Gaming laptop için AMD mi Intel mi?

Bütçe
30-35 bin TL
AMD'nim işlemcisi sorunlu demiyorum ben. AMD'de sorun olunca çözemezsin diyorum. Sorun olması da tamamen laptop dizaynına yani üreticisine bağlı. Kumar oynuyorsunuz.

Evet haklısın bu arada. Dediği bantta öyle cihaz yok. Arttırabilirse alırsa çok memnun olur ama.

60000 civarından aldım ben birkaç gün önce.
Hocam 35 verirken bile içim kötü oluyor masaüstüne göre çok daha fazla fiyat ödediğim için. 60 versem kullanmaya korkarım. Ki o kadar hardcore bir kullanıcı değilim 5 6 sene götürsün yeterli. Sadece aldıktan sonra sorun veya pişmanlık yaşamak istemediğim için bütçeme göre en iyiyi almak istiyorum.

HP Victus 7Z586EA 16-S0015NT Ryzen 7-7840HS 16GB DDR5 512GB SSD RTX4060 8GB 16.1 Inç 144 Hz Full HD Freedos Gaming Laptop - Laptop.Com.TR Usta al geç. Şu Eren denen boş adamın seni yönlendirmesine izin verme. Ryzen 5 ve üst serisi işlemciler güçlü işlemciler.
Alıp ileride düşük FPS konusu açarsa sorumlusu sensin benim zaten güzel bir sistemim var. 🥰

Bu arada çok bileni çok rezil ederler haberin olsun. Beni araştırıp bu dediklerini yazsan daha iyi olurdu. 🙂

Throttle'ı AMD işlemcisi yapmıyor o etkileniyor. Bakın siz hiç voltaj regülatörü sebebiyle Throttle duydunuz mu hiç? Yada Akımsal daralma sebebiyle? Duymamışsınızdır bunları hiç.

Normalde besler zaten beslememesi mümkün değil ama o sisteme bir BD PROCHOT koyarım ben ekran kartı kullanımı yükte %7'yi geçemez. Sonra paran çöp olur.

Duymayı geçtim ben bizzat yaşadım Dell 7567 bu açıdan sorunluydu mesela. İşlemci 75 derecedeyken bile throttle yiyiyordu frekans kısıyordu voltaj kaynaklı. Dediklerin yanlış bir şey değil ama bu modelde olan bir şey de değil.

Hocam 35 verirken bile içim kötü oluyor masaüstüne göre çok daha fazla fiyat ödediğim için. 60 versem kullanmaya korkarım. Ki o kadar hardcore bir kullanıcı değilim 5 6 sene götürsün yeterli. Sadece aldıktan sonra sorun veya pişmanlık yaşamak istemediğim için bütçeme göre en iyiyi almak istiyorum.
MSI bakabilirsin bu arada. MSI BIOS'ları açık olur, onlarda da düzeltmeyi bilgili birine yaptırıp sistemde performans sorunu yaşamazsın.

Ama doğrusu haklısın. O bütçede iyi sistem almak biraz zor olacak yani daha doğrusu benim dediğim şekilde alman zor olacak. Umarım şansın yaver gider.

@erengore ben bir şeye takıldım 4060lı laptobamı 60k verdiniz? Arkadaşım bugün 4070li laptop aldı da o yüzden meraktan soruyorum.

Duymayı geçtim ben bizzat yaşadım Dell 7567 bu açıdan sorunluydu mesela. İşlemci 75 derecedeyken bile throttle yiyiyordu frekans kısıyordu voltaj kaynaklı. Dediklerin yanlış bir şey değil ama bu modelde olan bir şey de değil.
Gaming Laptop'ları nasıl soğutuyorlar zannediyorsun? 🥰

Hepsinde var maksat giderilebilirliği. Undervoltage yapıp giderebildiğimiz kadarını gideriyoruz. Sonra sistemi de güzelce kullanıyoruz.

MSI bakabilirsin bu arada. MSI BIOS'ları açık olur, onlarda da düzeltmeyi bilgili birine yaptırıp sistemde performans sorunu yaşamazsın.

Ama doğrusu haklısın. O bütçede iyi sistem almak biraz zor olacak yani daha doğrusu benim dediğim şekilde alman zor olacak. Umarım şansın yaver gider.
Msi da yok ki bu fiyatlara hocam. 4050li gf63 thin var 30 civarına. O da 45w ve ince olduğu için soğutma sıkıntılı deniyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı