Gaming laptoplarda neden 12-24 GB VRAM yok?

Aslında mevzu şu; kullanamayacağından fazla yük vermek. Laptoplarda 8GB VRAM yeterli oluyor, çünkü şu an için daha fazlasına ihtiyaçları yok. Laptoplarda hala 1080p ekranın yaygın olmasının sebebi de bu. 4000 serisine sahip laptoplar bile 2K-4K'da sapıtabiliyor(düşük performans). Bu olay da o yüzden. Gerek yok çünkü boşa masraf. Zamanında buna benzer bir hatayı kendim de yaptım. Bilgisayarlar hakkında fikrim yokken gitti sırf VRAM'i 4GB diye GT730 aldım. O VRAM'i kullanamadıktan sonra ne anlamı var fazla koymanın.

Hocam 1 yıldır laptop versiyonunu kullanıyorum gayet iyi bir ekran kartı şu ana kadar performans düşüklüğüde yaşamadım insanlar kullanmadan yargılamasın.
Performans düşüklüğünden kastınız nedir acaba? Yeni çıkan oyunlarda orta ayarlarda bile 60'ı zorlasan görmemek mi? Ürün sizde var diye çok iyi olmak zorunda değil. Piyasada tonlarca incelemesi var. 1650 ile neredeyse aynı performansta, tek artısı DLSS gibi bir nimete sahip olması. Sizin işinizi görür, imkanınız o kadardır bir şey diyemem; haddime değil. Lakin performans iyi demek de biraz kendinizi kandırmak oluyor.

Performansı bana yetiyor kasma yok gayet akıcı olduğunu kast ediyorum. Elbette ben de biliyorum kasa bilgisayarların daha iyi olduğunu. Ama bana göre önemli olan taşınabilir olması. İmkanım vardı istesem RTX 3060 da alabilirdim ama daha lise öğrencisiyim. Artık önümüzdeki senelerde ya laptoptan devam ederim ya da satar kasa alırım zaman belirliycek hocam.

Ben zaten masaüstünü kıyaslamıyorum. Uzun zamandır laptop kullanıyorum. İmkan el verdiğinde zaten hocam can sıkacak bir şey yok. Sadece performans konusunu belirtmek istemiştim.

Ben zaten masaüstünü kıyaslamıyorum. Uzun zamandır laptop kullanıyorum. İmkan el verdiğinde zaten hocam can sıkacak bir şey yok. Sadece performans konusunu belirtmek istemiştim.

Tamam hocam teşekkürler fikrinizi paylaştığınız için bana göre performans işimi görsün yeter.

Ya her şeyi geçtim 24 GB VRAM'i hangi cihazda gördünüz de ihtiyacınız olacak? Endüstriyel modelleme yapıyorsan ona göre de sistem var da 24GB VRAM ile ne oynayacaksın?
Edit: Buyurun, 24GB VRAM:

Nvidia'nın yıl 2023 olmuş, 8 GB VRAMli 4060 model kart çıkarıp bir de 16 GB VRAMli 4060 karta 100$ fazla fiyat koymasıyla aynı sebepten.

Yani, ekran kartı daha iyi olacağı için büyümez mi hocam? Çok bilgi sahibi değilim bu konuda.

Laptoplarda büyüme gibi bir şans yok ki? Ufak fan koyup geçiyorlar içini görmediğin için. Ayrıca ekran kartı büyürse soğutma blokları da büyür. Daha az ısınır.

Bence AMD ve Intel mobil sektöre girip rekabet çıkarmadığı sürece bu hiçbir zaman değişmeyecek. Rekabet yoksa kalite yoktur.

AMD girdi girmez olaydı. Masaüstündekinin tam tersi, masaüstünde AMD F/P, laptopta NVIDIA.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…