Gaming laptopta 1TB HDD sorun mu?

yucewalden

Hectopat
Makaleler
1
Alacağım laptop güzel, her şeyi istediğim gibi fakat 1TB HDD + 256 SSD olduğunu fark ettim. Şimdi bu 1TB HDD bana ileride bir sıkıntı yaratır mı ya da laptopumun daha yavaş çalışmasına sebep olur mu?

Alacağım laptop güzel, her şeyi istediğim gibi fakat 1TB HDD + 256 SSD olduğunu fark ettim. Şimdi bu 1TB HDD bana ileride bir sıkıntı yaratır mı ya da laptopumun daha yavaş çalışmasına sebep olur mu?

Windows'u SSD'ye kurun bir sıkıntı çıkmaz.

Sistem SSD üzerine yüklü ise yavaşlamaya neden olmaz. Ancak oyunlar HDD üzerine kurulu ise yükleme süresi artar sadece.

Windowsu SSD'ye kurarsan neden sorun olsun. Olmaz. Ama dersen ki oyunları HDD'ye kuracağım o zaman oyunlarda drop yeme ihtimalin var. Ve geç açılma gibi sorunu var.

Bence Windows'u SSD'ye kur. Çok sık oynadığın oyunları da SSD'ye kur ama çok sık oynamadığın hikayeli büyük GB oyunları HDD'ye kur. Mesela bende CS:GO ve Valorant SSD'de kurulu ama GTA V HDD'de kurulu.

Aynı konfigürasyonu kullanıyorum. Bir sorun yaşamadım. HDD'ler çok hareket ettirmeye gelmezler fakat notebooklar aşırı kompakt bir tasarıma sahip olduğu için hareketlere daha dayanıklılar içindeyken yani ömürleri uzundur. Windows'u SSD'ye kurun, yavaşlama yaşamazsınız. Her kullandığınızda açacağınız uygulamaları da SSD'ye kurun, örneğin Office, Discord, Steam gibi. Fakat oyunları ve yüksek boyutlu şeyleri HDD'ye kaydedin.

Şahsen 512 SSD yerine 1TB HDD + 256GB SSD tercih ederim. Genelde daha uygun fiyatlı oluyor ve hem Windows hem de uygulamalar için yeterli oluyor. Diğerinde eğer rahat kullanmak istiyorsanız bir yıla kalmadan upgrade yapmak Allah'ın emri gibi bir şey.
Hocam GTA 5'i HDD'ye kursam kasar mı yani?
Kasmaz hocam. SSD ve HDD arasındaki tek fark okuma yazma hızları. Yani oyunun başındaki yükleme ekranı 2 dakika sürer HDD'de, SSD'de ise 1 dakika (Rakamlar örnek). Alacağınız FPS değişmez yani.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı