Gamepower Windrunner ARGB anakarta bağlanmıyor

Anıl Güllbek

Zeptopat
Daha fazla  
Merhaba, benim sorunum Gamepower Windrunner işlemci soğutucunun anakarta bağlanamaması. Şöyle anlatayım; anakartımda 3 pin var, soğutucunun ARGB bağlantı soketi de 3 pin fakat çok dar ve girmiyor. Dönüştürücü ile 4 pinden güç verdim yanmadı. Sonra dönüştürücüyü 3 pine takıp kabloları kesip bantladım, çalıştı. Sağlamlaştırmak için söküp takınca ters yapmışım, yanmadı ve düzelttiğimde de bir daha yanmadı. Çok uğraşmama rağmen olmadı.

Buna bağlı olarak ters bağlantıdan dolayı LED'leri yakmış olabilir miyim? Ya da anakartta bir sorun mu oluştu? Başka bir yolu var mı çalıştırmanın?

Büyük ihtimalle zarar verdiniz. Anakartınız nedir? @Mithat Berhan hocam, bakabilir misiniz? 12V bile verilmiş olabilir.

ARGB destekleyen anakartta keşke direkt ARGB'den verseydin. Hangi soketler?

3 pin destekli anakart fakat soket dediğim bu fanın bağlantı ucunun içi çok dar anakarttaki çıkışa girmedi anakartım ASUS A320M-E.
Büyük ihtimalle zarar verdiniz. Anakartınız nedir? @Mithat Berhan hocam, bakabilir misiniz? 12v bile verilmiş olabilir.

12 Volt verdiği mi düşünmüyorum fakat ters bağlantı olunca bir zarar mı verdim acaba?

Fotoğraf atar mısınız? 3 pin dediğiniz giriş ARGB olmayabilir.

ARGB desteği yok ama en azından yakması gerekmez mı 1 kere LED'ler yandı tekrar kapandı ters bağlayıp düzeltınce ayrıca kullanma kılavuzunda şöyle yazıyor, spdıf out.

Dosya Ekleri

• IMG_20210630_231128.jpg
    IMG_20210630_231128.jpg
    149,1 KB · Görüntüleme: 69
Anakart da korumaya geçmiş veya zarar görmüş olabilir. Dediğiniz gibi orası dijital ses çıkışı. ARGB değil. Yapmadan önce sorsaydınız, öneren olmazdı.

Anakartın ARGB desteklemiyor.

Anakart da korumaya geçmiş veya zarar görmüş olabilir. Dediğiniz gibi orası dijital ses çıkışı. ARGB değil. Yapmadan önce sorsaydınız, öneren olmazdı.

Evet şu an İngilizce çeviri açtım kullanım kılavuzunu okuyorum ve sayenizde öğrenmiş oldum. İlk başta 4 pinde dönüştürücü ile de çalışmadı orada da cha fan yazıyor ve son olarak PSU'dan gelen Molex dönüştürücü ile deneyeceğim ise yarar mı?

Evet şu an İngilizce çeviri açtım kullanım kılavuzunu okuyorum ve sayenizde öğrenmiş oldum. İlk başta 4 pinde dönüştürücü ile de çalışmadı orada da cha fan yazıyor ve son olarak PSU'dan gelen Molex dönüştürücü ile deneyeceğim ise yarar mı?
LED için deneme yapacaksınız, Molex'te kırmızı olanlar 5V ve siyah olanlar eksidir. Dikkatli bir şekilde deneyebilirsiniz. Sarı olanlar ise 12V.
Screenshot_20200628-211603.png

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı