Gaming laptoplarda neden 12-24 GB VRAM yok?

Bunu Nvidia ya sor masaüstü ekran kartlarına bile az vram koyuyorlar fazla koyduklarını da aşırı pahalıya satılıyorlar

Hiç 1080p üzerinde oyun oynamışsın gibi konuştun bazı oyunlar aşırı vram istiyor.

Hogwarts Legacy RTX 4080 ile DLSS Quality ayarında RT açık, 4K Ultra ayarlarda bile 16 GB VRAM'i ancak görüyor hocam. Evet son çıkan oyunlar acayip bir şekilde VRAM kullanıyor biliyorum, bahsetmek istediğim şey RTX 3050'de 16 GB VRAM olsa dahi o VRAM'i kullandiracak kadar ayar açabilecek güçte bir GPU olmamasıydı.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

@646148 Bu nesilde VRAM 4080'den itibaren artıyor. Şu an 8GB VRAMli laptop kullanan biri olarak söyleyebilirim ki henüz VRAM sıkıntısı yaşamadım.

Enayi avı.
Millet "Yaw taşınabiliyor ya ona baq." demeye devam ettikçe laptop piyasası milleti kazıklamaya ve yerinde saymaya devam edecek.
Ne kadar saçma bir düşünce. Benim senelerdir laptop kullanmamın nedeni tam olarak dediğiniz sebep. Laptop verdiği konfor ve rahatlık masaüstünde yok. Ayrıca laptop piyasasını yakından takip eden biri olarak bu piyasanın 4000 serisi ile daha da ilerlediğini söyleyebilirim.

4 GB VRAM bir önceki 3050 Monster'im için yeterliydi daha yüksek FPS alamazdım. Fakat yeni ASUS'umda 4050'nin 6 GB VRAM'i kesinlikle yetersiz geliyor. Oyunları RT ultraya alıyorum kart çok rahat 100FPS'lerde oynatabilecek seviyede fakat ekran kartı kullanımı yüzde 50'lerde çünkü VRAM sınırda. Özellikle DLSS3 destekli oyunlarda 50 serisi bile en yeni oyunlarda Ultra ayarları rahatça açabilecek seviyede fakat VRAM yetersiz.

4 GB VRAM bir önceki 3050 Monster'im için yeterliydi daha yüksek FPS alamazdım. Fakat yeni ASUS'umda 4050'nin 6 GB VRAM'i kesinlikle yetersiz geliyor. Oyunları RT ultraya alıyorum kart çok rahat 100FPS'lerde oynatabilecek seviyede fakat ekran kartı kullanımı yüzde 50'lerde çünkü VRAM sınırda. Özellikle DLSS3 destekli oyunlarda 50 serisi bile en yeni oyunlarda Ultra ayarları rahatça açabilecek seviyede fakat VRAM yetersiz.
6GB VRAM çok yetersiz zaten. Benim aldığım zamanda 3000 serisi yeni çıkmıştı. 3060'da 6 GB VRAM, 2070'de 8GB VRAM vardı, birkaç FPS'den feragat ederek 2070 aldım. 8GB VRAM yeterli lakin 6 yetmiyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı