Gapps kurmadan ROM yüklemek

oguzhan0

Hectopat
Daha fazla  
Aylardır merak ettiğim bir konu, 8 ay boyunca Huawei P40 kullandım, biliyorsunuz Google hizmetleri yok Huawei'nin birçok cihazında. O kullandığım Huawei P40'ın 2 yıl boyunca bataryası değişmemişti ve kozmetik açıdan gerçekten berbat durumdaydı. Yakın bir arkadaşımda Galaxy S22 vardı ve abartmıyorum hız konusunda o cihazı bile katlıyordu. Bunun sebebini az çok tahmin eden vardır, Google hizmetleri en sağlam Android cihazı bile öldürüyor resmen. Aylardır merak ettiğim konu gapps kurmadan Custom ROM yüklemek, kullanmak nasıl olur? Belki deneyen birileri vardır diye sormak istedim.
("Play Store çalışmaz, Google hizmetleri çalışmaz gibi saçma sapan şeyler yazmayın) 5 yaşında çocuk biliyor çalışmayacağını.

Benim cihazımın Pro modeli. ROM yükleyeceğiniz zaman vanilla seçeneğini seçerek Gapps'ten kurtulabilirsiniz. Google Play içinde Aurora Store kullanırsınız.

Hocam merak ettiğim konuda bu zaten. Şu an güncel olarak cherish OS 4.4 sürümü çıktı, biliyorsunuzdur. Bunu vanilla olarak indirmeyi düşünüyorum ama gerçekten vanilla olarak Custom ROM kullanan var mı, varsa nasıl bir deneyim yaşatıyor bunu merak ediyorum.

Hocam merak ettiğim konuda bu zaten. Şu an güncel olarak cherish OS 4.4 sürümü çıktı, biliyorsunuzdur. Bunu vanilla olarak indirmeyi düşünüyorum ama gerçekten vanilla olarak Custom ROM kullanan var mı, varsa nasıl bir deneyim yaşatıyor bunu merak ediyorum.
Hocam deneyim olarak google uygulamaları yüklü gelmiyor işte batarya olarak çok fark olmuyor gene oluyor tabii de. Gapps'li ROM yükleyip Magisk'ten kurabileceğiniz Universal GMS Doze modülünü kurabilirsiniz. GitHub - gloeyisk/universal-gms-doze: Patches Google Play services app and its background processes to be able using battery optimization

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı