Garanti Sanal Kartın Eksili Bakiyeye Düşmesi?

ofpistan

Hectopat
Katılım
22 Temmuz 2012
Mesajlar
189
Makaleler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci -
Garanti Bankasından bir hesaba, o karta bağlı bir atm kartına ve internet şubesinde bir sanal karta sahibim. Sanal kartımı yaklaşık 2,5 senedir her internet alışverişimde kullandım. Fakat son bir kaç haftadır başıma gelenler daha önce hiç olmamıştı. İlk habersiz para kesilme olayı Steam Summer Sale sırasında meydana geldi. Kartımda 70 TL küsür para varken 3dolarlık bir oyunu alamadım ve hesabı kontrol ettiğimde sanal kartta 1TL kaldığını gördüm. Yapılan son ödemelere baktığımda Mayıs ayında Vatan Bilgisayardan almış olduğum bilgisayar parçalarının taksidi gözüküyordu fakat sanal kart nasıl çalışır bilirsiniz, alışverişinizi peşin para ile yaparsınız taksit olmaz (paranız peşin kesilir) ama kağıt üstünde taksit gösterilir. Yani vatanbilgisayardan zaten yapmış olduğum bir alışverişten tekrar para çekildi sandım, ta ki bugüne kadar. Sanal kart bakiyemin bugün -62'ye düştüğünü gördüm, imkansız olduğunu düşünebilirsiniz;

myooa8F.png


Son harcamalarda işlem yapılmış gözükmüyor. Forumları araştırdım ve sorunun domain sitelerinin otomatik ödemelerinden veya steamde kayıtlı bırakılan kredi kart numarasından kaynaklanabileciğini öğrendim. Godaddy'de bulunan sanal kartımı kaldırdım, aynısını steamde de yaptım. Bildiğim kadarıyla başka bir yerde kayıtlı kalmadı sanal kart numaram. Yinede içim rahat değil "Ya yine çekilirse?" diye soruyorum kendime. O yüzden yarın ilk iş Garanti Müşteri hizmetlerini arayarak bilgi almaya çalışıcam, bana "işte şu şirket/şahıs" çekmiş diyemezlerse kartımı iptal ettirmeyi düşünüyorum fakat dediğim gibi vatan bilgisayarda devam eden taksitler var(bir kez daha hatırlatayım parası peşin ödenmiş sadece kağıt üzerinde devam ediyor taksitler) bunun kartı iptal ettirmeye engel olabileceğini düşünüyorum. Bu konuda sizlerinde değerli görüşlerine ihtiyacım var :)
 
Sanal karttan aidat çekiliyor mu Recep abi? Normal atm hesabımdan iki yıllık sürede toplam 40TL gibi bir para çekilmişti onu kontrol ettim. Sanırım öğrenci hesabı olduğu için az bir miktar (6 ayda bir çekilen 50TL'ye kıyasla).
Gelelim sanal kart hususuna, sanal karttan aidat taksit vb. çekilmiyor bildiğim kadarıyla çekilse bile eksili bakiyeye düşmesi çok saçma. Çünkü amacı zaten 1 kuruşta durması değil midir sanal kartın? Bu sebeple 100 liralık bir mal almak istiyorsak sanal kartta 100 lira varsa alınabilir, aksi halde sanal kartta 10 lira varken gidipte 100 liralık malı 12 taksitle alamıyoruz çünkü sanal kart taksitli aldırmıyor sıfırın altına inmemesi için.

Sanal kartın dönemiçi işlemler sayfasına da baktım burda da excel çıktısını (ekrana sığmadığı için) paylaşıyorum;

5YuMnBq.png


Bu ayın 26'sında cuma günü fark ettim eksiye indiğini. Normal atm hesabını paylaşmaya gerek görmedim orada internet alışverişleri ile ilgili hiç bir işlem yok sadece bakkal-market alışverişi :)
Bugün Müşteri hizmetlerinin mesai saatinde arayıp durumu izah etmelerini isteyeceğim ama sanmıyorum yardım edebileceklerini sonuçta onlarda benim bu gördüğüm hesap bilgisinin ötesine geçemiyorlar sanırım. :confused:

- - - Güncellendi - - -

Garanti'nin Haklı Müşteri hizmetleri hattını aradım (0850 222 0 338) bu hat üzerinden yardım edemeyeceklerini, Alo Garantiyi 444 0 333 aramamı söylediler. İşyeri müsait olduğu bir arada onları arayacağım yada doğrudan şubeye gideceğim.

- - - Updated - - -

Garanti müşteri temsilcisi hanımefendi de bu konuda bir işlem yapamadı ve beni şubeden tekrar Alo Garanti telefon hizmetine yönlendirdi. Uzun uğraşlardan sonra bağlanıp derdimi izah ettiğim beyefendi de sorunun Steam üzerinden yaptığım dolar bazlı alışverişten kaynaklanabileceğini ve yarın saat 15:00 sularına kadar konunun çözümleneceğini o zaman tekrar aramam gerektiğini söyledi.
 
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı