Çözüldü Garantisi devam eden sorunlu kalitesiz PSU iade edilebilir mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

HiquaTR

Decapat
Öncelikle eskiden hiçbir fikrim yoktu ve sıfır PSU almak istiyordum bu dandik markayı aldım maalesef. Sakın almayın bunu.
Öncelikle ürün 300W değil 230W etikete 300W yazıyor ama tüm değerler toplayınca 228W.
Asıl iade etme nedenime gelince üründe yanık gibi koku geliyor. Ama yavaşça yayılıyor. İçine çektinmi başın ağrıyor. Artık kapasitör mü arızalandı bilmiyorum. PSU sisteme kesinlikle yetiyor hatta artıyordu. Her kanalda böyle.
Ürünün garantisi devam ediyor garanti kağıdı fatura var. Ama garanti kağıdında ürüne hiçbir garanti sağlamıyorlar :/ PSU'da olabilecek tüm sorunları yazmışlar ve garanti dışı diyorlar. Kasanın hava akışı çok da iyi değil PSU'ya güvendim sıcaklık konusunda (1 içeri 1 dışarı fanı var ekstradan).

Ben kokuyu yüksek sıcaklıktan dolayı falan diye düşünüyorum ama garanti de kabul etmedikleri arasına yazmışlar. ChatGPT tüketici hakem heyetiyle çözersin diyor.

Kısaca sizce ürün tamir edilir veya yenisi verilir mi? Tüketici hakem heyeti bir şey yapar mı? Daha önceden internetten aldığın bir şeyi garantiye vermedim ya da tüketici hakem heyeti ile uğraşmadım yardımcı olursanız sevinirim.

Ürün.

Her şeye etiketlediğim iki hocam bakar mısınız?
@FehmiDogru.js
@He stole my money

Screenshot_20250209_165825_com.android.chrome_edit_10324649403631.jpg
He ile başlayan he stole my money

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Aradım kod verdiler kod ile kargoya verdim başka ürün yolladılar geri onu da sattım konu bitti.
Öncelikle eskiden hiçbir fikrim yoktu ve sıfır PSU almak istiyordum bu dandik markayı aldım maalesef. Sakın almayın bunu.
Öncelikle ürün 300W değil 230W etikete 300W yazıyor ama tüm değerler toplayınca 228W.
Asıl iade etme nedenime gelince üründe yanık gibi koku geliyor. Ama yavaşça yayılıyor. İçine çektinmi başın ağrıyor. Artık kapasitör mü arızalandı bilmiyorum. PSU sisteme kesinlikle yetiyor hatta artıyordu. Her kanalda böyle.
Ürünün garantisi devam ediyor garanti kağıdı fatura var. Ama garanti kağıdında ürüne hiçbir garanti sağlamıyorlar :/ PSU'da olabilecek tüm sorunları yazmışlar ve garanti dışı diyorlar. Kasanın hava akışı çok da iyi değil PSU'ya güvendim sıcaklık konusunda (1 içeri 1 dışarı fanı var ekstradan).

Ben kokuyu yüksek sıcaklıktan dolayı falan diye düşünüyorum ama garanti de kabul etmedikleri arasına yazmışlar. ChatGPT tüketici hakem heyetiyle çözersin diyor.

Kısaca sizce ürün tamir edilir veya yenisi verilir mi? Tüketici hakem heyeti bir şey yapar mı? Daha önceden internetten aldığın bir şeyi garantiye vermedim ya da tüketici hakem heyeti ile uğraşmadım yardımcı olursanız sevinirim.

Ürün.

Her şeye etiketlediğim iki eleman bakar mısınız?
@FehmiDogru.js
@He stole my money

Eki Görüntüle 2419849He ile başlayan he stole my money
Ürünün kutusundan garanti belgesi çıkmış olması lazım, o numarayı arayıp durumu anlatabilir misin? Muhtemelen kondansatörleri sızıntı yapmış, kokunun kaynağı o olmalı. Zaten bunun gibi markaların PSU'larında kalitesiz bileşenler kullanılıyor, arıza yapması normal. Para iadesi yaparlar mı bilmiyorum ancak yine de bi' şansını denemen lazım.

@FehmiDogru.js
@He stole my money

Eki Görüntüle 2419849He ile başlayan he stole my money
Sesli güldüm valla :D

Ürünün kutusundan garanti belgesi çıkmış olması lazım, o numarayı arayıp durumu anlatabilir misin? Muhtemelen kondansatörleri sızıntı yapmış, kokunun kaynağı o olmalı. Zaten bunun gibi markaların PSU'larında kalitesiz bileşenler kullanılıyor, arıza yapması normal. Para iadesi yaparlar mı bilmiyorum ancak yine de bi' şansını denemen lazım.

Hocam bana kullanıcı hatası derler mi?

Ürün.
Tamir konusunda şunu söyleyebilirim. Çoğu kişi PSU tamiri yapmaz, yapsalar bile çok zahmetli iş olduğu için yüksek bir miktar alırlar ve bu tarz tekrar bozulma riski yüksek ve 5 para etmez bir güç kaynağına ekstra masraf anlamsız.

Kokunun kaynağı Fehmi hocamın dediği gibi sızıntı olması muhtemel. Eğer duman varsa kapasitörler yanmıştır.

Garanti durumuna dediğiniz gibi "Hiçbir şeyden sorumlu değiliz." iması koydularsa büyük ihtimalle bu kozu kullanmaya devam edecekler. Ama hertürlü garanti kağıdının üstündeki veya faturadaki numaralar ile muhatap arayın, en sonda ChapGPT'ninde dediği gibi THH başvurabilirsiniz. Uzun sürebilir ama değişim veya para iadesi alırsınız.
Değişim alma durumunda tabi satmanız en iyisi.

Şunuda belirtiyim şahsen hiç garanti veya iade/değişim ile uğraşmadım. Şansıma ve hep garanti, kaliteli model tercih ettiğim için bir sıkıntı yaşamadım. Oyüzden size tecrübe ile konuşmam imkansız.

@FehmiDogru.js
@He stole my money
Bu tarz şerefli bir sıfat için teşekkür ederim, traji komik bir durum.

Tamir konusunda şunu söyleyebilirim. Çoğu kişi PSU tamiri yapmaz, yapsalar bile çok zahmetli iş olduğu için yüksek bir miktar alırlar ve bu tarz tekrar bozulma riski yüksek ve 5 para etmez bir güç kaynağına ekstra masraf anlamsız.
Kaliteli, yüksek güç sağlayan bir PSU olsa tamire değebilirdi ama hem sözde 300W hem de dandik bir PSU, tamire değmez cidden.

Bu tarz şerefli bir sıfat için teşekkür ederim, traji komik bir durum.
"Eleman" bence de pek doğru bir tabir olmamış.

Şuanlık göz ardı ediyorum hocam, genede dediğiniz gibi: Samimiyetimizin olmadı ve tanımadığımız kişilere karşı bu tarz kaba tabirler hoş değil tabiki de.
Uyarıda dolaylı yoldan geçtim sayıyorum.

Şuanlık göz ardı ediyorum hocam, genede dediğiniz gibi: Samimiyetimizin olmadı ve tanımadığımız kişilere karşı bu tarz kaba tabirler hoş değil tabiki de.
Kaba olduğunu bilmiyordum özür dilerim Abdulrazi Müheymin Bey

Kaliteli, yüksek güç sağlayan bir PSU olsa tamire değebilirdi ama hem sözde 300W hem de dandik bir PSU, tamire değmez cidden.

Düzelttim

Son düzenleme:
Kaba olduğunu bilmiyordum özür dilerim Abdulrazi Müheymin Bey
Biraz ağır ve ciddi kaçtıysam affola, Hayati Bey.

Dediğimiz gibi hocam siz garantiyi hertürlü arayın. En kötü THH'ye gideceksiniz.

Biraz ağır ve ciddi kaçtıysam affola, Hayati Bey.

Dediğimiz gibi hocam siz garantiyi hertürlü arayın. En kötü THH'ye gideceksiniz.
Hocam konuyu unutmuşum garantide şu yazıyor:
file-8jBUgeDRGyvDLWdrKA2fJW.jpg

Garantide yazan firmanın sitesine girdim garanti doğrulamak için seri no istiyor ama tahmin edin ne oldu? Garanti kağıdında seri no boş gözüküyor. Ürün üstünde ürün market şeyi hariç bir kod var. Onu girdim böyle ürün yok dedi yani anlayacağınız adamlar elinden gelse bu ürünü ben satmadım diyecek. Ben şimdi bu adamları arayıp hangi seri noyu diyeceğim?

PSU'nun üzerinde etiket var mı seri numarası bulunduran?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı