Garuda Linux boot ekranında kalıyor

Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, Garuda Linux kurarken testing kısmında öylece kaldı. USB'yi çıkartıp yüklemeyi iptal etmek istedim hata verdi ve y bastım sonucunda mahsur kaldım. Neden bilmiyorum normal şekilde kurabilmem gerekirken böyle absürt bir duruma düştüm bilmiyorum.

Logout yaptım tekrar hata aldım nasıl çıkacağım buradan?

Büyük ihtimalle iso dosyasını hatalı indirdiniz. İndirdiğiniz dosyayı sha256 ile kontrol edin. Bir de USB'ye yazarken Ventoy kullanın.

Garuda'yı daha yüklemediyseniz şu an kullandığınız işletim sistemine gelip diski ventoy ile yazdırmadıysanız ventoy ile yazdırın ve Iso'nuzun sh256'sını kontrol edip tekrar deneyin.
Ayrıca düşük ihtimal fakat başıma gelmişti, iso daha diske yazdırılmadan usbyi çıkartmadığınızdan emin olun. USB'yi çıkartırken ilk önce dosya yöneticisinden usb'yi çıkar dedikten sonra fiziksel olarak çıkartın.

NVIDIA yerine açık kaynak kodlu halini seçip bu sefer hiç ellemedim ve sorun düzeldi fakat alanım olmadığı için kuramadım 100 GB alanım var ama 238 GB alan istedi ben de test edip vazgeçtim yeni M.2 SSD alırsam kuracağım sorunum çözülmüştür.

Bir şeyleri yanlış yapıyorsunuz, kurulumda 238 GB alan istemez. Geçenlerde 50 GB. Alana kurmuştum. Web sitesinde minimum 30 GB. Alana kurulmalı diye yazıyor.

Yanına kur seçeneğini seçtiğimde 238 GB kullanılacak yazmıştı. Acaba diskimden 50 GB 2. disk yaparak ayırıp öyle kursam olur mu?

Windows üzerinden C veya D diskini 50-100 gb. kadar küçültüp, fat 32 ile formatla. Daha sonra Garuda kurulum sırasında disk bölümlerinin seçildiği ekranında, resimdeki gibi en alttaki seçenek Elle Bölümlendirme'yi seç. Seçtiğin bölümü / olarak belirleyip, kurulumu tamamla.
d3091dbdfc6d71e956b08ae87f1fd6eec003c1b0.png

Resim Manjaro Linux'un kurulumunu gösteriyor, ama kurulum Calamares kullanan tüm dağıtımlarda aynı...

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı