Çözüldü Gaming.Gen.tr'nin yaptığı şey yasal mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Olur mu öyle şey? Oldu olacak herkes alsın sistemini, enflasyon farkıyla iade etsin.
Evet biraz yanlış bir olay , böyle bir şey yapmam zaten. Hakkım ne ise onu almak istiyorum. Belki yardımcı olurlar misli ile karşılığını verirler Gaming.gen.tr'ye güveniyorum bu konuda hayırlısı.

Hocam anlıyorum ancak şöyle ekran kartının tekli fiyatı 20bin liradan fazla şu anda.
Fatura da 8.300 TL olarak kesilmiş. Ben ücret iadesi istersem gerçekten büyük bir zarara gireceğim. Ben değişim isteyeceğim "elimizde, stokta yok" derlerse misli ile bir üst modelini rica edeceğim vermeyiz derlerse zaten Tüketici hakeme gideceğim. Ancak şu anda net bir şey belli değil ekran kartı hala serviste. Belki ekran kartı, belki işlemci, belki anakart, belki PSU arızalı bilemiyoruz sadece şimdiden böyle duruma karşı bir ön hazırlık yapıyorum, insanlardan fikir alıyorum yasal mı, değil mi, yanlış mı, doğru mu vs...

Yok ben sizi çok iyi anlıyorum haklısınız ancak bu enflasyonun altında ezilecek olan biziz firmalar değil. Siyasi yorum yapmak istemiyorum, senin benim cebimden çıkacak bu para. Umarım süreç son derece hızlı ilerler.

Umarım bekliyorum. MSI Türkiye'de konunun takipçisi zaten 2 haftadır bekliyorum bu hafta tekrardan bir mesaj atacağım sonuç için yine buraya yazacağım olumlu/olumsuz. Yorumunuz için teşekkürler.

Selam, açıkçası bütün mesajları okumadım çünkü bu firmanın nasıl bir firma olduğunu ben geçmişte çok iyi öğrendim.

Bu konu bizzat bana ait. Geçmişte ben yaşadım.
Burada bu firmadan aldığım sistemi kargo bana hasarlı getiriyor. Sanki bilerek fırlatmışlar gibi getiriyor.

Fakat sonrasında bana firmanın yaşattıklarına odaklanmalısınız.
Buradaki ana fikir, sistemi bana hasarlı getiren ilgili kargo firmasından sonra gaming gen tr firmasının bana yaşattıkları.

İnanılmaz bir olay. Kargo firması suçlu bunu gördük ancak firmanın bu yaptığı şey kabul edilemez. Ben bu firmayı Elraenn üzerinden tanıdım. Normalde Itopya gibi bir firmadan alışveris yapardım. Geçen hatta bir Twitter'da post gördüm(aksi bir durumda bende açacağım ancak öyle ilgi toplar bu mevzu)itopya, bir kişinin kasasını yanlış yollamış. Hemen ilgilenmişler. Pintipanda bile devreye girmiş çok iyiydi. Bende yorumlara gidip gaming.gen.tr firmasını övmüştüm, hatta kendi gaming.gen.tr Twitter sayfası yorumu beğenmişti. Ama şu anda öyle bir pişmanlık yaşıyorum ki. Benim tek korkum bana gelip "stokta yok, parasını verelim" demeleri. Aynı şekilde sizin gibi bende konu açmayacaktım. Hatta cevap gelsin bu konuyu modlardan marka imajı çizilmesin diye silinmesini rica edicektim. Hala cevap bekliyorum belki sorunum ekran kartında değil, belki işlemci, anakart, psu da sorun var ancak tek istediğim hakkım olan, parasını verdiğim sistemin düzgün şekilde çalışması, elimde olması. Bir problem var ki burada dert yanıyorum, iki haftadır bekliyorum. Olaylar zaten haziran başında başladı ben haftalarca belki drive güncellemesi gelir düzelir diye bekledim. Bir Gaming.gen.tr yetkilisi de gelip bu konuyu görüp, veya şikayetvar konusunu görüp dönüş yapıp içimi rahatlatmadı. Tek içimi huzurlu tutan MSI Türkiye şubesi oldu. Konunun takipçileri kendileri umarım aksi bir durumda bana yardımcı olurlar. Size de çok geçmiş olsun.

Merhaba, sorununuz icin uzgunum fakat yukarida yazilanlarin tamamini okudum. Soyle ozet gecebilirim.

1. Ben hepsini tek aldim komple iade olmasi gerekmiyor mu diyorsunuz;

Malesef , cunku parcalar faturada tek tek girilmis. Eger dell marka bir pc alsaydiniz mesela (hazir pc) faturada tek urun oldugundan ve bu urunun parcasi arizali oldugundan komple degisirdi veya iade olurdu.

2. Faturada ekran karti 9000 civari gecmis demissiniz. Simdi atiyorum ayni kart 20000. Fatura tutarini alirsiniz. Yasalarimiz bu sekilde. Bu yasal bir durum.

Nereden alirsaniz alin bu boyle.

O zaman siz karti ucuza aldiniz ve 2 gun sonra fiyati artti firmaya odeme yapacak misiniz?

Alirken kontrol etmeniz gerekirdi. Hazir sistem bile olsa 20000 lik kart 8-9 a gelemez. 14 olur 15 olur. Burada dikkatli olmalisiniz. Yasal olarak yine kabul edip almissiniz. Uzgunum.

3. Misli ile degisim hakkiniz var. Ayni karttan isteyebilirsiniz. Ya da firmadan iade kuponu tarzi birsey alip ayni urun stoga girdiginde aynisini (kodlar renk ayni olmali) alabilirsiniz.

Ve son olarak 6650xt kullanicisiyim. İlk karti hevesle aldim. Siyah ekran, uykudan uyanmama vb. Sorunlar yasadim. Driver ne yaptiysam olmadi. En son windowsu tekrar kurdum ve anakart biosunu gucelledim. Sorunum kalmadi. Hatta sucu windows 11 de aradim fakat degilmis. Son guncellemer yuklu stabil olarak kullaniyorum. Denemenizde fayda var.

İyi gunler dilerim.

Bu firmadan umut beklemeyin, seni sadece oyalayacaklar.
O yüzden forumlarda konular açmanız falan iyi olacaktır.
Benim olayım çok konuşulmuştu.
Donanım Arşivi forumda da vardı. Abdullah falan da takip ediyordu.
PC hocası ekibinden İsmail Bey idi yanılmıyorsam adını tam hatırlayamıyorum ama o bu firmayı arayıp şöyle bir olay var bir bakın çözün demişti bana yardımcı olmuştu dolaylı yoldan.

Son düzenleyen: Moderatör:

Yani hocam 8.300 TL'den ekran kartı fiyatı ancak benim aldığım ekran kartının adı, sanı markası ve ürün kayıt numarası belli MSI'a kayıt yaptım üstümde olduğu gözüküyor zaten. Değerinde bir kart veya bir üst modelini vermelerini söyleyeceğim. İade asla kabul etmeyeceğim zaten. Anakart kontrol ettiğim de bir problem veya güncelleme görmedim zaten test edilip gönderildiğini söylüyorlar bir problem olsa ortaya çıkardı. Benim olayım ekran kartını monte edip driverları kurduktan sonra başladı. Yine de çıkacak sonuca göre adımlar atacağım bekliyorum.

Oyalamalarına izin vermeyeceğim.

Şimdilik konuyu Technopat ve Şikayetvar'a açtım.

İlla bir influencer, yayıncı, YouTuber gerekiyorsa birçoğuyla iletişime geçip durumu özet geçeceğim. Zaten Elraenn'nin sponsorları olmadı ekibindeki diğer arkadaşlar iletişime geçeceğim konuyu taşıyabilirim. Ancak dediğim gibi ekran kartında bir problem yoksa, diğer parçalarında sıkıntı varsa ilgilenirler tahminim.

Ben sadece ne karşı firmanın hakkını yemek istiyorum, ne kendi hakkımı kaybetmek istiyorum. İki tarafından en mutlu şekilde çözüme kavuşmasını istiyorum yeri gelir belki yine gaming.gen.tr'den ürün alırım ancak bu problemin çözülmesi lazım.

Anakart biosu guncel mi ona baktiniz mi? Windows temiz kurulum mu?

Bunlar tamamsa kartta aramak lazim sorunu, anakart modeliniz pciex 4.0 uzerinden iletisim kuruyor. Bu yuzden guncelleme ile cozulmesi muhtemel.

Ekran kartinin voltaj olayini suruculer belirler. Overclock olmasi bu yuzden olabilir. Alt driver surumlerine inmek lazim. Fakat anakart biosunun guncellenmesinde fayda var.

Bios güncel olarak gözüküyordu. Windows temiz kurulum olarak geldi, bilgisayarı açtığımda şifre belirlememi istedi zaten sıfır kurulumdu.

Belki karta güncelleme atıp yollarlar şu anda pek bir kesin bir şey yok ancak serviste bunu bekliyorum. Tahminim PSU arızası olabilir ancak sürekli bu ekran kartını yüklenemedi gördüğü için de problem olabilir hiçbir bilgim yok şu anda. Direkt geldiği gün açtım düzgün bir şekilde montajını yaptım sorunsuzdu her şey.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…