve dermapen hakkında çoğu forumda hiç bit işe yaramıyor diyorlardı sürekli. Herhalde biraz kişiden kişiye göre değişiyor. Başlamak için 2 ayım var derken, mevsimsel anlamdami?

Geçmez, kalıcı bir hasar bu. Sivilce varken ellemeyeceksin ilaç tedavisi göreceksin yani önleyici tedavi mevcur bir sefer olduktan sonra geri dönüş yok.
Mesela bazı ameliyat izlerinin bazı tedavilerle görünümü azaltilabiliniyor, belki o tarz birşey olabilir diye düşünmüştüm. Sonuç olarak ameliyat izide mekanik bir hasar

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı