Gastronomi üniversitesi için hangi lise?

mars0009

Kilopat
Katılım
27 Nisan 2018
Mesajlar
2.170
Çözümler
5
Yer
Ankara
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Öncelikle merhaba ben şu anda 10. sınıfa gidiyorum. Yaklaşık 2-3 yıldır aklımda gastronomi okumak var. Bu fikrimi şu ana kadar değiştirmeyi düşünmedim. Ben pandemiye 15 gün kadar erken girdim. Yani 8. sınıfın 2. dönemi yok denecek kadar az ortalamam 85 idi, 9. sınıf zaten yok, 9. sınıfta ise ortalamam 60. ben bu bilgiler ile 10. sınıfa geçtim, fakat girdiğim ilk matematik dersinden sayısal bölümün bana uygun olmadığını anladım. (zaten 9. sınıfta girdiğim 2-3 derste de pek bir fark yoktu.)

Aklımda Ankara'da yaşadığım ve ailemi zorlamamak için Hacı Bayram Veli (Gazi) üniversitesinde okumayı düşünüyorum. Asıl sorum ise gastronomi fakültesinin sözelde sıralama puanı 31.000 civarında. Bu bölüm ile ilgili bir liseden mezun olduğum zaman ise yani MTOK ile 77.000 civarında bir puanı var. Genel puanı 373 notlarımdan da anlayacağınız üzere sanırım ortalama bir öğrenciyim. Sizce bu bölüm ile ilgili bir liseye geçmem gerekli mi?

Bu arada okuldan ayrılmazsam sözelde böyle bir sıralama yapmak kolay mı? Bir de bu bölüm için ilgili liseler turizm otelcilik mi? Mesleki ve teknik Anadolu lisesi olarak mı geçiyor? Ben bu liselerden çok uzakta kalıyorum günlük en az 1 bilemedin 1.5 saat kadar yolculukta geçecek. Bunu değerlendirerek öneride bulunursanız sevinirim. İyi forumlar.
 
Sizce bu bölüm ile ilgili bir liseye geçmem gerekli mi?
Gerek yok.

77.000 civarında bir puanı var
Sıralama demek istedin sanırsam.

Bu arada okuldan ayrılmazsam sözelde böyle bir sıralama yapmak kolay mı?
Okuldan ayrılarak bile yapılır.

turizm otelcilik mi?
Otelcilik daha yatkın gibi geldi. Sonuçta aşçılık bölümü.
 
Gerek yok.

Sıralama demek istedin sanırsam.

Okuldan ayrılarak bile yapılır.

Otelcilik daha yatkın gibi geldi. Sonuçta aşçılık bölümü.

Konuyu hortlatmasaydınız iyiydi. 2 hafta önce Gastronomi lisesine geçtim. Merak eden arkadaşlar olursa anladığım kadarıyla Turizm Otelcilik Liselerinde mutfakla alakalı değil, Mesleki Anadolu liselerine göre daha uzak. Ben Tursab Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine geçtim şu anda haftada 7 ders uygulamalı (mutfağa gidiyoruz) 4 ders teorik ders görüyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ben Konya'dayım ve sene LGS sınavım var. Benim hedefim gastronomi okumak. Hangi liseye gitmeliyim?
Bu meslek erken yaşta seçilen bir meslek kesin karar verdikten sonra tercihini yap 10. Sınıfın 2. dönemine kadar değiştirebilirsin. LGS'ye girmen bence pek bir şey değiştirmeyecek. Konya da var mı yok mu bilmiyorum araştır. Bu sektörde uzun yıllar çalışmış 2-3 kişiden duyduğum şeyler genel olarak temel stajda atılıyora varıyordu yani üniversitesini okumayı düşünüyorsan diğerlerinden çok önde oluyorsun.
 

Geri
Yukarı