Gamepower Warcry iyi soğutmuyor

merttyldz

Hectopat
Yer
Sakarya
Daha fazla  
Selam, başlıkta belirttiğim Gamepower Warcry kasa aldım 2 hafta öncesinde. İşlemci Ryzen 5 5600X Ekran kartı XFX 6600 XT. İşlemciyi Cooler Master 240 mm Sıvı soğutma ile soğutuyorum fakat oyun içerisinde ısınma beklediğimden fazla oluyor. 65-67 Dereceleri görüyorum. Dün kasanın yan camını söküp bir süre kullandığımda sıcaklık 53-57 derece arasında gezmeye başladı. Anladığım kadarıyla kasanın içerisindeki sıcak havayı dışarı atmam gerekiyor. Kasanın arkasında boş bir kısım var.(Görsel Ekledim) Üretici bilgisine göre burası 2 X 8 cm fan yeri. Buraya RGB destekli fan baktım ama piyasada pek yok. Bu kasayı kullanan ve bu sorunu yaşayan ya da bir tavsiye verebilecek varsa yorum alabilirim. Teşekkürler.

Dosya Ekleri

• IMG_20211031_002334.jpg
    IMG_20211031_002334.jpg
    34,4 KB · Görüntüleme: 324
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam bildiğim kadarıyla 65-67 normal değerler yani sorun yok gibi, yanlışım varsa düzeltin lütfen.

warcry zaten hava sirkülasyon u iyi değil, yanlız aldıgınız değerler normal. ryzen 5000 serisi işlemciler genel olarak ısınan işlemciler. normal yani can sıkacak bir şey yok.

Selam, başlıkta belirttiğim Gamepower Warcry kasa aldım 2 hafta öncesinde. İşlemci Ryzen 5 5600X Ekran kartı XFX 6600 XT. İşlemciyi Cooler Master 240 mm Sıvı soğutma ile soğutuyorum fakat oyun içerisinde ısınma beklediğimden fazla oluyor. 65-67 Dereceleri görüyorum. Dün kasanın yan camını söküp bir süre kullandığımda sıcaklık 53-57 derece arasında gezmeye başladı. Anladığım kadarıyla kasanın içerisindeki sıcak havayı dışarı atmam gerekiyor. Kasanın arkasında boş bir kısım var.(Görsel Ekledim) Üretici bilgisine göre burası 2 X 8 cm fan yeri. Buraya RGB destekli fan baktım ama piyasada pek yok. Bu kasayı kullanan ve bu sorunu yaşayan ya da bir tavsiye verebilecek varsa yorum alabilirim. Teşekkürler.
eyvah eyvah benim ekran kartlaı 7/24 mining te 55 derece 56 demiyor.koca kasa işe yaramıyor hava sirkülasyonu hatalı yapılmış demekki.

Warcry'a gösteriş fırını denmiyor boşuna. Hak ediyor sıfatını. Hava sirkülasyonu berbat bir kasa. Fırsatınız varsa kasayı değiştirmek işe yarayabilir.

Hocam değiştirme durumum şu an olmaz çözüm yolu arıyorum :)
Hocam bildiğim kadarıyla 65-67 normal değerler yani sorun yok gibi, yanlışım varsa düzeltin lütfen.
Dediğin doğru hocam ama sıvı soğutmaya göre işlemci fazla ısınıyor sanki.
eyvah eyvah benim ekran kartlaı 7/24 mining te 55 derece 56 demiyor.koca kasa işe yaramıyor hava sirkülasyonu hatalı yapılmış demekki.
Evet bi sorun olduğu belli. Bi kaç video izledim de alttaki üç fanı ters çevirip içeri hava almasını sağlamışlar. Şuan bende incehesaptan aldığım şekilde ki gibi resimde görünen şekilde bakıyor fanlar. Yani içten dışa hava akımı veriyorlar. Yarın alttakileri ters çevirip deneme yapıcam olmazsa bi egsoz fanı almayı düşüyorum ancak 8 Cm Rgb fan çok az piyasada. Bunun yerine 12 cm fanı uydurma şekilde
IMG_20211031_022043.jpg
monte etmeyi de deneyebilirim.

Son düzenleme:
YouTube'da video var kardeşim fanları doğru konumlandırınca sorunsuz soğutma yapıyor. Bende alacağım bu kasadan. Ayrıca kasayı ne kadara aldın?

Son düzenleme:
YouTube'da video var kardeşim fanları doğru konumlandırınca sorunsuz soğutma yapıyor. Bende alacağım bu kasadan. Ayrıca kasayı ne kadara aldın?
Videoyu burdan atarmısın acaba . İncehesaptan toplama şekilde aldım sadece kasa 1072 tl 750 W psu 6 Argb fanlı . Diğer parçalarla birlikte 15400 tl tuttu
Bugün alttaki fanları ters çevirdim şuan stabil 57-60 derece arasında sıcaklıklar .

Dosya Ekleri

• IMG_20211031_160937.jpg
    IMG_20211031_160937.jpg
    94,8 KB · Görüntüleme: 181
Son düzenleme:
Videoyu buradan atar mısın acaba. İncehesap'tan toplama şekilde aldım sadece kasa 1072 TL 750W PSU 6 ARGB fanlı. Diğer parçalarla birlikte 15400 TL tuttu.
Bugün alttaki fanları ters çevirdim şu an stabil 57-60 derece arasında sıcaklıklar.

YouTube'da kasa adını yazınca bir sürü video var. Brom bu şekilde olacak fanlar evet alttakiler içeri hava çekecek, sıvı ve yanda ki soğutma dışarı atacak, şu an ne durumda memnun musun? Bu kasayı kafaya koydum alacağım indirim kovalıyorum. Sıvı soğutma kullanmıyorsan üsttede 3 fan alırsan iyi olur. Kasa için bana Instagram'dan ulaşabilir misin rica etsem (fatih.1764)

Kasadan memnunum. Önceki değerler de yüksek değildi fakat 6 fan ve sıvı soğutma için daha düşük değerler bekliyordum. Sıvı soğutma mevcut kasada 3 haftadır kullanıyorum görüntü muzazzam. Psu işlerinden anlamıyorum ama üstünden çıkanla bi sıkıntı yaşamadım sistemi besliyor.

Fanları ters çevirmeden önceki resmini ekliyorum.

Dosya Ekleri

• IMG_20211017_211732.jpg
    IMG_20211017_211732.jpg
    78,3 KB · Görüntüleme: 173
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı