Gamepower Windrunner ARGB anakarta bağlanmıyor

Anıl Güllbek

Zeptopat
Daha fazla  
Merhaba, benim sorunum Gamepower Windrunner işlemci soğutucunun anakarta bağlanamaması. Şöyle anlatayım; anakartımda 3 pin var, soğutucunun ARGB bağlantı soketi de 3 pin fakat çok dar ve girmiyor. Dönüştürücü ile 4 pinden güç verdim yanmadı. Sonra dönüştürücüyü 3 pine takıp kabloları kesip bantladım, çalıştı. Sağlamlaştırmak için söküp takınca ters yapmışım, yanmadı ve düzelttiğimde de bir daha yanmadı. Çok uğraşmama rağmen olmadı.

Buna bağlı olarak ters bağlantıdan dolayı LED'leri yakmış olabilir miyim? Ya da anakartta bir sorun mu oluştu? Başka bir yolu var mı çalıştırmanın?

Büyük ihtimalle zarar verdiniz. Anakartınız nedir? @Mithat Berhan hocam, bakabilir misiniz? 12v bile verilmiş olabilir.

Haklısınız sanırım 12 Volt vermişim galiba.

LED için deneme yapacaksınız, Molex'te kırmızı olanlar 5V ve siyah olanlar eksidir. Dikkatli bir şekilde deneyebilirsiniz. Sarı olanlar ise 12v. Eki Görüntüle 1091332

Hocam klavuzu okurken 4 pin CHA FAN olanın 1 Amper 12 Volt olduğu yazıyor orada bu dediğinizi dönüştürücü alıp yapabilir miyim acaba?

Haklısınız sanırım 12 Volt vermişim galiba.

Hocam klavuzu okurken 4 pin CHA FAN olanın 1 Amper 12 Volt olduğu yazıyor orada bu dediğinizi dönüştürücü alıp yapabilir miyim acaba?
Dönüştürücü sıkıntı olabilir. ARGB kontrolcüyle daha iyi olur.

Kontrolcüm 6 pinli bu 3 pinli açıkçası bunun da yolunu bulamadım 3 pini oraya nasıl bağlayacağım?
ARGB özelliği yoksa olmaz. Linkteki gibi bir aparat ile çözebilirsiniz diye düşünüyorum. Satıcıya da sorabilirsiniz. Anakartta ARGB olmadığı halde işe yarayıp yaramayacağını söylerler. Fiyatı da uygun.

Son düzenleme:
ARGB özelliği yoksa olmaz. Linkteki gibi bir aparat ile çözebilirsiniz. Fiyatı da uygun.

Fanım ARGB pin girişlerimde birebir aynı sipariş verip deneyim inşallah LED'leri yakmadım😔

Fanım ARGB pin girişlerimde birebir aynı sipariş verip deneyim inşallah LED'leri yakmadım😔
Tamamdır hocam. Dediğim gibi satıcıya da sorun. Durumu anlatın. Anakartta ARGB olmadan çalıştığından emin olun. Olmazsa, başka ürünler de var. Fakat biraz daha pahalı olabilir.

İşte o yanlış olmuş, o CHA_FAN sadece fan için ışık için değil.

Evet maalesef bir çözüm de bulamadım.
ARGB özelliği yoksa olmaz. Linkteki gibi bir aparat ile çözebilirsiniz diye düşünüyorum. Satıcıya da sorabilirsiniz. Anakartta ARGB olmadığı halde işe yarayıp yaramayacağını söylerler. Fiyatı da uygun.
Bu ürün de maalesef anakart taki 3 pin için çoklayıcı imiş.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı