Garanti tamir süresi olan 20 gün ne zaman biter?

377756

Hectopat
Katılım
19 Ekim 2020
Mesajlar
135
19 Nisan'da garantiye MediaMarkt üzerinden kulaklık yolladım. Bugün 10 Mayıs. Yani 21 gün geçti. Ama arada hem bayram hem hafta sonları var. Bilen birisi ne zaman 20 iş gününün geçeceğini söyleyebilir mi?
 
Benim bildiğim kadarıyla o süre iş günü olarak veriliyor. Tatiller ve hafta sonları sayılmıyor. Hesapladığıma göre 22-23 Mayıs gibi bitiyor 20iş günü.
 
Dostum bilgisayar takvimini açıp saysana işgünlerini? Daha açıklayıcı olması bakımından ülkemizde "işgünü" pazartesiden cumaya 5 günü ifade eder. Dini ve Milli bayramlar, haftasonu iş gününden sayılmaz.
Aslında saydım hatta internetten bir site buldum kendisi otomatik hesaplıyor. Sadece bazı şeyler net değil bu yüzden sormak istedim. Mesela cumartesi iş günü olarak sayılıyormuş. İş Sözleşmesinde Hafta Tatili Olarak Kararlaştırılan Cumartesi Günü Yıllık İzin Süresinden Sayılır Mı? – LEGAL BLOG. Ama başka bir sitede sayılmaz diyor.
 
Aslında saydım hatta internetten bir site buldum kendisi otomatik hesaplıyor. Sadece bazı şeyler net değil bu yüzden sormak istedim. Mesela cumartesi iş günü olarak sayılıyor. İş Sözleşmesinde Hafta Tatili Olarak Kararlaştırılan Cumartesi Günü Yıllık İzin Süresinden Sayılır Mı? – LEGAL BLOG.
Çalışma kanunu ile, tüketici haklarını karıştırmayın.
Tüketici kanununda Ctesi-pazar yoktur. Çalışma kanunu sizi ilgilendirmez. Pazar da çalışırlar.
 
19 Mayıs'ta 20 gün doluyor o zaman. 9 günde mağazaya ulaşır diye tahmin ediyorum ama.

Ulaşabilir hocam, amacınız 20 iş günü bitsin de seçimlik hakkımı kullanayım ise bol bol dua edin ne diyelim :)

Ürünü ilk kez mi garantiye gönderiyordunuz?
 
Ulaşabilir hocam, amacınız 20 iş günü bitsin de seçimlik hakkımı kullanayım ise bol bol dua edin ne diyelim :)

Ürünü ilk kez mi garantiye gönderiyordunuz?
Hayır ikinci kez gönderişim. Kulaklığın sol tarafından böyle elektrik cızırtısı sesi geliyor sağ tarafında ise sorun yok. Eğer 20 gün içinde ulaşırsa kullanacağım maalesef daha uğraşamam.
 
Garanti süresi içerisinde birden fazla kez arızalanan ürünlerde, tüketici seçimlik haklarından istediğini kullanabilir.

Servis ile iletişime geçerek üründe sorun tespit edilip edilmediğini sorun, tespit edildiyse seçimlik hakkınızı kullanın.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı