Fanlar sürekli yüksek güçte dönerse ve döndüğü RPM'e dayanıklı değilse(nadir bir durum, üreticiler dayanıklı olmadığı RPM'de fanı çalıştıracaklarını sanmıyorum) uzun vadede belki fanların ömrünü azaltabilir.Genelde turbo açık kullanıyorum. Bir zararı var mı?
Genelde Turbo açık kullanıyorum. Bir zararı var mı?
Laptoplar da soğutucu olayını tam anlayamıyorum. Mesela altına koyduğumuz kaliteli soğuk üfleyen bir soğutucu aslında totalde baktığımızda laptop içindeki parçaları da soğutması gerekir. Sonuçta alt taraftan soğuk hava geliyor ve hava fanlardan cpu ve gpu ya gidiyor. Ama benim gözlemlediğime göre hiç de böyle değil. Neredeyse 2 3 derece ya oynuyor ya oynamıyor. Tam bilemiyorum ama soğutucular laptoplarda şart olmamakla birlikte inanılmaz da bir fayda sağlayamıyor.Merhaba, ısınma sorunu fanların traktör motoru gibi çalışması ve performans kaybı dışında sorun olmaz, zaten belirli bir sıcaklık değerinden sonra işlemci ve ekran kartı kendi elektrik değerini düşürüp parçalara zarar gelmesini önler. Soğutucu almanızı şiddetle tavsiye ederim![]()
Hocam zamanında bununla ilgili bir konu açmıştım taş çatlasın 5 derece fark eder demişlerdi. Bende anlamıyorum neden konulduğunu.Laptoplar da soğutucu olayını tam anlayamıyorum. Mesela altına koyduğumuz kaliteli soğuk üfleyen bir soğutucu aslında totalde baktığımızda laptop içindeki parçaları da soğutması gerekir. Sonuçta alt taraftan soğuk hava geliyor ve hava fanlardan cpu ve gpu ya gidiyor. Ama benim gözlemlediğime göre hiç de böyle değil. Neredeyse 2 3 derece ya oynuyor ya oynamıyor. Tam bilemiyorum ama soğutucular laptoplarda şart olmamakla birlikte inanılmaz da bir fayda sağlayamıyor.
Laptoplar da soğutucu olayını tam anlayamıyorum. Mesela altına koyduğumuz kaliteli soğuk üfleyen bir soğutucu aslında Total'de baktığımızda laptop içindeki parçaları da soğutması gerekir. Sonuçta alt taraftan soğuk hava geliyor ve hava fanlardan CPU ve GPU'ya gidiyor. Ama benim gözlemlediğime göre hiç de böyle değil. Neredeyse 2 3 derece ya oynuyor ya oynamıyor. Tam bilemiyorum ama soğutucular laptoplarda şart olmamakla birlikte inanılmaz da bir fayda sağlayamıyor.
Soğuk hava üflemiyor. Ortamdaki havayı laptopun altına üflüyor. Soğutucunun tek faydası hava alan boşlukları açıkta bırakması ve soğutma sisteminin işini daha düzgün gerçekleştirebilmesi. Bunun bir sürü testi mevcut.Laptoplar da soğutucu olayını tam anlayamıyorum. Mesela altına koyduğumuz kaliteli soğuk üfleyen bir soğutucu aslında totalde baktığımızda laptop içindeki parçaları da soğutması gerekir. Sonuçta alt taraftan soğuk hava geliyor ve hava fanlardan cpu ve gpu ya gidiyor. Ama benim gözlemlediğime göre hiç de böyle değil. Neredeyse 2 3 derece ya oynuyor ya oynamıyor. Tam bilemiyorum ama soğutucular laptoplarda şart olmamakla birlikte inanılmaz da bir fayda sağlayamıyor.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.