Gaming laptoplarda neden 12-24 GB VRAM yok?

Harbiden yok.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2023-05-20-11-30-48-90_b5f6883d2c20a96c53babc0b4ac88108.jpg
    Screenshot_2023-05-20-11-30-48-90_b5f6883d2c20a96c53babc0b4ac88108.jpg
    70,4 KB · Görüntüleme: 76
Enayi AVI.
Millet "ya taşınabiliyor ya ona baq." demeye devam ettikçe laptop piyasası milleti kazıklamaya ve yerinde saymaya devam edecek.

Hocam insanların ihtiyaçlarına göre değişiyor. Mesela sürekli yer değiştiren bir iş adamı kasa mı taşıyacak her zaman yanında.

@646148 bu nesilde VRAM 4080'den itibaren artıyor. Şu an 8 GB VRAM'li laptop kullanan biri olarak söyleyebilirim ki henüz VRAM sıkıntısı yaşamadım.

Ne kadar saçma bir düşünce. Benim senelerdir laptop kullanmamın nedeni tam olarak dediğiniz sebep. Laptop verdiği konfor ve rahatlık masaüstünde yok. Ayrıca laptop piyasasını yakından takip eden biri olarak bu piyasanın 4000 serisi ile daha da ilerlediğini söyleyebilirim.

Bende de RTX 3050 4 GB var 1 yıldır kullanıyorum açmadığı oyun yok. Öyle grafik deliside değilim akıcı olsun yeter.

Son düzenleme:
Hocam insanların ihtiyaçlarına göre değişiyor. Mesela sürekli yer değiştiren bir iş adamı kasa mı taşıyacak her zaman yanında.
İhtiyaçların ben de farkındayım. Ama insanların her şeyi olduğu şekilde kabullenmesi saçmalık. Diğer donanımlara ses çıkarıldığı gibi buna da çıkarılsa ortada böyle bir durum olmaz. Dünya genelinde konuşuyorum bu arada, Türkiye'ye özgü bir şey değil bu.

Masaüstü kullanıcısı olup laptop kullanıcılarına laf atmama challenge. (imkansız)
10 seneden fazladır laptop kullanıcısıyım. Sen 3050Ti 4 GB gibi bir çöpü kullanmayı bu kadar seviyorsan o senin sorunun.

İhtiyaçların ben de farkındayım. Ama insanların her şeyi olduğu şekilde kabullenmesi saçmalık. Diğer donanımlara ses çıkarıldığı gibi buna da çıkarılsa ortada böyle bir durum olmaz. Dünya genelinde konuşuyorum bu arada, Türkiye'ye özgü bir şey değil bu.

10 seneden fazladır laptop kullanıcısıyım. Sen 3050 Ti 4 GB gibi bir çöpü kullanmayı bu kadar seviyorsan o senin sorunun.

Çöp diyorsun ha kullanmadan nereden bileceksin hocam.

10 seneden fazladır laptop kullanıcısıyım. Sen 3050Ti 4 GB gibi bir çöpü kullanmayı bu kadar seviyorsan o senin sorunun.
Arkadaşım herkesin ihtiyacı ve beklentisi aynı değildir önce bunu öğrenmelisin ve dünyadaki tek geçerli fikir sana ait değil bunu da güzelce kafana sok. İyi forumlar.

Anlatmak istediğimi anlamamışsın. Üstelik yanlış bir örnek vermişsin.
Masaüstünde neden 48 GB yok çünkü ihtiyaç yok. Laptoplarda biraz daha zayıf olduğu için onlarda da 24 GB'a ihtiyaç yok. Gidipde ismini bile duymadığımız kartların linkini atmanıza gerek yok.

Kapitalizm. O cihaza o vrami koyarsa insanlar neden masaüstü dizsin ki?
Masaüstü daha ucuza geliyor yalnız. Söylediğin iddia kendi kendisiyle çelişiyor. Şöyle deseydiniz daha mantıklı olurdu:
"Kapitalizm. Her laptopa o vrami koyarsa dandik laptopları o fiyatlara nasıl satacaklar"

Dandik laptoplara 40-50 bin verecek olsam hem masaüstü dizerim hem de laptop alırım. Dandik ürüne 40-50 bin vermeyeceğim için masaüstü diziyorum.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı