Gamescom’un En Popüler OLMAYAN Standı! – Gamescom 2023 #13

Ali Güngör

Genel Yayın Yönetmeni
Yönetici
Katılım
22 Haziran 2011
Mesajlar
54.087
Çözümler
18
Yer
İstanbul Türkiye
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Technopat
Profil Kapağı
1523300036
denuvo gamescom 2023

İtopya sponsorluğuyla içerikler ürettiğimiz Gamescom 2023 turumuzda günün son durağı Denuvo standı. Denuvo bildiğiniz üzere oyunlar için çeşitli güvenlik önlemleri sunan üçüncü parti bir koruma kalkanı görevi görüyor. Şirket geçmişte performans sıkıntılarının ana odağı olmasına rağmen yine birçok yerde boy göstermeye devam ediyor. Bunlardan biri de Gamescom. Ek olarak Denuvo’nun artık Nintendo Switch oyunlarını için […]

Devamı: Gamescom’un En Popüler OLMAYAN Standı! – Gamescom 2023 #13
Kaynak Technopat

Devamı için yukarıdaki bağlantıya tıklayın...
 
Korsanla mücadele, bu kadar agresif olduğu sürece hep başarısız olacak. Bu aynı zamanda orijinal oyuncuların da keyfinin içine ediyor. Çevremde kırılamadığı için oyun satın alan çok az kişi görüyorum. Bu kafada olan kişiler zaten oyun kırılmıyor diye fikrini değiştirmiyor, direkt oyunu pas geçiyor olay bu. Zaten oyunu satın alanların büyük kısmı bu kültüre alışmış, bunu destekleyen kişiler. Şu saatten sonra orijinal oyun kültürü bu kadar yaygınlaşmış iken, Denuvo gibi gereksiz DRM korumalarına yönelmek saçma.

Yapılacak en mantıklı hareket, her firmanın, oyun performansına minimum etki edecek bir doğrulama kullanması, ki Steam bu konuda oldukça yeterli bana kalırsa. Kırılacak mı? Evet çatır çatır kırılacak. Orijinal oynayanlar korsana geçecek mi? Hayır.

Kısacası bu DRM korumasına yaptıkları yatırımı sunucu tarafında yapsalar, veri sızıntısı haberleri de azalacak, oyun ve sunucu performansları da artacak.
 
Tabii Denuvo olmasa Türkiye nasıl oyun oynayacak.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı