Gamepower Ravadin kasa fan sesi yapıyor

weirdmert

Femtopat
Katılım
21 Kasım 2023
Mesajlar
10
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Dostlarım İncehesap'tan Gamepower ravadin kasa hazır sistem aldım. Fakat bir sorunum var ve nasıl izah edebileceğimi bilmiyorum. Özetle kasanın kendi hava fanları fazla güçlü veya hızlı çalışıyor. BIOS veya farklı yazılımlar kullanarak hızını düşürmeyi denedim. En düşük %40'a alabiliyorum. Default %50 oluyor ve ne ayar yaparsam yapayım duyulur veya görülür hiçbir değişiklik olmuyor. Kısacası fanların hızını arttırabiliyorum fakat düşüremiyorum. MSI Pro A620 anakarta sahibim. MSI Center uygulamasında her şeyi denedim. Silent mode vesaire vardı. RPM 1500 civarı çalışıyor. En düşük 1100 RPM görüyorum oda silent modda. Fakat 1500 ile aralarında hiç fark yok. Başka bir kasa var elimde fanlar hiç ses yapmıyor. Ama bu kasa çok gürültülü.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam şu konuda ilk yazılan yoruma bir göz at.
 
Hocam şu konuda ilk yazılan yoruma bir göz at.

Çok şey denedim yorumları okudum fakat kasa fanları cidden çok güçlü çalışıyor. Gürültünün sebebi olan tek fanlar onlar. Sıvı soğutucum var kasa fanlarını nesne yardımıyla durdurduğumda kasada çıt çıkmıyor. En düşük 1100 RPM'e kadar alabildim. %40 hızdan aşağıya aldığımda %0 hız 0 RPM gösteriyor ve fanlar aynı hızında dönmeye devam ediyor. Azalmıyor hızı.
 
Merhaba, ben de aynı kasadan aldım aldım, fan hızı kontrol yapamıyor olmanın sebebi fan sisteminin direkt PSU ünitesine bağlı olması üstte yazdığı gibi, o yüzden direkt %100 fan hızında çalışırlar. MSI Center üzerinden yapacağın değişikliklerle hız değişse de fan hızını kontrol edebilmek için fan port çoklayıcı alıp kasanın metal plaka içindeki kısmındaki fan portlarını aldığın çoklayıcıya bağlayıp onu da anakart üzerindeki sys_fan kısmına bağlaman gerek. o şekilde istediğin gibi fan hızlarını doğru kontrol edebilirsin.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı