Çözüldü Gaming.Gen.tr'nin yaptığı şey yasal mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Konuyu baştan sona okudum. Biraz uğraştırıcı bir süreç fakat bir kaç detay vereceğim.

hukuksal konulara çok hakim olmamakla birlikte. imzaladığınız 2 taraflı satış sözleşmesi tüketici kanunlarına aykırıysa(sadece para iadesi yapıyoruz gibi) tüketici kanunları geçerlidir.

ürün garantiye gittikten sonra tamir edilemiyorsa. haklarınız kanunda açıkça belirtilmiştir.

• Tüketici, ürünün ücret iadesini isteyebilir.

• Tüketici, ayıp oranında ücret iadesi isteyebilir.

• Tüketici, imkanlar dahilinde ürünün yenisi ile yoksa bir üst model ile değişimini talep edebilir.

Satıcının ürünü yenisi ile değiştirilmesi kabul etmesi durumunda firma ürünü 30 gün içerisinde tüketiciye teslim etmek zorundadır.

3 seçenekten birini seçmek zorundasınız, sizi hiç bir seçeneği seçmeyi zorlayamazlar.

Bir diğer konu ise; banka hesabınıza iade edilen para gelirse, bunun 7 gün süresi vardır. 7 gün içinde karşı tarafa iade etmezseniz, parayı kabul etmiş sayılırsınız ve "Tüketici, ürünün ücret iadesini istedi, bizde parayı gönderdik" diyebilirler ve sizin hesabınıza gelen parayı 7 gün içinde geri iade etmediğiniz için hakem heyeti başvurunuz olumsuz sonuçlanır.

Merhaba.

Yeni aldığım hazır sistemde arıza durumu yaşadığım için, ekran kartını "Gamin.Gen.tr" firmasına gönderdim.

Yaşadığım sorun: AMD Adrenalin otomatik hız aşırtma yapıyor

Neredeyse 2 hafta oldu "Gaming.Gen.tr" ekibi ürünü "ServisPoint" isimli bir yetkili servise göndermiş.

Birkaç arkadaştan sürekli "bizimde ürünümüz arızalı" geldi "fatura üzerinden aynı miktar para ödemesi yaptılar" dediler.

Resmen bir dolandırıcılık söz konusu.

Ekran kartının aslı değeri 20 bin TL, hazır sistem olduğu için ortalama 9 bin TL civarı fiyat yazıyorlar.

İade olarak da 9 bin lira geri veriyorlar.

Bu durumun aynısını yaşarsam komple sistemi iade almaları gerekmiyor mu? Sonuçta komple sistemi satın alıyoruz, ve sistem de bir sorun çıkıyor.

"Şikayetvar" sitesine açtığım şikayete gelen bir yorum:

Eki Görüntüle 1889703

Geçen yıl ASUS ekran kartında görüntü hatası almıştım. Garanti olarak direkt ASUS'a gönderdim ve bana iade/değişim belgesi verdiler. Belgeyi gönderip değişim istediğimde yeni kartım gelmişti. Sanırım bu durumda sen de değişim hakkına sahipsin arayıp para iadesi yerine değişim istediğini belirtirsen anlayış gösterirler. Şikayetvar'a konu açmıştım geç cevaplıyorlar diye yetkili bir beyefendi aramıştı süreç hızlanmıştı. İstersen özelden numarasını atabilirim(hala varsa).

Konuyu baştan sona okudum. Biraz uğraştırıcı bir süreç fakat bir kaç detay vereceğim.

hukuksal konulara çok hakim olmamakla birlikte. imzaladığınız 2 taraflı satış sözleşmesi tüketici kanunlarına aykırıysa(sadece para iadesi yapıyoruz gibi) tüketici kanunları geçerlidir.

ürün garantiye gittikten sonra tamir edilemiyorsa. haklarınız kanunda açıkça belirtilmiştir.

• Tüketici, ürünün ücret iadesini isteyebilir.

• Tüketici, ayıp oranında ücret iadesi isteyebilir.

• Tüketici, imkanlar dahilinde ürünün yenisi ile yoksa bir üst model ile değişimini talep edebilir.

Satıcının ürünü yenisi ile değiştirilmesi kabul etmesi durumunda firma ürünü 30 gün içerisinde tüketiciye teslim etmek zorundadır.

3 seçenekten birini seçmek zorundasınız, sizi hiç bir seçeneği seçmeyi zorlayamazlar.

Bir diğer konu ise; banka hesabınıza iade edilen para gelirse, bunun 7 gün süresi vardır. 7 gün içinde karşı tarafa iade etmezseniz, parayı kabul etmiş sayılırsınız ve "Tüketici, ürünün ücret iadesini istedi, bizde parayı gönderdik" diyebilirler ve sizin hesabınıza gelen parayı 7 gün içinde geri iade etmediğiniz için hakem heyeti başvurunuz olumsuz sonuçlanır.

Umarım hocam 3. seçeneği uygular firma. Asla para iadesi almayacağım, ya aynı kart ya da misli ile değişim talep edeceğim. Dediğiniz gibi parayı gönderirlerse direkt geri yollayacağım. Teşekkürler bilgi için.

Geçen yıl ASUS ekran kartında görüntü hatası almıştım. Garanti olarak direkt ASUS'a gönderdim ve bana iade/değişim belgesi verdiler. Belgeyi gönderip değişim istediğimde yeni kartım gelmişti. Sanırım bu durumda sen de değişim hakkına sahipsin arayıp para iadesi yerine değişim istediğini belirtirsen anlayış gösterirler. Şikayetvar'a konu açmıştım geç cevaplıyorlar diye yetkili bir beyefendi aramıştı süreç hızlanmıştı. İstersen özelden numarasını atabilirim(hala varsa).
Gaming.gen.tr'den bir yetkili ise olabilir ancak şu anda ekran kartında mı problem net bir cevap yok. Arıza var ancak arıza neyden kaynaklı net bir şey yok elimizde. Servispoint incelemesinden sonra daha detaylı ortaya çıkacak. Buna göre adımlar atacağım.

Umarım hocam 3. seçeneği uygular firma. Asla para iadesi almayacağım, ya aynı kart ya da misli ile değişim talep edeceğim. Dediğiniz gibi parayı gönderirlerse direkt geri yollayacağım. Teşekkürler bilgi için.

Gaming.gen.tr'den bir yetkili ise olabilir ancak şu anda ekran kartında mı problem net bir cevap yok. Arıza var ancak arıza neden kaynaklı net bir şey yok elimizde. ServisPoint incelemesinden sonra daha detaylı ortaya çıkacak. Buna göre adımlar atacağım.

Evet Gamig.Gen.TR'den yetkili birisi. Müşterilerle alakalı bir müdürdü sanırım. Ben yine numaraya bakıp atayım ama inceleme sonucunu bekleyin derim.
Ekleme: Numarası hala varmış. Çözülen şikayetlerde görebilirsin alihan bey. Sosyalde size nasıl mesaj atarım bulamadım. Instagram: ugur_cll bana buradan yazarsan atabilirim numarayı.

Son düzenleme:
Evet Gamig.Gen.trden yetkili birisi. Müşterilerle alakalı bir müdürdü sanırım. Ben yine numaraya bakıp atayım ama inceleme sonucunu bekleyin derim.
Tabii ki hocam olur. Dediğiniz gibi bende inceleme sonucunu bekliyorum. Arıza ekran kartında değilse diğer parçalar gidecek ve yeni bir süreç başlayacak maalesef. Umarım en kısa zamanda sonuçlanır yine aksi bir durumda buraya yorum atacağım teşekkürler ilginiz için.

Tabii ki hocam olur. Dediğiniz gibi bende inceleme sonucunu bekliyorum. Arıza ekran kartında değilse diğer parçalar gidecek ve yeni bir süreç başlayacak maalesef. Umarım en kısa zamanda sonuçlanır yine aksi bir durumda buraya yorum atacağım teşekkürler ilginiz için.

Rica ederim. Üstteki mesaja ekleme yaptım bakabilirsiniz.

Kesinlikle gaming.gen.tr'den alışveriş yapmanızı tavsiye etmiyorum. 2 ay önce ekran kartım arıza yaptı bende ASUS garanti servisine gönderdim. Garantiden bana iade/değişim belgesi gönderdiler, ekran kartının tamirinin mümkün olmadığını söylediler. Ben de belgeyi gaming.gen.tr'ye gönderdim. Bana ürün stoklarda olmadığı için para iadesi yapabiliyoruz dediler ama ben kartı zamanında 1500 liraya almıştım bu resmen dolandırıcılıktı. 2-3 sefer aradım sürekli mırın kırın ettiler değişim yapmadılar bende tüketici hakem heyetine şikayet ettim.

Kesinlikle gaming.gen.tr'den alışveriş yapmanızı tavsiye etmiyorum. 2 ay önce ekran kartım arıza yaptı bende ASUS garanti servisine gönderdim. Garantiden bana iade/değişim belgesi gönderdiler, ekran kartının tamirinin mümkün olmadığını söylediler. Ben de belgeyi gaming.gen.tr'ye gönderdim. Bana ürün stoklarda olmadığı için para iadesi yapabiliyoruz dediler ama ben kartı zamanında 1500 liraya almıştım bu resmen dolandırıcılıktı. 2-3 sefer aradım sürekli mırın kırın ettiler değişim yapmadılar bende tüketici hakem heyetine şikayet ettim.
Bir sonuç aldınız mı? bir üst model kartla değişim isteseydiniz. Para iadesi kabul etmeyin zaten.

Benim daha sonuç çıkmadı belki ekran kartında problem yoktur ancak bir problem var ne problemli onu hala kestiremiyorum. Yüzde 85 ekran kartı problemli gibi ama.

Muadil isteseydiniz. Para iadesi gerçekten mantıksız. Benim kartım phonix modeliydi Dual modeli ile değiştirin farkını vereyim dediğimde bile hayır demişlerdi. M.2 SSD bozulmuştu onu da sonra gönderdim muadilini göndermişlerdi.

Bir sonuç aldınız mı? Bir üst model kartla değişim isteseydiniz. Para iadesi kabul etmeyin zaten.

Benim daha sonuç çıkmadı belki ekran kartında problem yoktur ancak bir problem var ne problemli onu hala kestiremiyorum. Yüzde 85 ekran kartı problemli gibi ama.

Şimdi aklıma geldi. Keşke direkt sistemi gönderseydiniz. Kendileri bakardı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı