Gaming Laptop saçmalığı

laptop fiyatları zaten gereğinden fazla yüksek sadece laptopda değil masaüstüde aynı durumda
Orası öyle, Haklısınız hepiniz normal şartlarda yaşamıyoruz ama burada bile mantıksız bence. Memur değilsen, Her ay başka yerde yaşamıyorsa ikinci el bi masaüstü bile okey.
 
Önceden bu tür şeyler yoktu. İnsanlara bakıyorum, 50 bin liraya laptop alıyorlar. İçindeki ne? i7 12. nesil, RTX4060 :D. Üstelik 3 yıl gitmiyor. Değişimi de zor.

Düşük bütçe için bile saçma bence. Laptoplar sadece iş ve okul için kullanılmalı. Siz ne düşünüyorsunuz?

Son cümlede genelleme yapmışsınız fakat bu Mac bilgisayarlar için geçerli olmadığı kanaatindeyim.
 
Önceden bu tür şeyler yok muydu? Gaming laptoplar XP döneminde dahi vardı hocam. İşlemci sebebi ile Valorant gibi FPS oyunlarında bariz geride kalsalarda bunun dışındaki oyunlarda RTX 4000 serisi ile masaüstü ile aralarındaki performans farkı ciddi oranda azaldı. Bende sizin kafanızda bir insandım ve evde oyun için bir masaüstü sistemim yanına da laptopum vardı, fakat yılın en fazla 3 ayı evde olduğum için pandemide sıfır topladığım sistem 3 yıl içinde ben toplamda 1 yıl kullanamadan çağın gerisinde kaldı. Sattım hem laptopu hem masaüstünü aldım mevcut masaüstüme alternatif bir laptop. Şimdi hem işimi görüyorum hem de cayır cayır oyun oynuyorum, memlekete gittiğimde de takıyorum klavyemi monitörümü al sana masaüstü. Bugün bir mühendislik öğrencisi iseniz işinizi görecek bir laptop ve oyun oynayacağınız masaüstü sistem için ödeyeceğiniz Total bütçe ile aynı iki işi bir arada yapan laptopu alabiliyorsunuz.
 
Keriz değilsen 50K'ya RTX 4060 laptop almazsın. 3 yıl gittiği falan da yok, düzgün kullanırsan 20 yıl kullanırsın bir laptopu.

Laptopu alanlar zaten seyahat ettikleri için alıyorlar. Masaüstüne göre pahalı olsa da hiç bilgisayara sahip olmamaktan iyidir.
 
Size hitap etmiyor oluşu komple bir cihazı "saçma" yapmaz, o cihazı alanları da "aptal" yapmaz.
Herkes sizin gibi evinin bir köşesini masaüstü PC için ayıramayabiliyor, herkes sizin gibi yerleşik düzende yaşamayabiliyor, herkesin son çıkan oyunları en iyi grafikte oynama takıntısı da olmayabiliyor.
Masaüstü bilgisayarımı 2016 senesinde toplamıştım. 2024 senesindeyiz. Hala işimi görüyor, hala bana yetiyor. Değiştireceğim zaman bir Gaming Laptop düşünüyorum. Zira en son çıkan oyunları en iyi grafiklerle oynama takıntım yok. Yer kaplamayan, her yere götürebileceğim ve benim işimi görecek bir cihaz.
O yüzden size hitap etmiyorsa saçma değildir, sadece size hitap etmiyordur. Bu kadar basit.
 
Gaming laptop denilen şeyler sadece yüksek donanım içerdiği için ve oyun performansı yüksek olduğu için "Gaming Laptop" deniyor.

Bu tür laptopları genelde oyuncular yerine film şirketinde çalışan, render işiyle uğraşan veya yayıncı/YouTuber insanların montajını yapan insanlar kullanılıyor. Yani dediğiniz gibi 50klık pcleri. Excalibur kullanan birisi olarak söylüyorum bizim okulda kullandığımız programları normal bir ofis programı kaldırmıyor. Mecbur olarak güçlü bir bilgisayar almak durumundayız.

Dostum bu bilgisayarlar sadece oyun oynamaya yaramıyor. Ofise götürüp ağır ekran kartı gerektiren programları çalıştırmak veya okula götürmek de gerekebiliyor bu yüzden alıyor insanlar 50 60 bin liraya laptopları.
Benden önce birisi yazmış çok şükür. Okul programlarımı normal ofis bilgisayarı kaldırmıyor maalesef. Güçlü bilgisayarın adını gaming laptop koymuşlar sadece.
 
Gaming laptop denen şey konsept olarak saçma, gaming laptopların kendisi saçma değil. Laptopta oyun oynayacağınızda bazı dezavantajlarla karşılaşıyorsunuz ama sık seyahat eden insanlar için alternatifi olmayan aletler bunlar. Rtx 4060’lı laptopun da 3 yıl gitmeme gibi bir durumu yok. 5 Yıldan önce artık bu bana yetmiyor diyeceğiniz bir durum olmaz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı