Shyquick
Hectopat

- Makaleler
 - 1

Daha fazla  

- Sistem Özellikleri
 - Amd Ryzen 7 8845HS, RTX 4070, 32 GB Ram, 1 TB SSD, 2K, 17.3 inç, 240 Hz.

Linux neden bu kadar az ram tüketiyor? Hocam ısoyu balenaEtcher ile USB yazdıracağım. Sonra BIOS girip hızlı boot yapacağım doğru mu? Laptop usb birinci sıraya alamıyorum, hızlı boot yaparım direk usb seçerim. Sonra kurulum ekranı gelecek orada sizden yardım isteyeceğim. Doğru mu? Ben format atacaktım laptopa linux kurarken format atılır mı? Son sorum bende 476 GB SSD var. Bu 461 GB SSD ayrıyetten 15 GB daha var. Linux kurarken diskleri birleştirebiliyor muyuz? Eğer olmazsa linux geçmeden bir format atacağım.Cinnamon hafif normal. Dualboot yaparsan ikisini de kullanırsın tüm diski Linux da yapabilirsin
Plasma 2 GB tüketiyor GNOME Endeavour OS ile nasıl o kadar az helal olsun![]()
Windows'taki saçma sapan servisler olmadığı için. Ayrıca GNOME ile cinnamon arasında tasarım farkı var. GNOME çok daha modern, animasyon dolu bir masaüstü ortamı. Cinnamon ise Windows'a benziyor.
Htop ile kontrol ediyorum. Sistemin kendi izleyicisinden bakınca fazla gözüküyor nedense. GNOME'de bazen 900'leri bile gördüm. Belki kullandığım eklentiler yüzündendir bilmiyorum artık.
Hocam yalan yok ben Garuda Linux favorim. Çok tatlı.
Hocam kurulunca her şey sorunsuz çalışır demi? Yani yeni klavye, mouse alacağım. Programlar indireceğim bunlar sorunsuz çalışır demi?