Gaming.Gen.TR iade süreci

07.12. 2022 tarihinde Gaming.Gen.TR'den mantis 6800 sistemi sipariş ettim. 14.12.2022'de bana ulaştı. Ekran kartını açtığımda elle fanları kontrol ettiğimde 1 tanesinin arızalı olduğunu tespit ettim ve Gaming.Gen.TR'ye elden teslim ettim. 19.12. 2022de servise gönderildi ASUS'a. 29.12.2022 tarihinde değişim onaylanmış raporu çıktı. Gaming.GenTR'yi aradım rapor çıkmış diye bana bize rapor gelmedi dediler. ASUS'u aradım tekrar gönderdiklerini söylediler benim ısrarlarım üzerine tekrar gonderdiler. Gaming.genTR'yi aradım gelmedi dediler beni oyaladıklarını anladım yalan söylüyorlardı. 21 iş günü bugün doldu beni aradı Gaming.GenTR değişim onaylandı ama stok da, yok bu yüzden para iadesi yapacaklarını söylediler kabul etmedim tabii ki bekleme süresini kullanacağım dedim. Aldığım PC'nin toplam fiyatı 22.600 TL faturada ekran kartını 4800 TL gösteriyorlar şu an piyasa değeri 25 bin TL. Bana 4800 geri yollayacaklar. Değişim raporu çıktığı günden itibaren 30 gün içerisinde bana temin etmek zorundalar diye biliyorum. Ne yapmalıyım? Süre dolduğunda vermezler ise tüketici haklarına gidip mahkemeye vereceğim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam isterseniz uzlaşma için 3 4 gün bekleyin ama 30 gün beklemek gibi bir yükümlülüğünüz yok. Çünkü satıcı, yasal olan seçimlik hakkınızı gerçekleştiremeyeceklerini tarafınıza iletmiş. Satıcıya mail olarak değişim talebinizi iletirseniz, gelecek cevabı THH süreci için kullanarak elinizi güçlendirebilirsiniz.

Ürününüzün stoğu olmayabilir ve değişim olarak tabir ettiğiniz hakkınız aslında "malın ayıpsız misliyle değiştirilmesi" seçimlik hakkıdır. Bu net bir belirtme olmadığı için satıcının elinde ürününüz olmadığında bir boşluk meydana getiriyor. Size özellikle tavsiyem, THH ye başvururken, ürünün stokta olmaması ihtimaline karşın piyasa analizi yaparak ürününüzün olası muadillerini belirleyecek bilir kişi atanmasını talep edin.

Hocam isterseniz uzlaşma için 3 4 gün bekleyin ama 30 gün beklemek gibi bir yükümlülüğünüz yok. Çünkü satıcı, yasal olan seçimlik hakkınızı gerçekleştiremeyeceklerini tarafınıza iletmiş. Satıcıya mail olarak değişim talebinizi iletirseniz, gelecek cevabı THH süreci için kullanarak elinizi güçlendirebilirsiniz.

Ürününüzün stoğu olmayabilir ve değişim olarak tabir ettiğiniz hakkınız aslında "malın ayıpsız misliyle değiştirilmesi" seçimlik hakkıdır. Bu net bir belirtme olmadığı için satıcının elinde ürününüz olmadığında bir boşluk meydana getiriyor. Size özellikle tavsiyem, THH ye başvururken, ürünün stokta olmaması ihtimaline karşın piyasa analizi yaparak ürününüzün olası muadillerini belirleyecek bilir kişi atanmasını talep edin.
Sabah arayıp ürünü tedarik edeceklerini bir hafta için de bana yollayacaklarını söyledir. Ama ben gene de işimi garantiye alacağım. Tavsiyelerin ve bilgilendirdiğin için teşekkür ederim.

Sabah arayıp ürünü tedarik edeceklerini bir hafta için de bana yollayacaklarını söyledir. Ama ben gene de işimi garantiye alacağım. Tavsiyelerin ve bilgilendirdiğin için teşekkür ederim.
Son durum ne oldu?

Son durum ne oldu?
Arkadaş ile birlikte aynı sistemi aldık. Arkadaşın ekran kartı fanları hiç dönmüyor. Arayınca da gönderin bakalım demişler

Erkan kartı geldi kullanıyorum. Cw sorunu var oyunlarda yüksek fps ulaşınca ekran kartı viuuu viuuu diye ötmeye başlıyor.o ses de erkan kartının devre bobinlerinden geliyor yeni çıkan çoğu kartta var bu sorun çözümü de yok zaten. normale dönünce ses kesiliyor ama öyle çok aşırı bir ses değil. Dün 6 7 saat oyun oynadım ekran kartı fanından sürtme sesi aldım çok ince ama ilk aldığımda bu sorun yoktu. Ama sistemsel açıdan sorun yok gayet güzel kulaklıkla oynadığım için sesi de duymuyorum. Bozulana kadar devam uğraşamam artık garantiyle falan. Ne zaman bozuldu o zaman gönderirim😂

Son durum ne oldu?

Arkadaş ile birlikte aynı sistemi aldık. Arkadaşın ekran kartı fanları hiç dönmüyor. Arayınca da gönderin bakalım demişler
Fan yüksek güçte dönmeye başlıyor 55 70 derece arasında. Düşük sistem bir oyun veya uygulama ise ekran kartını yormuyorsa dönmüyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı