Garanti R5 3500X yerine R5 5500 gönderdi

Metin Önal

Megapat
Daha fazla  
RAM
16 gb
Anakart
b450m h
Arkadaşlar merhaba. 1 hafta önce bilgisayarım muzik dinlerken aniden kapandı ve bir daha açılmadı. Bunun üzerine İtopya'ya gidip bilgisayari teslim ettim. İslemciyi garantiye gonderdiler. Sistemimdeki islemci Ryzen 5 3500X idi ve bugün beni arayıp Ryzen 5 5500 ile değişim yapacaklarını söylediler. Ben de cok fazla fikir sahibi olmadığım icin herhalde aynı derecedir veya daha iyidir diye düşündüm ve kabul ettim. İnternette isim vermem ne kadar doğru olur bilmiyorum ama bir videoya denk geldim. Adam işlemciyi gömmüş de gömmüş. Şahsen yanlış karar verdim diye hissediyorum. Sizce ne yapmalıyım? Tekrar arasam ücret iadesi talep edebilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar merhaba. 1 hafta önce bilgisayarım muzik dinlerken aniden kapandı ve bir daha açılmadı. Bunun üzerine İtopya'ya gidip bilgisayari teslim ettim. İslemciyi garantiye gonderdiler. Sistemimdeki islemci Ryzen 5 3500X idi ve bugün beni arayıp Ryzen 5 5500 ile değişim yapacaklarını söylediler. Ben de cok fazla fikir sahibi olmadığım icin herhalde aynı derecedir veya daha iyidir diye düşündüm ve kabul ettim. İnternette isim vermem ne kadar doğru olur bilmiyorum ama bir videoya denk geldim. Adam işlemciyi gömmüş de gömmüş. Şahsen yanlış karar verdim diye hissediyorum. Sizce ne yapmalıyım? Tekrar arasam ücret iadesi talep edebilir miyim?
Denk işlemciler değil nasıl yapmışlar anlamadım fakat 5500 daha iyi 6/12 ryzen 5 3500x 6/6 öyle düşün

Yanlış bir karar vermemişsiniz. 3500X'e göre daha iyi bir işlemci.

Muhtemelen tahmin ettiğim kişidir o videoyu yaptıktan sonra birçok işbirliğinde bulunduğu hazır sistemde o işlemciyi kullandı 😂

5500 3500X'den daha iyi bir işlemci.
Denk işlemciler değil nasıl yapmışlar anlamadım fakat 5500 daha iyi 6/12 ryzen 5 3500x 6/6 öyle düşün
5500, 3600 ayarında bir işlemci. Onların da işine gelir.
Ekstradan 6 thread'e sahipsiniz artık. Hayırlı olsun. 5500 daha iyi bir işlemci.

Fiyatına göre gömülür veya övülür. Her şey cüzdanınızda bitiyor.
Yanlış bir karar vermemişsiniz. 3500X'e göre daha iyi bir işlemci.

Muhtemelen tahmin ettiğim kişidir o videoyu yaptıktan sonra birçok işbirliğinde bulunduğu hazır sistemde o işlemciyi kullandı 😂
R5 5500 daha iyi bir işlemci. 3500X zaten sıkıntılı biraz performans konusunda.

Cevaplarınız için sağolun icimi rahatlattiniz adamsınız. Eski işlemcim aşırı ısınma dolayısıyla bu hale geldiğini söylediler. Stok fan kullanıyordum ve Corsair Spec Delta kasasını kullanıyorum. Birdaha böyle bir sorun olmaması için sogutma almak istiyorum. Bana altta bıraktığım soğutmayı önerdi arkadaşım. Kasama uyumlu mu değil mi bilmiyorum. Daha iyi veya daha uyumlu bir soğutma öneriniz var mı? Mümkünse itopyadan olsun direkt montaj yaptıracağım. Fiyat sınırım max 1500 tl. Teşekkür ederim tekrardan.

Cevaplarınız için sağ olun icimi rahatlattiniz adamsınız. Eski işlemcim aşırı ısınma dolayısıyla bu hale geldiğini söylediler. Stok fan kullanıyordum ve Corsair Spec Delta kasasını kullanıyorum. Birdaha böyle bir sorun olmaması için sogutma almak istiyorum. Bana altta bıraktığım soğutmayı önerdi arkadaşım. Kasama uyumlu mu değil mi bilmiyorum. Daha iyi veya daha uyumlu bir soğutma öneriniz var mı? Mümkünse İtopya'dan olsun direkt montaj yaptıracağım. Fiyat sınırım Max 1500 TL. Teşekkür ederim tekrardan.

Sıvı soğutma alacaksanız o tarz markaları önermem. Birkaç video izleyerek çok rahat kendiniz montajını yapabilirsiniz.

Sıvı soğutma alacaksanız o tarz markaları önermem. Birkaç video izleyerek çok rahat kendiniz montajını yapabilirsiniz.

Dostum benim bi takıntım var. Ya bilindik bir marka veya site olacak, ya da gidip bizzat bir dükkandan alacağım. Herhangi bir sorunda çözecek birisi de olmasını istiyorum. Garantiye almak istiyorum kendimi. Peki bu ürün nasıl? Yorumları gayet iyi. Önerir misiniz?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı