Gaming.gen.TR iade sürecinde nasıl yol izlenmeli?

Daha fazla  
Bu iş normal değil.
23 Ekim 2024 çarşamba günü Gaming.gen.tr adresinden bir hazır sistem aldım kargo geldi her şey okeydi. 2 gün sonra sistemi takma kararı verdim ve o hafta cuma günü ekran kartını vs. monte edip taktım her şey normaldi. Kablolar vs. her şey çalışıyordu işlemci de ısınıyordu fanlar dönüyor LED'ler yanıyordu fakat ekranda görüntü yoktu. Yetkili servisi falan aradım siz de bir sorun yok gibi garantiye yollar mısınız dedi ben de kolları sıvadım tam olarak onlar nasıl yolladıysa geri yolladım kargoyu, kargo normal olarak ulaştı ve kontrol edildi 4 Kasım pazartesi beni aradılar dediler ki:
"İşlemci pimleri kırılmış biz size ürünü tekrar kargoladık (AMD Ryzen 5600) siz AMD ile görüşün garanti kapsamında sıfırı ile değişim yaparlar" dediler.
Ben de dedim bu ürünü siz monteli gönderdiniz ve ortada bir ayıplı mal söz konusu? Dedi ki hayır bizden kaynaklı değil yetkili servisimiz kontrol etti ayıplı bir ürün yok. (yani ya ben yaptım ya da AMD ayıplı yolladı)
Neyse işte dedim bu sefer siz yollamadan önce kontrol etmiyor musunuz ekranın gelip gelmediğini işlemcinin bozuk olduğunu vs. bilmiyor musunuz da beni AMD ile muhatap ediyorsunuz dedim. Değişim yapın ya da iade edin dedim bana dedi ki ben bu ürünü AMD'ye verirsem AMD sorunu benden kaynaklı kılıp garanti kapsamında sıfırı ile değişmezler dedi ama sen şahıs tüketici olarak basvurursan sıfırı ile degisirsin dedi (halbuki işlemciyi Gaming Gen TR taktı) değişmeme gibi bir hakları yok dedi AMD'nin ama biz firma olarak değişim yapamayız dedi ben seninle mi muhattabım AMD ile mi? Dalga geçiyorlar.
Neyse arkadaşlar uzun lafın kısası durum bu şimdi aklımdaki soruları yazacağım bana:

1-Gaming Gen TR bu ürünün testlerini yaptıysa bana geldiğinde hem kırık bir işlemci hem de monitöre ekran vermeyen bir PC'yi nasıl anlamadı?

2-Bu durumda değişimi AMD mi yoksa Gaming Gen TR mi yapmalı?

3-Haklarım neler? Yani bana gelen ürün ya kargoda ya da Gaming Gen TR de kırıldı bundan eminim, iade istedim sozlememizde hazır sistem iadesi yok diyor sonra savcılığa gidiyorum 6502 sayılı kanunda iade hakkım kesin olarak var ve Gaming Gen TR bu arada ayıplı ürün olarak degerlendirmiyor kesin olarak AMD ile alakalıymıs sorun?

4-Her şey tamam da düşünüyorum Gaming Gen TR tarafından dolandırılıyor muyum AMD tarafında sözleşme süreci derken 14 gün cayma hakkım sona erecek muhtemelen ya sorun sadece işlemci değilse? Ekran yine gelmezse yine bir şeyler çalışmazsa işlemcinin pimleri ile alakalı bir video falan da paylasmadılar ya da işlemci sorunu ile alakalı bir kanıt paylaşılmadı?

5-14 gün cayma hakkım devam ederken su an PC yolda geliyor acaba kargocuyu geri çevirip PC'yi geri yollasam işimi garantiye alıp THH başvurup paramı kovalasam mi? Param ile rezil oluyorum cidden Gaming Gen TR büyük bir firma değil miydi? Bu arada kusura bakmayın alırken Gaming Gen TR müşteri hizmetleri sorunlarını okumadan aldım sadece Gaming Gen TR güvenilir mi yazdım nete ve gayet güzel geldi, siparişi verdim maalesef ki...

6-Kandırılıyor muyum? İşlemci sorunu cozulse bıle ya çalışmazsa PC sürekli Gaming Gen TR yetkili servisi ile telefonda taklalar mı atacağım? Ya THH kabul etmezse sonuçta ayıplı ürün olduğunu kabul etmıyorlar ayrıca sözleşmelerinde hazır sıstemler ıade olmaz diyorlar (bu arada kendi yanımdan RAM'leri geliştirdim ve fazladan bir kule tipi soğutucu aldım)

Sonuç bu dostlar bana hangi yolu izleyeceğim hakkında bir uyarıda ya da tavsiyede bulunur musunuz su an 14 gün cayma hakkım devam ediyor ve kırık işlemcili PC kargoda evime doğru ilerliyor, kargoyu alıp işlemci sorununu mu cozmeliyim? Eğer bataklığa batmadıysam THH ile paramın peşinde mi kosmalıyım yani yapabilir miyim? Kabul ettiğim sözleşme mi daha üstün 6502 sayılı kanun mu daha üstün geliyor kolları sıvamalı mıyım(bu arada ayıplı mal satışında iade olsa bile bu arkadaşlar ayıplı Mali biz değil ya AMD'ya kargo ya da sen yaptın diyorlar lakin gel gelelim sistem bana gelmeden önce sistemin testlerini ve montajını yapanlar kim?) neler oluyor?
Yardım edin yorumlarınızı esirgemeyin soru sorun cevaplarım zaman işliyor, kargo yolda. (müşteri hizmetlerinin söylediğine göre bilgisayarın elinizde olduğu tarih boyunca cayma hakkı gün süresi işlermiş yani herhalde toplam 8 gün oldu) çaresizim Technopat ekibi vs. yardım etmez mi benim gücüm yetmiyor gibi hissettim...

Gaming.gen.tr'de o ürün takılıp test ediliyor ve driverlar kuruluyor. Muhtemelen kargoda oldu. Bundan dolayı muhattabınız AMD. Onları distribütör gibi düşünün. Gaming.gen.tr ise satıcı. AMD ile iletişime geçmemek için neden bu kadar inat ettiğinizi anlamadım.

Keşke oradan bir şey almadan önce şikayet var yorumlarına baksaydın .Hazır sistem iade olmaz diye bir beyanda bulunamazlar kanun açık .Kafasına göre sözleşme maddesi uyduramaz. Kanuna aykırı işin içine hijyen girse neyse

Gaming.gen.tr'de o ürün takılıp test ediliyor ve driverlar kuruluyor. Muhtemelen kargoda oldu. Bundan dolayı muhattabınız AMD. Onları distribütör gibi düşünün. Gaming.gen.tr ise satıcı. AMD ile iletişime geçmemek için neden bu kadar inat ettiğinizi anlamadım.

Dediğim gibi. Sorunumun AMD ile ilgisi yok. İşlemci ısınıyor ve çalışıyor gibiydi ayrıca ya tekrardan sorunum açıklığa kavuşmaz ise ekran gelmemesi sistemin çalışmaması gibi 14 gün cayma hakkım da sona erecek iade için elimde bir şey de olmayacak başka ilde yasıyorum İstanbul'da olsam sorun yok ama sürekli bir yetkili servisi hüsranı, düşüncesi ile devam edemem.
Sorun o değil sorun nasıl bir yol izleyeceğim hakkında aklımda çok soru olması. Teşekkürler.

Keşke oradan bir şey almadan önce şikayet var yorumlarına baksaydın. Hazır sistem iade olmaz diye bir beyanda bulunamazlar kanun açık. Kafasına göre sözleşme maddesi uyduramaz. Kanuna aykırı işin içine hijyen girse neyse.

Yaptım bir hata çözmeye çalışıyorum. En iyi önerin nedir kesin bir çözüm olsun istiyorum olasılıkları düşünmek beni yoruyor. Sözleşmede hazır sistemler sizlere özel olarak hazırlandığı için iadesi olmaz yazıyor ama ayıplı bir ürün var ortada ve ayıplı olduğunu da kabul etmiyorlar.
Üstüne nasıl oldu diyorum montajı siz yaptınız diyorum "inan hiçbir fikrim yok" diyor.

Keşke oradan bir şey almadan önce şikayet var yorumlarına baksaydın .Hazır sistem iade olmaz diye bir beyanda bulunamazlar kanun açık .Kafasına göre sözleşme maddesi uyduramaz. Kanuna aykırı işin içine hijyen girse neyse
Hazır sistemlerde iade olmaz. Satın alırken bunu kabul ediyorsunuz. Eğer THH'ye filan bununla başvurursanız size o sistemi alırken kabul ettiğiniz kapı gibi sözleşmeyi önünüze koyarlar. Sizde kös kös bakakalırsınız.

Hazır sistemlerde iade olmaz. Satın alırken bunu kabul ediyorsunuz. Eğer THH'ye filan bununla başvurursanız size o sistemi alırken kabul ettiğiniz kapı gibi sözleşmeyi önünüze koyarlar. Sizde kös kös bakakalırsınız.

Kanuna aykırı sözleşme yapılamaz. Yapılırsa o maddeler geçerli olmaz. Borçlar kanunuda böyle yazar yeni bir kanun çıktıysa bilemem. Ancak kanuna aykırı sözleşme maddeleri geçersizdir.“Kanunun emredici hükümlerine, ahlaka, kamu düzenine, kişilik haklarına aykırı veya konusu imkânsız olan sözleşmeler kesin olarak hükümsüzdür.6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun (TKHK) tüketici özelinde genel olarak Tüketici Hukuku’nun temel esaslarını düzenleyen bir kanundur. Tüketici Hukuku’nun en temel özelliklerinden biri kurallarının “emredici” olmasıdır. "4 sene hukuk okudum ama sen benden dana iyi biliyorsundur belki

Kanuna aykırı sözleşme yapılamaz. Yapılırsa o maddeler geçerli olmaz. Borçlar kanunuda böyle yazar yeni bir kanun çıktıysa bilemem. Ancak kanuna aykırı sözleşme maddeleri geçersizdir.“Kanunun emredici hükümlerine, ahlaka, kamu düzenine, kişilik haklarına aykırı veya konusu imkânsız olan sözleşmeler kesin olarak hükümsüzdür.6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun (TKHK) tüketici özelinde genel olarak Tüketici Hukuku’nun temel esaslarını düzenleyen bir kanundur. Tüketici Hukuku’nun en temel özelliklerinden biri kurallarının “emredici” olmasıdır. "4 sene hukuk okudum ama sen benden dana iyi biliyorsundur belki
Hukuk okumadım ama Google'a iki kelime yazıp argümanımı doğrulayabiliyorum.
Screenshot_20241107_132122_Chrome.jpg

Hukuk okumadım ama Google'a iki kelime yazıp argümanımı doğrulayabiliyorum.
Eki Görüntüle 2346554

Sözleşme kanunu aykırı diyorum emredici hüküm var diyorum. Ama daha bir şey demiyorum sen kafana göre takıl

O zaman bilmediğimden soruyorum. Bu sistemi alırken bunların hepsini onaylıyorum ve kabul ediyorum diyoruz. Sonra onayladığımız ve kabul ettiğimiz bir şeye itiraz hakkımız var mı?

Elbette var emredici hükümlere aykırı sözleşme yapılamaz. Mesela kiracısın sana evden çık ihtarı geldi kanun derki 6 aylık kira döneminin bitiminden en az 3 ay önce kiracıya ihtar çekilmesi suretiyle dönem sonunda tahliye davası açılarak kiracı çıkarılabilir. Ama sözleşme de istenirse 10 günde çıkacağım diye imza attın direk geçersiz

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı