GameSatış mağduruyeti

Katılım
19 Kasım 2016
Mesajlar
3.920
Makaleler
3
Çözümler
46
Yer
Jerusalem
Komedi gibi ama gerçekten karşı taraf sanırım beni salak yerine koyup kendisini Tesla falan sanarak üstelik site üzerinden satmış olduğu hesabı geri aldı.
Olay şöyle yaşandı hızlıca bir özet geçeyim; Dün CS:GO hesabı arayışındaydım ve diğer ilanlara nazaran gözüme hoş gelen bir CS:GO hesabı buldum GameSatış üzerinden, fiyat uçuk değildi yani dolandırıcı olması bariz olmayan bir fiyattı, ben de satıcıyla iletişime geçtim ve Discord üzerinden hesaba dair ekran yayınladı, konuşmamız da sadece ekteki görsellerden ibaret. Sonrasında bu sabah saat 6-7 arasında bana vermiş olduğu hesabın ilk maile hesap bilgileri değiştirildiği mailleri geldi ve Steam hesabına bu sabah 6'da giriş yapılan IP adresiyle satıcının daha önce bu maile girdiği IP adresi aynıydı.
GameSatış'a şöyle şikayetimi buyurdum:


Bununla birlikte verdiği mail adresinde giriş geçmişindeki IP adresi, Steam hesabına bu sabah giriş yaptığı IP adresi açık bir şekilde ekran videosu çektim ve siteye mail gönderdim, site inceleme sürecindeyiz diyor. Hesap bilgilerini satıcı site üzerinden iletti ayrıca, orada mesajlar ortada.



 

İnternet sitelerine güvenmiyorum bu yüzden. Olan parana olmuş geçmiş olsun.
 
Satıcı onaylı üye hatta daha önce de satışları vardı profilinde, ki eminim bunları bile kendi arkadaşları arasında yapmıştır güven sağlamak için. Son gelen Steam değişiklik mailinde ise IP gizleme yazılımı kullanıyor sanırım.



Ayrıca eğer yetkililer izin verirse konuda bahsettiğim ve Gamesatış'a da bildirdiğim dolandırıldığıma dair kanıtlı IP adresini ekran görüntüsü yükleyebilirim.
 
Bu tarz sitelerden alışveriş yaparken mutlaka site içindeki mesajlaşma aracını kullanın, aklınızda bulunsun. Umarım Discord üzerindeki konuşmaları dikkate alırlar, çünkü bazı siteler site dışındaki mesajlaşmaları kanıt olarak saymıyor. Umarım paranızı geri alabilirsiniz. Geçmiş olsun.
 
O kadar kanıta gerek bile yok. En geç 1 haftaya paranı geri verirler ve adama tazminat davası açarlar.

Onaylı değilse hiçbir şey olmaz çünkü satın alırken bile diyor eğer onaylı üye olmayan birisi tarafından dolandırılsanız GameSatış sorumluluk kabul etmiyor diye ve dava işide vasat çıkabilir çok yeterli delil var mıdır bilemem ama karşıdaki adam avukat tutarsa işte o zaman sıkıntı çıkar ve 200TL için yıllar boyu sürecek bir dava ve oradan oraya git kendim yaşadığımdan biliyorum.
 

O zaman 200 TL'den yukarı kayar dava büyük ihtimal.
 

Burada paylaşman bir işe yaramayacak sen Technopat hesabını riske atma yapıcağın şey GameSatış'tan mesaj beklemek olumsuz yanıt alırsan bir avukat numarası bulup durumu ona anlat o sana ne yapman gerektiğini anlatıcak.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…