Gamesir G4 Pro inceleme

Kutu içeriği:
1- Gamepad.
2- 1 metre Type-C kablo.
3- 2.4 GHz alıcı.
4- Sticker ve teşekkür kartı.
5- Kullanım kılavuzu.
6- Kalın telefonlar için ekstra aparat.

20210111_132836.jpg


Dizayn:
Xbox tuş dizilimine sahip olup ergonomisi ve elde duruş hissi olarak gayet iyi. Dış görünüş olarak tamamen siyah bir yapıda olup 4 kademeli şarjı gösteren bir gösterge mevcut. Cihaz sert bir plastik ve elde duran kısımları kauçuk gibi bir maddeden yapılmış olup sağlam bir hissi var. Elin oturduğu yerler pütürlü olup elde daha iyi durmasını sağlıyor. Analogların ele oturan kısımları ise içe çukur şeklinde ve elden de kaymayan bir yapıya sahip. D'pad kısmı ise 8 yönlü ve basımı biraz yumuşak ve basım hissi de güzel. A, B, X, Y tuşları ise manyetik ve değiştirilebilir. İsterseniz Nintendo Switch dizilimi isterseniz Xbox tuş diziliminde kullanabilirsiniz. R1 ve L1 kısımları biraz sesli ve azıcık sert. L3 ve R3 tuşları ise sessiz. L2 ve R2 kısımları ise analog şeklinde ve gaz pedalı gibi bir hissi var(xbox One S gibi). Cihazın şarj girişi ise Type-C ve ekstradan Turbo ve ekran görüntüsü alma tuşu da bulunmakta.

Not: Ekstradan bazı tuş kombinasyonları ile ses açıp kapama titreşim ayarlama gibi özellikleri mevcut. Hepsi kullanım kılavuzunda ayrıntılı olarak yazılmış.

Önden görünüm:
20210111_133014.jpg


Şarj girişinin olduğu kısım ve önden görünüm:
20210111_133026.jpg


Telefon tutacağı açık hali:
20210111_133039.jpg


Elin oturduğu kısım:
20210111_133059.jpg


Arkadan görünüm:
20210111_133133.jpg


PC'ye bağlı iken Home tuşu yeşil 4 kademeli şarj girişi de gözüküyor:
20210111_133228.jpg


Manyetik tuşlar:
20210111_134413.jpg


Nintendo Switch dizilimi:
20210111_134449.jpg


Performans: analog hassasiyeti olarak gayet iyi. Xbox One S Controller ile neredeyse aynı. A, B, X, y tuşlarının da basım hissi ve ergonomisi gayet iyi. D'pad kısmında yön sapıtma olayı yok ve 8 yönlü dpad kısmı da gayet ideal. R1 ve L1 kısmı basım hisli şekilde sesli ve biraz sert. L2 ve R2 tuşlarında ise ilk başlarken %50 bastırana kadar bir sorun yok fakat %50 kadar ileri ittiğimizde geri kalan %50'lik kısımda deadzone mevcut. Titreşim motorları ise cidden kuvvetli ve cihazın 257 gr ağırlığı bulunmakta.

Uyumluluk: PC, Nintendo Switch, Android ve iOS işletim sistemleri ile uyumlu. Ben PC ve Android için kullandım ve ikisi ile de gayet güzel çalışıyor. Steam Xbox One gamepad olarak görüyor ve tam uyumlu bir şekilde sorun yaşamadan kullanılabiliyor. Android ile Bluetooth; PC için ise 2.4 GHz alıcı ve kablolu olarak kullanılabiliyor. Android için ise ekstra yazılımları var gamepad destekli oyunları gösteren bakmak isterseniz indirebilirsiniz.

Çekim kalitesi: PC ve Android için herhangi bir gecikme hissetmedim. Çekim kalitesi ve tepkiselliği gayet iyi ve herhangi bir kopma vs. de olmadı.

Batarya: batarya ömrü için bu gamepadi gözünüz kapalı alabilirsiniz 800 mAh lityum polimer bataryası var ve 20 saat üzeri bir kullanım süresi var. Batarya süresi cidden çok iyi.

+'Lar.

1- Ergonomik yapı.
2- Sağlam ve Premium bir ürün hissi ve kalitesi var.
3- Özelliklerine göre bizim ülkeye göre uygun bir fiyatı mevcut.
4-Çok iyi bataya ömrü ve şarj edilebilir batarya.
5- USB dongle küçük.
6- Çekim kalitesi iyi.
7- Type-C kullanıyor.
8- A, B, X, Y tuşlarının yerleri değiştirilebiliyor ve ekstra tuş ekran görüntüsü tuşu mevcut.
9- Analog hassasiyeti de gayet iyi.

-'Ler.
1- Bumerps sesli ve biraz sert.
2- L2 ve R2'de deadzone fazla.

Final değerlendirme: 40-50 dolar arası değişken bir fiyat aralığına satılan bir cihaz ve bütçeniz buna yetiyor ve yurt dışı alışverişine kapalı değilseniz bizim ülkedeki şu anda benzer fiyat benzerindeki rakipleri Monster Pusat gamepad ve Logitech F710. L2 ve R2 mesafesi Logitech F710 ile aynı ve ergonomik olarak çok daha başarılı. Mosnter Pusat'ta da L2 ve R2'de deadzone mevcut. Benzer fiyat bandına çoklu platform desteği olan, batarya ömrü çok daha iyi olan ve ürün kalitesi de Premium bir cihaz olan bu ürünü tercih edebilirsiniz.


Aklınızda başka fiyat bandında gamepad incelemesi istiyorsanız diğer konularıma da bakabilirsiniz:


 
Son düzenleyen: Moderatör:
Gamepadin kendi yazılımı güncel mi acaba? Bende klavye fare olarak görüyor çünkü ve kullanamıyorum kablolu bağlandığımda. Sata sata sorunlu olanı sattılar galiba.
Olabilir başka kablo ile deneyin. Bende sorunsuz çalışıyor kablolu bir şekilde.
Gamepadin kendi yazılımı güncel mi acaba? Bende klavye fare olarak görüyor çünkü ve kullanamıyorum kablolu bağlandığımda. Sata sata sorunlu olanı sattılar galiba.
Windows 10 değilse belki ondandır. Xbox driverlarına dikkat edin.
 
Son düzenleme:
Hocam bu gamepadi almak istiyorum da. Satın alacağım arkadaş şöyle bir durum belirtti. Kablosuz kullanırken bir sorunu yokmuş fakat kullanımda olmadığı sürede bile şarjı bitiyormuş. Durum hepsinde bu şekilde mi?
 
Hocam bu gamepadi almak istiyorum da. Satın alacağım arkadaş şöyle bir durum belirtti. Kablosuz kullanırken bir sorunu yokmuş fakat kullanımda olmadığı sürede bile şarjı bitiyormuş. Durum hepsinde bu şekilde mi?

Merhaba bende de aynı gamepad var ve son 1 haftadır tekrar kullanmaya başladım neredeyse 4-5 aydır boş bir şekilde duruyordu tekrar kullanmak için bağladığımda şarjı tam doluydu yani öyle bir sorun ile hiç karşılaşmadım.
 
Hocam bu gamepadi almak istiyorum da. Satın alacağım arkadaş şöyle bir durum belirtti. Kablosuz kullanırken bir sorunu yokmuş fakat kullanımda olmadığı sürede bile şarjı bitiyormuş. Durum hepsinde bu şekilde mi?

Ben öyle bir sorunla karşılaşmadım. Ama bir ara şarjını yeni doldurmuştum ve ertesi gün oynamak için şarjdan çıkarmıştım. Ertesi gün açmaya çalışınca şarjı yoktu açılmamıştı yeni doldurmama rağmen. Ama dediğim gibi 8 aydır kullanıyorum bir sorunu yok çok güzel çalışıyor. Bu bahsettiğim olayda 8 aylık kullanım sürecinde 1 kere başıma geldi, neden olduğunu da anlamadım. Onun dışında şarjı bittikten sonra şarja takarım, dolunca çıkarır bırakırım. Bazen ertesi günü bazen 1 hafta sonra kullanırım. Ama şarj konusunda bir sorunu yok.
 

Geri
Yukarı